2 Temmuz 2016 Cumartesi

Konuşulan İsimler Belli Ki Scout Ekibinin Önerileri


Galatasaray'ın orta saha rotasyonunda yaşanacak değişim büyük olacak. Çünkü kadro boşalıyor, en son Jem Karacan'ın da sözleşmesi fesih edildi derken Selçuk İnan ve Donk dışında yazabileceğimiz bir orta saha kalmadı. Emre Çolak, Bilal Kısa, Jose Rodriguez, Furkan Özçal da diğer ayrılan isimler ve ne 11'e yazabileceğimiz, ne alternatif tutabileceğimiz kimse yok. Tabii bunu Dzemaili'nin olası durumundan bağımsız yazıyorum, onun da ayrılması yüksek ihtimal. Kalması durumunda işler az da olsa değişir.

Konuşulan, yazılan isimler ise belli ki scout önerisi. Forvet konusunda da bu geçerli, scout önerisi olduğunu düşündüğüm isimler yazılıyor. Andone, William Jose gibi. Öyle ki Rodallega'nın bu uğurda veto yediği söyleniyor. Eğer durum gerçekten öyleyse ve elde daha iyi alternatifler varsa sıkıntı yok ama Rodallega'nın opsiyonunu kullanmayıp, dönüp dolaşıp yine Rodallega'ya teklif yaparsak sıkıntı çok daha büyük. 

Orta saha konusuna dönersek, Galatasaray'ın (Donk'un da gideceğini düşünerek) iki tane 6 numaraya, bir de Selçuk İnan'ı alternatif altına alacak 8 numaraya ihtiyacı var. Forvet konusunda da iki tane isim alınmak zorunda yine alternatifi olmayan bir pozisyon. Orta sahada da böyle bir değişim gerekiyor, elde alternatif kalmadığı, sayısal boşluk büyük.


Dediğim gibi, scout önerisi diye düşündüğüm isimler konuşuluyor. Orta saha için adı en çok yazılan futbolcular Thomas Delaney ve Stefan Johansen. Bu isimleri sonrasında daha detaylı konuşuruz ama ön izlenim hakkında yazmak gerekirse, Thomas Delaney 6, Stefan Johansen ise daha çok 8 numara. 

Delaney sert, agresif ve lider özelliği olan bir orta saha, Kopenhag'ın da genç yaşında kaptanlığını yapıyor. Pas özelliği de kötü olmayan, orta sahanın aradığı sertliği, dinamizmi getirebilecek bir isim. Johansen ise daha çok 8 numara ama 10 numara özelliği de var ya da Selçuk İnan'la birlikte de kullanmak mümkün. O da lider özellikli bir isim, Norveç Milli Takım'ının kaptanı. Şut özelliği iyi olan, topla dikine iyi çıkan, hareketli, tempolu, 8 numara olmasına rağmen pozisyonuna göre sert diyebileceğimiz bir isim. Hücum özellikleri Dzemaili'yi andırır, gelmesi durumunda da Dzemaili'nin gidişi kesinleşir.

Ama plan, program ne bilmiyorum. Yeni sezonda hangi formasyonda oynayacağız mesela, 4-2-3-1 mi, 4-3-3 mü, 4-3-1-2 mi bilmiyorum. Bu yüzden de transferin gerçekleşmesi durumunda şöyle olur böyle olur demek adına da erken. Transferler gerçekleşir mi onu da bilmiyorum, x futbolcu için büyük bonservisler rahatlıkla gözden çıkabiliyor ama böyle adımlarda nedense anlamsız pazarlıklar devreye giriyor ve transferlerden vazgeçiliyor. Galatasaray'ın bir futbol aklı yok, olmadığı için de maalesef potansiyelini kullanamıyor. Yoksa scout ekibi doğru çalışıyor, iyi isimleri buluyor, üstelik maddi anlamda da makul hamleler.

2 yorum:

  1. Bir Football Manager hastasıyım. Delaney haberini duyunca Werder Bremen kariyerimde transfer ettim. Yumuşak olan orta saham8 rahatlattı. Her maç harika oynayıp goller atiyor defansif orta saha olmasina ragmen. Fm nin gerçekci bur oyun oldugunu dusunuyorum ayrica Kuzeyligleri blogundaki analizini okudum alinirsa işe yarayabilecegini dusunuyorum. Yildiz oyuncu almak kupa kazanmak için sart degil bunu gorduk ornegin Sevilla yildizlari yok ama 2-3 senedir Banega nin uzerine kurulu bir takimla Uefa Avrupa Ligi ni kazandilar. Bunun uzerine aklima Galatasaray geldi. Sneijder imuz var yaninda yildiza gerek yok Sinan Carole Linnes alirsak Delaney vb. akilci hamlelerle cok para harcamadan Avrupa da kupa kazanamaz miyiz

    YanıtlaSil
  2. Scout transferimi, antrenör transferimi bilmiyorum. Ancak kulübün böyle yönetildiği bir ortamda hiç fark etmiyor. Yeterki futboldan teknik manada anlayan birileri trasnfer etmiş olsun. 2 yıldız getireceğim anterönöre bile gerek yok diyen vizyoner yada vizyoner olmayan kulüp başkanları yada yönetim kurulu üyeleri olmasında.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir