17 Temmuz 2016 Pazar

Ve Bruma..


Son aylarda yazdığım yazılara baktım da, yazıların geneli yeni sezon üzerine ve Telles, Dzemaili, Bruma gibi isimleri de işin içine dahil ederek yazdığım yazılar. Telles Porto'ya gitti, Dzemaili'nin durumu ise muamma. Bruma ise şu an takımda kalan isim, onun için de PSV çok ısrarlı ama umarım takımda kalır demek istiyorum.

PSV en son 6 milyon avro dolaylarında geziyordu ama Galatasaray'ın bonservis anlamında beklentisi ne bilmiyorum. Riekerink kalsın istiyor, üstelik bunun altını da ısrarla çiziyor. İlk iki hazırlık maçına da baktığımızda bu adamı işleyecek Riekerink, çok bariz. Bruma'nın da Real Sociedad günlerinin hayal kırıklığı olduğunu düşünüyordum ama kafa olarak geliştiği de çok bariz, özellikle de kazandığı öz güven anlamında.

Bekliyordum da az çok, yetenekli ama bir türlü olmayan bir isim. Konuşmak için erken denilebilir ama uzun zamandır bunları yazdığım için yine yazabilirim diye düşünüyorum. Onun üzerine gidecek bir teknik adam gerekiyor, inanacak, sorumluluk verecek ve geliştirecek. Bruma bir şey yapmasa bile sizi hücuma taşır, teknik direktörün yapması gereken ise bunun üzerine ne koyacağını düşünmek. Riekerink'in geçen sezon bile üzerine koyduğu futbolcular vardı. Denayer, Carole ve Emre Çolak gibi. Bruma'nın da altını ısrarla çizmesi bundan.

Kalması gerekiyor, en az bir sezon daha devam etmesi onu çok daha değerli kılacak ama hadi bu sezon satıldı diyelim. Açık konuşayım, 10 milyon avro'nun altına satanı Galatasaray'a ihanetle suçlarım. Sıcak para gerekli de, ileride çok daha değerli olacak ve sizin şu aşamada ihtiyaç duyduğunuz bir genci satmanız mantıklı değil. Telles işine benzemiyor bu, Bruma'nın önemi çok daha farklı. Sneijder için odaklandık ama Bruma adına çok daha fazla odaklanmamız lazım ki takımda kalsın.

Dediğim gibi, öz güveni yükselmiş, rahat hareket ediyor. İki hazırlık maçına baktığımızda da hücumlar dahi onun üzerinden dönüyor, planların önemli bir parçası. Daha çok sol tarafta izledik, kendi de burada daha rahat, çünkü içeri kat etme imkanı buldu. Gol vuruşu sıkıntılıydı, Sociedad'da da bunun sorununu yaşadı ama yine iki maça bakınca attığı goller usta işi. Ayrıca mücadelesini, bekine yardımını da unutmamış, Galatasaray'da oynarken en önemli özelliğiydi. Bakalım, Podolski döndüğünde planlar nasıl olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir