15 Ağustos 2016 Pazartesi

2 Yıl Daha Bu Çizgide Devam Etsin, Galatasaray Tarihine Geçer


Beni takip edenler bilir, sık sık tekrarlarım. Riekerink görev almaya başladığından bu yana 3 isim büyük aşama kaydetmiş ve gelişim göstermişti. Birinci sıraya Carole'yi yazarım, sonra Emre Çolak ve Denayer. Emre Çolak'ı kaybetmemiz benim için handikaptır, bu sezon daha fazla üzerine koyabilir ve rotasyon için kıymetli olabilirdi. Denayer'i ise yeniden kazanırsak mutlu olacağım. Carole ise büyümeye devam ediyor.

Muslera'yı bir kenara bıraktım, Beşiktaş maçının kahramanı oldu. 120 dakika eksilmedi temposu, hem hücumda vardı hem de savunmadı. Bruma'yı bu kadar rahat kılan unsur Carole, takıma hız katan isimlerden biri de o. Bruma daha çok hücumu taşıdı ama Carole de çıkışlarıyla etkili oldu, zaman içerisinde de geçen sezon isabet sağladığı ama harcanan ortalarının Eren Derdiyok için ne büyük bir nimet olduğunu anlayacağız.

1.5 milyon avro bonservis, 700 bin avro gibi bir yıllık ücreti var. 24 yaşında geldi ama Fransa 2. Ligi'nden. Scout işi sadece 17-18 yaşında olan ismi bulmak değil, takım için maliyeti düşük fayda yaratmak bana göre. Carole de böyle bir hamleydi ki başarılı oldu. Bu başarılı hamlenin ardından da neden bu tarz adımlar atmadığımızı inanın bilmiyorum. Hala menajer önerisi kovalıyoruz, scout ekibine de diyoruz ki "şu adama bakın". Scout olayına bakış açımız bu maalesef, sonra da scout ekibi o ismi aldırmasa bile isim kötü çıktığı an ihale scout ekibine kalıyor.

Carole konusu bu işte. 2 yıl daha şu çizgide devam etsin, Galatasaray tarihine girer, iddialıyım. Telles'i bu sayede satabildik ve zarar etmesek bile şu aşamada kasaya para soktuk. Carole'ye güveniyoruz, o da bu güveni boşa çıkarmadı. Riekerink'le yükselmeye, büyümeye devam ediyor. Yıllarca sol bek diye nice isimler denedik, en istikrarlıları Hakan Balta'ydı ama onu bile sol bek olarak beğenemiyorduk. Riera en başarılısı oldu, 30 yaşında sol bek'e devşirilerek. Telles bir umuttu ama en sessizleri olan Carole ile bu sorunu çözmüşe benziyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir