16 Ağustos 2016 Salı

Blerim Dzemaili Bologna'da


Beklediğimiz ayrılık. Dzemaili üzerine destanlar yazdım, yeniden uzun uzun yazmak istemediğim için de kısa bir özet olsun. 1.3 milyon avro civarı bonservis, 2.1 milyon avro da boşa çıkan yıllık ücret. Dzemaili gittiğinde yıllık ücret tablosu 60 milyon avro'ya geriliyor, sınır da 65 milyon avro derken bu tabloda ön libero ve stoper için adım atmak daha mümkün olacak.

Dzemaili'yi sever ve beğenirim, Galatasaray'da da bu sezona kadar yeri olduğunu düşündüğüm bir isimdi. Prandelli döneminde tam katkı vermeye başladığı sırada sakatlandı, devamında Hamza Hamzaoğlu kendisini hiç düşünmedi. Ertesi sezon ise yıllık ücretinin yüzde 70'ini biz ödeyerek kiraladık, Dzemaili gibi bir ismi böyle değersiz kılmak tarifsizdi. Üstelik kadronun da boşaldığı, son gün Melo'nun gittiği, orta sahada rotasyonun kalmadığı bir yapıda.

İyi bir sezon geçirdi, özellikle Ocak ayı sonrası Genoa performansı harikaydı ki Euro 2016'da da İsviçre'nin 10 numarasıydı. Bence turnuvayı da iyi geçirdi, katkı verdi. Genoa'da da forvet arkasında oynuyordu, Galatasaray'da ise bu pozisyon Sneijder'in, onun alternatifi olarak Dzemaili'yi görmek ise yıllık ücret itibariyle büyük bir lüks. Kendisinden defansif orta saha olmuyor, 8 numarada da yıllarını geçirmesine rağmen bugün itibariyle beklenileni veremedi. Hazırlık maçlarında izledik, Riekerink'in gerekli şansı verdiğini düşünüyorum.

Ayrıca mutsuzdu, yeni sözleşme bekliyordu. Bu şartlarda onu da uygulamak imkansız, ayrılık doğal yani. İyi bir bonservis kazandık, 30 yaşında ve sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. İyi bir yıllık ücreti de temizlemiş olduk, bu da daha rahat hareket imkanı tanıdı. Doğal bir ayrılık yani, kaçınılmaz son.

Bologna'da bir sezon geçireceği ve devamında kariyerine Montreal formasıyla devam edeceği söyleniyor. Hayırlısı olsun, Dzemaili adına da. Daha iyi bir Galatasaray kariyeri olsun isterdim. Benim için asla değersiz bir isim olmadı, onu bu kadar değersiz kılanların ve yok parasına gönderenlerin düşünmesi gereken bir durum..

3 yorum:

  1. Yaziniza Lafim yok sürekLi de takip ediorm ama biLmeLisiniz ki beşiktaş bir lokomotif olma yolunda gidiyor şu gün sosa gs de olSa 2m e sattigimiza sevinirdik. Adamlar 7 küsüre birakti. Bu bir futbol zekasından öte ticaret zekasidir. Erene 4 veriyorsn hayaLimizdeki eren sahada olmayacak. Çünkü ekstra tek özelliği hava topu indirmesi. Bunu ariorsak cok topcu var. Ama bize cok daha iddaalisi lazimdi. Bony tamam alamazsin bütçen yetmez. Bütçenin olmadigi bir yerde 4 m erene cok fazla. Tolgaya verilen 3 m bonservis 2 m maas cok cok fazla. Şu gün bakın gs takım kadrosuna. Sabri linnes tarik salih cavanda 5 tane sağ bek bir tane forvet var. Kendimizce acama açık oynayanlardan sinan podolski destekler dioruz. Çok berbat bi kadro planlamamiz mecvut. Teknik direktör evet hoş şeyler yapiyor. Ama bu sezon birseyler yapcaksa Gs tek yol riedinke kaliyor. Chendju bjk de olsa 3 4 e en az birakir. Biz aslinda kendi oyuncumuzu yanliş politika ile küçültüyorz. Evet 3 sezon 10 kupa. Ama kafayi kaldirip takima baktigimizda her sezon birseylerimiz eksilmiş bizim. Melo gideli bie yil oldu ama yeri bir sonraki sezon başlıyorken bile dolmuş degil. Ben doguda calisan bir güvenlik görevlisiyim. Tek sosyalligim Galatasaray. Şu ortamda yazık helal etmiyorum kendi kardeşiyle reklam yapip calisioz diyenlere. Galatasarayli olmak evet her kupada favori olmaktır ama hedef Galatasaray için türkiye kupasında final degil sampiyonluktur.bi umar aminu neler yapio ne maas alarak bide sneider podolski ne yapiyo. Evet seviorum bu adamlari ama tolgaya 2 m para vermekle gelecek saglayamiosn. O kadar elimizden kaçan oyuncu var ki genç ucuz. Yazik

    YanıtlaSil
  2. nası 60 milyon avro oluyor anlamadım hafız.20 oyuncu olsa(4-5 oyuncuda alt yapı gençler vs ) hepsine 3 milyon avro verirsen anca 60 milyon avro oluyor.ful 3 milyon avro vermediğimize göre. tahminim 40 milyon avro civarıdır toplam maaş

    geçende üşenmedim juventusun kemiksiz maaşını topladım.60 milyon avro tutuyordu.
    http://acetobalsamico.blogspot.com.tr/2015/09/serie-yllk-ucretler-2015-2016.html

    YanıtlaSil
  3. bu arada transfermarkt önce transferi açıkladı sonra kaldırdı.sanırım pürüzler çıktı cemali transferinde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir