3 Ağustos 2016 Çarşamba

Dzemaili Konusunda U Dönüşü Yapıyorsun Diyebilirsiniz, Haklısınız da


Gündemde iki orta saha transferi var ve yazacağım şeyleri de buna dayanarak yazıyorum. Leiva ve Tolga Ciğerci gibi isimlerin transferi sonrasında Dzemaili konusu daha çok tartışılmaya başlanacaktır. 2.3 milyon avro alan bir ismi yedek bırakmanın ne kadar lüks olacağı gibi.

Dzemaili'den 6 numara olmayacağını hep söyledik, yeni bir konu değil. Hazırlık maçlarında da gördük ki yine olmadı. Yılların 8 numarasıdır ama 4-3-3 formasyonunun içinde, hazırlık maçlarında bu da denenmiş olmasına rağmen yine iyi görüntü vermedi. Euro 2016'da 10 numara pozisyonunda izledik, müthiş iş çıkardı. Sneijder'in varlığı derken de Dzemaili'ye alternatif gözüyle bakacağız yine.

Dzemaili için büyük savaşlar verdim, haksızlık yapıldı çünkü. Geçen sezon nasıl gönderildiğini bir hatırlayalım ve kadronun genel yapısını. Bu sezon farklı, yapılanma daha değişik. İtibarsızlaştırmaya karşıyım, yok görmeye. Dzemaili iyi bir futbolcu, kalsa da güç katacak, bundan eminim. Ama bu kalabalık içerisinde ve ffp derken de yüksek kontrat meselesini çözmek gerekecek.

Talipleri olduğu söyleniyor, Bologna, sonrasında da Montreal gibi. Gidebilir de, Galatasaray onu bedavaya bırakmayacak. Doğru politika da bu zaten, belki kendisi yine düşünülmüyor ama en azından değer veriliyor, takımın bir parçası yapıldı, çalışıyor, kalması durumunda da bu devam edecek. 

Sözleşmesinde son senesi, Chedjou'da da olduğu gibi. Onun da ayrılığı mümkün, Galatasaray'ın bu isimlerle yeni sözleşme yapacağını düşünmüyorum. Onlar da geleceği düşünmek anlamında bir atılım içine girebilirler ve ayrılabilirler. City'nin Stones transferi sonrasında da Denayer'i kiralamak daha mümkün olacak, alternatif hazır. Ffp anlamında da mantıklı adımlar olur..

1 yorum:

  1. Chedjou nun sözleşmesi bitiyormuş.kimsenin umurunda değil bu durum.6.3 milyon bonservisle geldi.2,5 milyon kemiksiz alıyor.4 yıllık maliyeti 16 milyon avro.geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir