3 Ağustos 2016 Çarşamba

Eren Derdiyok'a Bitti Dedik, Peki 2. Bir Forvet Transferinin Gerekliliği?


Eren Derdiyok'a bitti gözüyle baktığımıza göre, bundan sonrası için forvet rotasyonunu konuşalım. Tek transfer yeterli mi, bir takviye daha mı gerekir, Podolski ve Sinan Gümüş gibi isimleri bu rotasyona dahil etmek doğru mu ya da Berk İsmail Ünsal'ın takımda kalması bir sürpriz mi?

Riekerink'in önceliği orta saha, her defasında o pozisyon için en az 2 hamle istediğini söylüyor. Leiva ve Tolga Ciğerci gibi isimleri de bu anlamda konuşuyoruz. Forvet için ise ufukta başka bir hamle yok, Eren Derdiyok sonrası bir hamle daha yapılmayacağı söyleniyor. İlk etapta ısrarla en az 2 hamle diyorduk ama şu etapta ben de tek forvet hamlesinin yeterli olabileceğini düşünüyorum.

Nedeni şu, gelecek sezon Avrupa yok ve tek forvetli sistemler üzerinden devam ediyoruz. 4 3 3 veya 4 2 3 1 gibi. İhtiyaç duyulan profil ise bir pivottu, top tutacak, servis yapacak ve hava hakimiyeti sağlayacak bir isim. Böyle bir futbolcuyu da aynı tarzda başka bir forvetle yedeklemezsiniz, nicelik yaratmanız lazım. Burada da devreye Podolski giriyor, Riekerink'in meşhur sahte 9'u.

Max Kruse'yi bloga yazdığımda hatırlarsınız, Riekerink'in forvet tarzı demiştim. Podolski'nin geçen sezon yaptıklarının ardından. Şimdi bunun üzerine bir de Eren Derdiyok'u dahil ediyoruz. Ama burada asıl güvence başka, Podolski'den de ziyade kanatlarda Bruma ve Sinan Gümüş'e çok güveniyorum. Bu ikili de Podolski'yi forvette kullanmamızı mümkün kılıyor, hatta Sneijder'in yokluğu sonrasında da Podolski iyi bir 2. forvet. Nicelik katılmış oldu böylece, 2. bir forvet hamlesi o kadar da olmazsa olmaz görünmemeye başladı.

Sinan Gümüş'ü de Manchester United maçında iyi gördüm, o pozisyonu oynayabilir. Sırtı dönük de oynayabiliyor, servis yapıyor. Bruma'ya attırdığı gol gibi. Bir de Berk İsmail Ünsal var, sürpriz oldu ama rotasyonu tamamlamak adına iyi kötü bir alternatif. Umut Bulut gibi isimlerle devam etmiyoruz sonuçta, farklı bir yapı bu.

Gönül isterdi 2. bir forvet hamlesi ama 2. bir orta saha hamlesi şu aşamada daha acil. Bir 6 numara gelse bile onu 2. bir 6 numarayla desteklemek, hatta Selçuk İnan için de alternatif olmasını sağlamak. Orta saha konusu takım savunmasıyla da ilişkili ki Galatasaray'ın da en büyük sorunu bu değil miydi?

2 yorum:

  1. hafız öyle bi yazıyorsun ki sanki galatasarayda bir futbol aklı varda bir plan yapıyor.yok aga yok.eren de tesadüf levia olursa da tesadüf.

    şurdan anla bir aklın olmadığını.ilk yapılan transfere bak.4,5 milyona serdar aziz.2 milyon maaş.akıl falan yok.bu arada serdar aziz ikinci bilica tarık çamdal vakıasıdır.dengesiz.küçük takım oyuncusu.serdarı alacağıma dany neunko yu alırdım aga:) en azından maliyetsiz.

    eren leverkusende olsaydı almazlardı.kasımpaşadan ve bursa dan oyuncu alındı.başka işler dönüyor burda hafız.misal bir dönem beşiktaş sürekli gaziantep ten oyuncu alıyordu.el sebeb?

    kısa zamanda kasımpaşadan donk ve eren transferleri burnuma kötü kokular gelmesine neden oldu.net

    YanıtlaSil
  2. hocam o değilde kasımpaşanın yerinde olsam bende umut ve donk u almazdım.

    çünkü eren almanyada 5,5 milyon avro bonservisle transfer yapmış.yani almanlar değerini vermişler.düşüşte olduğunda da kasımpaşa 2,5 milyona almış.

    imdi 1.2 bonservis artı donk+umut maaşları ile birlikte konuşuldu.kağıt üzerinde donk un 3 umutun 1.8 milyon avro maaş ı var.bunları topluyorlar.6 milyon avroya geliyor.ama kasımpaşa açısından öyle değil.bu alışveriş galatasaray açısından karlı.kasımpaşa açısından zarar.neden?

    kasımpaşa 6 milyonu kemiksiz alıp 2 genç yetenek bulabilir 2 milyona.oysa donk u ve umutu alırsa hem gelecek adına bir kazancı yok hemde kemiksiz elde 1.2 milyon kalıyor.umut ve donk un rakamları zaten şişirilmiş.o değerde oyuncular değil.kasımpaşanın alacağı kemiksiz bonservisten yiyorlar adeta :)

    galatasaraylılar sosyal medyada isyan içinde ama aslında karlı bir alışveriş galatasaray adına.tabi olursa.
    sanırım kasımpaşalı yöneticiler son anda uyandılar ve kemiksiz bonservise yöneldiler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir