12 Ağustos 2016 Cuma

Erkan Zengin Ayrılmak İçin Fedakarlık Yapıyor, Ya Bizimkiler?


Cavanda konusunda Trabzonspor'un zarar etmeyeceğine inanıyordum ki öyle de oldu. Ne kadar kötü durumda olursa olsun bir piyasası vardı ve Galatasaray almasa bile ona yakın şartlarda yine kendisini satmak mümkündü. Erkan Zengin durumu farklı, 31 yaşında ve 1.750 milyon avro da garanti ücreti vardı. Trabzonspor'un gözden çıkardığı ve kadro dışı bıraktığı bir isim. Bonservisinden elde edilen bir zarar elbette var ama satışından muazzam bir boşluk elde ettiler.

400 bin avro bonservis kazandılar, Erkan Zengin 650 bin avro alacağından vazgeçti ve takas karşılığı da Buğra Temel gibi bir potansiyel elde ettiler. Futbolcuyu tanımıyorum ama tanıyanlar doğru işlenmesi durumunda önemli bir değer olduğunu söylüyor. Müthiş iş, hem maaşından kurtul, hem bonservis kazan, hem alacaklarından kurtul hem de bir potansiyel futbolcu al.

Erkan Zengin'in gösterdiği fedakarlık da büyük tabii, yattığım yerden parama bakarım moduna girmeden, benim için önemli bir yer dediği Eskişehirspor için fedakarlık yapıyor. Bir de bize bakalım, hala Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal gibi isimleri gönderme noktasındayız. Yıllık ücretse mesele Erkan Zengin'in ücreti de gayet çılgındı ama fedakarlık yapabiliyor. Bizim futbolcular ise futbol zihniyetinden uzaklarda, maaş diyorlar. Saygı duyarım, haklarıdır ama şu tabloyu gördükten sonra da kendilerine vereceğim her türlü tepki hakkımdır.

Talipleri de var yani, Tarık Çamdal'ı da Eskişehirspor ve Kayserispor istiyor, Olcan Adın'ın talibi ise Bursaspor. Umut Bulut'un ise sözleşmesinde son yıl, fesih et sözleşmeyi, karşılıklı anlaş ama biz bu ortamı maalesef kuramadık..

1 yorum:

  1. Haberi okuduğumda aynı şeyi düşündüm. Erkan büyük jest yaparak futbol oynamayı seçti Trabzon ise 2 milyon avro civarında yükten kurtuldu. “Bizde neden olmuyor” sorusunun cevabı yönetimde gizli. Benzer süreçleri yaşayan BJK olsun Trabzon olsun kararlı biçimde maaş düşürmeye gitti. Bu uğurda Egemen, Simao, Quaresma, Mbia, Cardozo gibi isimler gönderildi. Kaleci Onur kallavi sözleşmesini makul seviyede yeniledi. Yapılan transferlerde ise mali disiplinden taviz verilmedi. BJK’da 2 milyonu aşan maaşı olan Sosa ve Adriano. Bize gelirsek Dursun dangalağı başkan olduğunda ne dedi”UEFA’dan FFP nedeniyle ceza almamız söz konusu değil” 13 milyon avro verilen Burak satılmadı 3 milyon avroluk Selçuk’a maaş indirimi teklifi de gitmedi. Üstelik 5 milyon avro maaş alan Sneijder’le aynı şartlarda sözleşme yenilendi. Üstüne Donk’u ekle. Bu seneye gelirsek 5 transfer 13 milyon avro bonservis bedeli ortalama 2 milyon avro maaş. UEFA’dan FFP nedeniyle ceza alan ve gözlem altında olan bir takım görüntüsü var mı? Şimdi Olcan, Umut, Tarık yerine koyalım kendimizi öyle bir camiadasınız ki; yönetim çalmış, kaçmış, yeni gelen avroları saçmaya devam ediyor. Kimse fedakarlık yapmazken ben neden yapayım demez misiniz? Bir de buna Dursun denene adamın silik, ezik, korkak, beceriksiz, iş bilmez yapısını ekle. Bu isimler bir yere gitmez 1-2 aya kalmaz af edilir takımla beraber çalışmaya da başlarlar. Yenilerden Tolga Ciğerci beklediğimiz patlamayı yapamazsa hangi kriterle kendisine ödendiğini anlayamadığımız 2 milyon avro maaş nedeniyle bu isimler arasına eklenir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir