18 Ağustos 2016 Perşembe

Galatasaray'ın Yeni Kaleci Antrenörü, Frans Hoek


Riekerink'in atılımlarını izlemeye devam ediyoruz ve istediklerini yavaş yavaş da olsa yaptırdığını görmek beni çok mutlu ediyor. Alman bir kondisyoner vardı, hatırlarsınız. Riekerink'in talimatı sonrası yeni bir kondisyoner olarak getirilmişti ama yönetimin bulduğu bir isimdi. Denendi, beğenilmedi ve gönderildi. O süre zarfında da takımı fizik olarak hazırlayan yine Riekerink oldu ve geçtiğimiz günlerde, kendi isteği doğrultusunda Youssef Vos bu göreve geldi. Kendisini tanımıyorum, hakkında pek yorum yapamadım ama Riekerink'in özel olarak istediği bir isim.

Asıl konu ise kaleci antrenörü konusunda. Taffarel'in önce devam edeceği söylendi, hatta yeni sözleşmeye de imza attı ama son anda gitmek istedi, ülkesine dönmek adına. Muslera'nın görüntüsüne bakarak bence işini de iyi yaptı, işini iyi yapmasından ötesi de takım için sadece bir kaleci hocası olmanın ötesinde olmasıydı. Kalmasını isterdim, geçen istikrarlı bir 5 yıl vardı. Teknik direktörler, yönetimler değişiyor ama Taffarel devam ediyordu. Sağlık olsun, yıllar uzun, yine gelir. Evi burası.

Yeni kaleci hocamız Frans Hoek oldu. Tanınan, bilinen ve alanında en iyilerden biri, bu konuda yorum yapabiliriz işte. CV'sine baktığımızda da büyük kulüpler var, Ajax, Barcelona, Bayern Münih ve Manchester United gibi. Van Gaal'in ekibindeydi. Van Der Sar, Neuer ve De Gea gibi kalecilerle de çalışmış bir isim. 


Yine Riekerink'in özel isteği ve Taffarel yerine de gelebilecek en doğru isimdi belki de. Taffarel konusunda duygusaldık ama Frans Hoek ile oldukça başarılı bir işe imza attık. Muslera konusunda büyük artı olacağını düşünüyorum, geçmiş yıllarda çalıştığı isimlere bakarak. Ayrıca diğer isimlerde de gelişim olacak mı göreceğiz, bu da Taffarel'in en çok eleştirilen tarafıydı ama bir kaleci oynayarak gelişir. Muslera da öyle bir istikrar yakaladı ki 2. bir kalecinin bu şansı bulması neredeyse imkansız. Ama hazır tutulabilirler, bu konuda çok sıkıntılar yaşadık.

Hollanda Milli Takım'ında da çalışıyor, oradaki görevi de devam edecek. Yönetim hedefi, yeni bir kaleci hocası almamak üzerineydi. Taffarel'in yardımcısı olan Fadıl Koşutan ile devam edilecekti ama Riekerink yeni bir isim istedi ve alanında en iyi isimlerden biri olan Frans Hoek geldi. Gerçekten büyük bir iş yaptık, keşke diğer yardımcılar konusunda da bunu görebilseydik. Riekerink'in bu konuda da bir isteği var diyorlar gerçi. İlk istediğinde kabul edilmemiş ve Ayhan Akman'a görev verilmişti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir