24 Ağustos 2016 Çarşamba

Göründü Ki Forvet Alternatifi, Tahmin Edildiğinden Büyük İhtiyaç


Rodallega'yı almayarak hata yaptık diyebilirim. Rodellaga'nın istediği ücretin bu transferi engellediği söyleniyor ama Akhisar'da 900 bin avro civarına oynayan bir futbolcunun da 1.5 milyon avro gibi bir rakama ikna edilebileceğini düşünüyordum. Önemli bir alternatif olacaktı, 1.5 milyon avro'luk çıkış maddesi de büyük imkandı.

Akhisar'ın Rodallega üzerine kurulu bir hücum hattı var ve Rodallega'nın Akhisar adına geçen sezona göre daha da olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Kurulu hücum hattı derken, takımı hücumda neredeyse tek başına sırtladığından bahsediyorum. 40-50 metre top sürmek zorunda kalıyor, 3-4 ismi de geçebiliyor ama nefesi yettiği kadar ilerliyor. Geçen sezon da yalnızdı ama en azından onu besleyen bazı kanallar vardı, Kayserispor deplasmanında iyice yalnız kaldığını gördüm.

Attığı frikik golü muhteşemdi ve gösterdiği hücum performansı. Rodallega için bir eleştiri şuydu, sistemin kendi üzerine kurulu olması gerekiyor deniliyordu ama katılmıyorum. Sistemin iyi bir parçası olabilirdi, mesela iyi bir kafacıdır ve Galatasaray'ın hücumunda etkili isimleri var. 28 orta denemesi vardı Karabükspor maçında, Rodallega'yı kullanabilirdik bu konuda. Ayrıca hızlı, güçlü ve bitirici bir isim, mesafe tanımadan vurduğu şutlar da var. Her anlamda iyi bir alternatifti ama bu konuda geç kaldık, artık ayrılığı imkansız.

Galatasaray'ın ise bir forvete ihtiyacı var, bunu gördük. Eren Derdiyok iyi isim ama alternatifi yok. Kenardan bir forvet getiremedik mesela, böyle bir isim gerekli. Biraz daha sahte 9 oynayabilecek, hızı ile ön plana çıkacak bir isim. Çok büyük bir bütçe de kalmadı, scout işi mi olur yoksa gözden çıkmış bir isim mi kiralanır ama şu kalan zamanda bir isim gerekli. Rodallega'dan geçtik artık ama Niasse olabilir mi diye düşündüm. Ya da Antalyaspor'la yaşadığı mevzular göz önüne alınınca, ayrılığını kesin gördüğüm Eto'o.

Eto'o da Antalyaspor adına aynı ağırlıkta bir isimdi, tek başına takım diyeceğimiz. Forvet yazılıyordu ama oyun kurucu gibi oynuyordu, takımın da ligde rahat şekilde kalmasında büyük faydası oldu. Büyük futbolcu, zaten tartışılmaz ki iyi bir sistem takımında da 20 golün aşağısında asla kalmaz ama yıllık ücretiyle alakalı bir sorun olabilir ki 2.5 milyon avro'dan aşağısına da imza atmaz. Bonservis sorunu olmaz diyorum, Antalyaspor'un yeni başkanının kendisinin yıllık ücretinden çıkmak adına çabaladığını düşünüyorum. Beşiktaş işi ise inada bindi, o durum farklı.

Niasse konusunu ise daha önce yazdım. Everton adına büyük hayal kırıklığı oldu, kendisinden vazgeçildi. Kiralık durumu mümkün, yıllık ücretini makul seviyelerde tutmak daha mümkün. Biz nasıl Umut Bulut'ları kiralamaya çalışıyorsak, Everton adına da aynı çaba Niasse için geçerli olabilir. Katkı da verir, iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Türkiye'de de kendini kanıtladı, Rusya'da da üzerine koydu ama Everton'da tutunamadı. Mümkün görüyorum.

Cornelius gibi isimleri de sezon başında konuşuyorduk gerçi, 1.5 milyon avro bonservise bitmesi mümkün olacak bir işti ama tercih edilmediler. Delaney, Johensen gibi isimleri de bu adımlar arasına koymak mümkün, orada yapılan büyük bir hataydı. Gelecek adına da doğru hamleler olabilirdi.

12 yorum:

  1. Ben yönetimin yerinde olsam gelecek sene bonservissiz alırım Rodallega yi camlarını yakarım. ..

    YanıtlaSil
  2. bu adamı almamak inanılmaz. tarifi yok. cavanda dan daha ucuzdu. 1 milyona da ikna olurdu. soru basit.. 900 e akhisar mı 1 milyona gs mi? ama nerde bunu becerecek yönetim...

    YanıtlaSil
  3. rodellega kayseri maçınca birde asist yaptı.sırtı dönük topu aldı ve ara pasını yeni sağbekleri lopes e bıraktı.lopes yaklaşık 70 metre dripling yaptı.daha önce yazmıştım.sırf transfermarkt değerine bakarak:) akhisar 3 milyon avro değerindeki sağbek i aldı diye.bu enteresan aslında.ilk maçta yanıltmadı.zamanında da 5 milyon avroları görmüş oyuncu.yani boşuna o fiyatları çıkmıyor aga rakkamlar.

    bakıyorsun çoğu anadolu takımı onlarca transfer yapıyor.hemen hepsi 400 bin 500 bin avro bandında.akhisarın transfer politikasını beğeniyorum.belli seviyeye tutturmuş oyuncuları alıyorlar.az ama öz transfer yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  4. adsız

    kulüplerin transferdeki rakkamları farklılıklar gösterir.akhisarın üst sınırı 800 dür.ona göre satan kulüp yada manager pazarlık yapar.aynı oyuncuya galatasaray yada real madrid talip olursa pazarlık daha yukarıdan başlıyor.

    YanıtlaSil
  5. forvet ihtiyacımı var yoksa başka ihtiyaçlar mı tartışılır.

    benim kafamdaki ideal sistem (sevilladan esinlenerek) şekillenmeye başladı aga.

    4-3-3 ofansif ve tek ön liberolı çift OM li

    muslera

    cavanda--çedju-serdaraziz-carole
    -------------lassana---------
    ------transferOM----sneijder--
    podolski-----eren------bruma

    al-verleri olan dar alanda pasör özellikli bir OM transferi takımın akışkanlığını yükseltir.sevilladaki franco vazquez tarzında bir oyuncu.

    arda lincoln kewell üçlüsünün pas oyunundaki etkinliğini unutmadık.bunlara baros ta ekleniyordu.oyun aklı olan hızlı düşünen oyuncular.poldi de oyun aklı olan bir oyuncu aslında.defansif zaafları olsada.

    cavanda bu hücumcu ilk 11 e hızı ile defansif olarak katkı verir.çünkü sistem gereği kaptıraln toplara ani pres yapmak gerekiyor.

    serdar aziz ve hatta çedju soru işareti maalesef.çedju ağırlaşmış iyicene.çok yumuşak kalıyor defansta.serdar aziz ise hızlı ama dengesiz.oyun aklı sınırlı.

    carole hala akıllanmamış.bir pozisyonda gene çok stoperlere yanatığında rakibine şut şansı verdi.ya aga biri şuna söylesin.ilk işin kanadını savunmak diye.

    iyi bir om transferi saha içinde sneijderi de rahatlatır biraz.artık rakipler sniejderin kanadını kapatıyorlar.hep hücumlar soldan geliştiği için oyun içi aktif dinlenme ve boşa kaçmalar oluşmuyor.sağ içe yapılacak bir OM transferi ile sağ kanatta işler hale gelebilir.

    YanıtlaSil
  6. bu arada bruma ile sinan aynı anda büyük takımda sahada olmazlar aga.olmaması lazım.özellikle set hücumlarında sıkıntı yaratırlar.zaten 2 orta saha neredeyse hiç ileri gitmiyor.daha önce yazdım.bu böyle olmaz.selçuk ve tolga set hücumunda etkisiz eleman pas verdikleri anda.

    bu arada gelecek sezon sanırım bu eldeki stoperlerin hiç biri olmayacak.şimdiden genç gelecek vaat eden bir stoper alınabilirdi.serdar aziz de gelecek göremiyorum.hakan balta zaten ağır ve son sezonunu yaşıyor.çedju sözleşmesi bitiyor.donk gözden çıkarılmış.

    YanıtlaSil
  7. kurduğum ilk 11 fazla hücumcu gözükebilir.lakin son karabük maçında gördük ki takım oynayamadığı halde çok pozisyon verdi.madem pozisyon veriyoruz bizde oynayarak pozisyon bulalım aga.hamzaoğlunun iyi yaptığı işlerden biri idi bu.pozisyon veriyorduk ve muslera kurtarıyordu ama çokta pozisyona giriyordu takım.

    2 hücumcu bek 2 OM 1 forvet 1 kanat forvet 1 adet de çalımcı kanat(bruma) ile yani 7 hücumcu ile gayet güzel set hücumu yapabilirsin.lassanada oyun kurar.yalnız daha önce yazdığım gibi top lassana yada stoperlerde iken 7 oyuncunun rakibin 1.ve 2. bölgelerine yerleşmesi lazım topsuz şekilde.

    2 stoper biraz kanatlara açılacak.lassana ortaya geçecek üçlü gibi kaleci muslera da liberolaşacak.al sana 4 lü savunma gene :)

    ha pres gücümüz gene düşük kalır riskli oyun ama bu riskli oyunun meyveleri çok fazla olur aga.bol gollü maçlar ortaya çıkar.zaten risk almadığımız halde pozisyon veriyoruz.sıkıntı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurduğun 11 çok hücumcu değil, lig standartında Lass taşır o hücumu :)

      Sil
  8. bu arada fenerin transfer politikası anlamıyorum aga.o kadar çok vasat orta saha oyuncuları aldılarki.inanılır gibi değil.büyük takım tek ön liberolu oynar aga.haliyle tek ön libero ve onun alternatifini alırsın.

    şuraya bak tam bi kaynak israfı.

    cristian 7 milyon avro
    meireles 10 milyon avro
    mehmet topal 4,5 milyon avro
    souza 8 milyon avro
    ozan tufan 7 milyon avro

    oysa bir futbol aklı olsa ve tek ön liberolu sistem ile yola devam etse. sadece topal ve elde alternatifi olan selçuk şahin olurdu.selçuk şahin bu arada gençlerde oynuyor.

    yani 32 milyon avro sadece bonservis çöpü.bide maaşlar eklenince rakkamlar acayip yerlere çıkıyor.büyük takımın düz oyunculara yatırımına bakarmısın.hem maddi zarar hemde göze hitap etmediği için güzel oyuna engel oluyorsun.

    sevilla ne yaptı bu sezon.yeteneğe yatırım yaptı aga.OM ile doldurdular kadroyu.geniş kadroda 2 tane dm var. biri a.madrid den kiralık.nzonzi nin yedeği olarak aldılar.kadroda 2 tane cm var.onlar ilk 11 de başlamadılar.4 tane OM var kadroda.1 tane de om ye yakın vazquez var.yani 5 om. kanattaki vitolo da düz oyuncu değil kesinlikle.müthiş akıllı bir oyuncu.adamların futbol aklı monchi aga.16 senedir sevillada.avrupa liginden sonra şimdiki hedefleri cl de başarılı olmak kanımca.büyük takımların düz oyunculara verdikleri rakkamlar tam bi kaynak israfı aga.yazık.sonra süper ligde niye güzel futbol yok diyoruz.ilk hafta itibariyle gene değişen bişey yok.gene futbol yerlerde.herkes önlem almış 6 oyuncu ile defans yapıyor.4 hücumcu ile nasıl fırsat golleri kovalarım planları yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  9. fener hakim ziyec i transfer ediyormuş.doğru yapıyorlar.şöyle bir 11 olabilir bu transferden sonra.

    ofansif 4-3-3

    volkan

    wiel--kayer-skertel-hasanali
    ----------topal----------
    ----salihuçan---h.ziyech
    emenike----rvp----volkanş(stoch)

    çok can yakar şu 11 aga.bu olayı şenol güneş çözmüş durumda çoktandır.

    selçuk-colman önlerinde alanzinho yada jaja
    ozantufan-bellushe önlerinde josue
    atiba-oğuzhan önlerinde sosa

    ha bu arada josue yi unuttum.lassana önlerinde sneijder ve josue olabilir hocam.tabi selçuk inan ı yedeğe çekmek sıkıntı takım içi dengeler açısından.gelecek sezon stoper krizinden başka bide selçuk inan krizi olması işten bile değil.yüklü kontrat vede 2019 yılına kadarki sözleşme.

    ha lassana olmazsa selçuk pirlo rolünde de olabilir.tek ön libero.o şekilde yararlıda olabilir.diğer türlü çift orta saha ile oynamak set hücumunda sıkıntı yaratıyor zaten.

    YanıtlaSil
  10. hocam salih dursun yok hükmünde şu anda.donk ta benzer durumda.serdar aziz ile salih dursun benzer tiplemeler.agresif sert ve genelde tek hamleli.salih dursun stoper orginli oyuncu.sardar aziz hamlesi niye yapıldı hala anlamış değilim.maliyeti zaten rezillik.ben olsam salih dursun u değerlendirirdim.üst seviye stoper alamıyorsan(ki alamadın)salihi dene aga.

    karabük maçında şuda görüldü.yedek kulübesi zaafiyeti.rikerink 2 oyuncu değiştirdi.

    http://www.mackolik.com/Mac/2580911/Galatasaray-Karabukspor

    oyun 0-0 gidiyor ve oyun olarak işler kötü.normalde 3 oyuncu hamlesinide yaparsın.0-0 giden maçta 3. değişikliği yapamadı çünkü yedekte hücumcu oyuncu yok.berk ismail toy ve 18 dolsun diye çağrılmış belliki.birtek yasin vardı onuda soktu.başkada hücumcu yok.

    ligin ilk haftasına böyle bir yedek kadroyla çıkılması mühendislik açısından zamanlama açısında işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor.

    bu sezon görüldüki şampiyon olacaksa takım gene muslera nın eldivenleri sayesinde olacak.yada rakiplerin beceriksizliği sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferin gerekliliği bence de tartışılır ama beklemek lazım Serdar Aziz için. Salih Dursun kıyasına ise hiç katilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir