4 Ağustos 2016 Perşembe

Jason Denayer & Galatasaray, Riekerink'le Gelişen İsimlerdendi


Resmi açıklama geldi mi bilmiyorum ama Manchester City'nin John Stones'i de aldığı söyleniyor. Bu da demek oluyor ki Jason Denayer önünde çok büyük bir engel daha. Guardiola'nın Denayer'i beğendiği söylense bile City'nin şu rotasyonunda Denayer için pek yer kalmıyor ki yeniden kiralık olarak takımdan ayrılması gündeme gelebilir. Bu durumda da Galatasaray mutlaka talip olacaktır.

Şöyle bir durum var, Riekerink'in savunma anlamında planları değişti. Linnes'i kazanmayı denedi, hazırlık maçlarında ısrarla 11 oynattı ama istediğini alamadı. O ana kadar plan şuydu, Linnes'i sağ bekte kazanmak ve Carole'ye bir alternatif bulmak. Linnes'den beklediğini alamadığı için de onu sol bek alternatifi gibi düşünmeye başladı (olur mu olmaz mı sonra konuşuruz), bir sağ bek talebi var. 

Sabri Sarıoğlu'nu pek düşünmüyor, sözleşmesinin uzatılması da tamamen yönetimin kararı. Semih Kaya'yı sezon içerisinde orada sık sık kullanacaktır ama sağ bek isteği var, arayışlar da başladı. İddialı bir isim olacağını düşünmüyorum, beklentim scout adımı yönünde ama şöyle bir durum oldu. Denayer'in transferi gerçekleşirse bu sağ bek düşüncesi ortadan kalkar, Denayer'i de geçen sezon olduğu gibi sık sık sağ bekte izleriz.

Denayer şu kafadan kurtulmuş, eskiden sağ bek oynamayı pek istemiyordu. Şu an ise "ben hem stoper hem de sağ bek'im" diyor. Sağ bek olarak iyi bir görüntüsü vardı geçen sezon, bu özelliği kazandı ama ben de stoper oynaması yanlısıydım. Hatta bugün bile o görüşteyim, Chedjou yerine düşünülmesi gereken isimdir kendisi. Ama transferi durumunda da bir sağ bek ihtiyacı olmaz, orayı da doldurur diye düşünüyorum. Sağ bek oynamayı isteyen bir Denayer'in bu pozisyonda daha iyi bile gelişmesi mümkün. Hızı en büyük kozu olacaktır, bir stopere oranla fazlasıyla tempolu. En azından Semih Kaya'ya oranla o pozisyonu daha iyi doldurabilir.

Galatasaray'ın son transfer hamlesi Denayer olur diye tahmin ediyorum, Ağustos 15 sonrasında bu gelişmeleri takip ederiz. Gelsin de isterim, severim kendisini. Riekerink'le birlikte gelişme sağlayan isimlerden biriydi. Carole, Emre Çolak ve Denayer derdim, istikrar kazanmışlardı, gelişiyorlardı. Denayer'i en iyi anlayacak isimlerden biri Riekerink.

4 yorum:

  1. denayere futbolu unutturduk hocam.ne gelişmesi.sağbek stoper yedek ilk 11 kadro dışı derken kafası karıştı .türkiyede genç oyuncu olmak proje kulübü değilsen kötü bir vakıa.bizde yetiştirmek diye bişey yok.al işte salih uçan ın yerine 10 numara arıyorlar.2 maçtada gayet iyidi.zeki yetenekli ve fiziğinide geliştirmiş.semih gibi harcanır bu yönetim kafasıyla.diego ya 2 yılda 10 milyon avro verdiler.salih uçanı oynatsalardı belkide 20 milyona satacaklardı.avrupada bu mantık var aga.bak şimdide birileri linnes in kuyusunu kazıyor.sağbek transfer yapılsın diye.o birileri sağbek transferi istemiyordur ha.maksat sabri yi tekrardan ilk 11 de görmek.geçen sezon linnes chedju denayer carole düzeninde niye ısrar edilmedi sanıyorsun?sabri vakıası ve hakan balta nın milli takıma hazırlanması.semih bile sağbek oynadı aga.olcan solbek oynadı.teknik taktik dışı başla işler dönüyor tabi.bruma iki maç kötü oynasın diyecekleri şey belli.hazırlık maçlarında oynanılan rakipler kötüydü.bruma eski haline döndü vs. ısrar ve özgüven verme genç oyuncu gelişimde çok önemli.o formayı verdin mi özgüven verirsin aynı zamanda.şenol güneşin buraka verdiği özgüven önemli.bazı oyunculara formayı vereceksin hocam.hazard bile geçen sezon zırt pırt oyundan çıkınca bitme noktasına geldi.

    http://www.transfermarkt.de/martin-linnes/detaillierteleistungsdaten/spieler/137582

    linnes varken sağbek aramak saçmalık ötesi bir vakıa.kalitesi belli.hücumcu olmasına rağmen kesinlikle pozisyon hatası yapmıyor.son manu maçında gördük.böyle ayakları iyi hücumcu bir bek yakalamışken kaybetmek amiyane tabirle kendi ayağına sıkmaktır.senin stoperin serdar golde ceza alanı dışında golü seyrederken linnes doğru yerde rooney i müdahale etmeye çalıyor.eder edemez orası farketmez.hani derler ya poziyonı kaçıran golcüye.önemli olan pozisyona girmek pozisyonun içinde olmaktır.linneste manu maçında hep doğru yerde bulundu ve hücumcu bek bu.gayet de oyun bilgisi var.

    YanıtlaSil
  2. ''Semih Kaya'yı sezon içerisinde orada sık sık kullanacaktır ama sağ bek isteği var''

    semih kayanın sağbekte ne işi var hocam.kendindemisin :)

    biz genelde şu hataya düşüyoruz.takım gol yiyor stoperler yada bekler sıkıntılı.sonuca bakıyoruz biraz.linnes 1.90 lık fellaini ye nasıl kafa vurdurdu.at gitsin linnesi.sanki david alaba yada dani alves fellainiye vurdurmayacak o kafayı.öyle bişey yok.gole bakmayacaksın.golün gelişimine bakmak lazım.kaymalar doğru mu.dm ler ne iş yapar.top oraya nasıl geldi vs.

    uğur meleke de söyledi bunu.bütün goller carole bruma kanadından geldi.doğru.linnesi suçlamadı.katılıyorum.ve ekliyorum.sadece carole ve bruma da da suç yok.taktiksel hata diziliş hataları kaymaların olmaması dm lerin oyun dışı kalması vs.carolü de at gitsin demek yanlış.ama onun asıl işinin top kendi kanadından geliyorsa açılması ve kanadını savunması gerektiğini birileri söylemeli.

    bu büzülme vakıası stoperleri resmen etkisiz eleman durumuna soktu.üçüncü bölgede açık oyuncusundan süper defans beklenir hale getirildi.stoperler bekler ne yapacak.ceza alanında rakibi karşılayacak.güzel iş.güzel mevki.sıfır risk.bütün suç bruma da carolde linnes te.yok ya.kayer geçen sezon ligin en iyilerinden biriydi.ceza alnında beklediği için mi?hayır.çoğu pozisyonu taç çizgisi kenarında bitirdi.dany neunkou bir real madrid maçında harika oyun çıkardı.el sebeb?sürekli bekinin kademesine girdi.yani açıldı.büzülmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riekerink'e söyleyin bunu ya da Mancini katkı alıyorken kendinde miydi :)

      Sil
    2. manciniyide gördük hafız.inter de çuvalladı.her an kovulabilir :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir