30 Ağustos 2016 Salı

Jason Denayer & Galatasaray, Bunun Adı Bağlılık


Transferin hikayesiyle başlayalım, çünkü esas nokta o. Potansiyelli, geleceği olan bir stoper, bunu hepimiz biliyoruz. Manchester City'nin de kendisinden beklentisi var ve bu uğurda da 3 senedir çeşitli takımlara kiralıyorlar. Önce Celtic'e gitti, sonra Galatasaray'a geldi, şimdi de tekrar Galatasaray'a dönüyor ama olayın hikayesi bu sefer biraz daha farklı.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'a gelirken, City'nin düşüncesi "Şampiyonlar Ligi" üzerinden gelişmişti. Celtic'den sonra Denayer'i bu arenanın içine attılar ki Denayer de Marsilya gibi kulüplerle de görüştü o dönem ama bizi tercih etti. Hatırlarsınız, 2 kere İstanbul'a gitti geldi. Galatasaray'da da çok parlak bir dönem geçirdi diyemem, sakatlıklarla da boğuştu, stoper oynamayı beklerken sağ bek oynadı, sürekli değişen partnerler ve sezonun sonuna doğru istikrar yakaladı. Ama bir şey var, Galatasaray'ı çok sevdi, bağlandı.

Hikaye de burada başlar. Giderken de kalmak istiyorum diyordu ama City'de doğal olarak şansını denedi, olmayacağını hepimiz bekliyorduk. City'nin ve Guardiola'nın yeni düşüncesi ise Denayer'i gelişebileceği bir takıma kiralık göndermekti. Sporting istedi mesela, şu son günlerde Southampton devreye girdi, İspanya, Portekiz ve İngiltere ekseninde çeşitli takımlar da oldu ama Denayer'in Galatasaray ısrarı bu transferi gerçekleştirdi.

Aslında City'nin düşüncesi mantıklı olan, oyuncunun da gelişmesi anlamında ama Denayer'in bu bağlılığı çok kıymetli. Chedjou, Hakan Balta, Serdar Aziz, Semih Kaya derken elde ki rotasyon da bu ama o rotasyonun içine girmeyi göze alıyor, üstelik Avrupa da yok. Riekerink ısrarcıydı, bu kadar stopere rağmen Denayer'i son ana kadar bekledi ve istedi. 

Chedjou & Hakan Balta hattının sıkıntılı olduğunu düşünüyorum, hatta top rakip kalede oynandığı sürece iyi stoperler. Chedjou'nun sezon sonunda sözleşmesi de bitiyor, şu tabloda ayrılması gereken bir numaralı isim. Pas aksiyonu, oyun kurma gibi özellikler işin diğer noktası ama önceliğiniz savunma güvenliği olur, o güveni alamıyoruz. Lider stoper de değil artık mevzu, ağır kalıyorlar, ayakta duramıyorlar, mücadele gücü düştü. Hakan Balta iyi bir alternatif olabilir ama Chedjou o güveni maalesef vermiyor.

Soru şu tabii, Serdar Aziz için o maliyete girmeye gerek var mıydı, Denayer de döndüğüne göre. Yoktu ama yapacak da bir şey kalmadı, bundan sonrasını konuşacağız. Denayer & Serdar Aziz tandemini bekliyorum, ne derece iyi bir ikili olurlar bilinmez ama tablo bu. İkisi de hızlı, hamleli, daha ayakta kalan isimler. Chedjou & Hakan Balta tandeminden de çok daha iyisi olacaktır, ben umutluyum.

1 yorum:

  1. Kabus gibi geçen bir sezon, sportif başarısızlık, tribün-takım gerginliği, yönetim skandalları, sayısı beşi bulan teknik adam sirkülasyonu, her alanda yaşanan istikrarsızlık, takım içi sorunların tavan yapması, UEFA’dan FFP cezası avrupadan yoksunluk, orijinal pozisyonunda oynamama ile geçen bir sezonun ardından daha fazla gelişim sağlayacağı alternatif takımların ilgisi olmasına karşın bu genç adamın “ille de GS” demesine şaşırmakla beraber çok sevindim. Aidiyet duygusu gelişmiş bu tip futbolculara ihtiyacımız var. Sportif bakışa gelirsek; Serdar ile iyi ikili olabilecekleri görüşüne katılıyorum. Güzel bir sezon GS taraftarını bekliyor. Yeter ki yönetemeyen liseciler havayı bozacak bir ahmaklık yapmasın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir