10 Ağustos 2016 Çarşamba

Leiva'dan Sonrası


Transferi gerçekleşecek diye beklediğimiz bir isimdi ama bu kadar gecikmenin hayır getirmeyeceği de çok açıktı. Leiva'nın sakatlığı, Liverpool'da yaşanan diğer sakatlıklar, darbe girişimi derken çok ertelendi bu iş, haliyle de Klopp ondan vazgeçmedi. Banka teminatı gibi şeyler yazan var ama o işin hikaye noktası, bu transferin gerçekleşmemesi tamamen Klopp'la alakalı. Biz de çok oyaladık, aynı zamanda çok da oyalandık. 

Beni düşündüren unsur şu, Leiva'ya o kadar odaklandık ki acaba bir b planımız var mı? Leiva'ya çok fazla odaklandık, hatta garanti gördüğümüzü düşünüyorum. İhtiyaca yönelik, çok da doğru bir adım olacaktı. Bu anlamda da transferin gerçekleşmemiş olmasına üzüldüm ama önümüze acil şekilde bakmak lazım. 

Geçen sezonun en büyük sıkıntısıydı, defansif orta saha kısmında kara bir delik vardı ki takım savunmasının bu kadar kötü olmasının ana unsuru. İlk yapmamız gereken hamle bu olmalıyken, şimdi transferin en son hamlesi bir defansif orta saha olacak. Bu plansızlık değil ama iş bilmezliğe giriyor. Gidilen isimlere baktığımda ve gerçekleşen hamlelere doğru yoldayız ama asıl hamlenin en sona kalması ve bir isim üzerinde bu kadar oyalanmak hata.

Şöyle bir durum da var, dış transferi zorlayan mevzu üzerine. Yurt içinden transfer yaparken o parayı peşin vermiyoruz, en az 2 yıla yayıyoruz. Mesela Cavanda, 1.8 milyon avro'ya alındı ama ilk ödemesi 2017 yılında ve iki yıla bölünmüş şekilde. Eren Derdiyok ve Serdar Aziz için de bu geçerli ama dış transfer söz konusu olduğunda böyle taksitlendirme zor. Bazı teminatlar da gerekiyor ki bizi iç piyasada tutan temel unsur bu oldu. Hata tabii, scout ekibine bu süreçte daha çok güvenilebilir ve ucuz adımları atmak mümkündü ama bu yola girildi. Umarım sonumuz hayırlı olur.

Aslında olması gereken, Delaney'in 4 milyon avro'luk serbest kalma bedelini vermek ve bu işi Temmuz ayı başında bitirmekti. Yaşı ve özellikleri itibariyle de hem bugünü, hem de yarın kazanmak anlamında müthiş bir iş olacaktı. Delaney'in de Kopenhag formasıyla yükselmeye devam ettiğini de görüyoruz, çok güzel futbolcu, aranan kan niteliğinde ama o 4 milyon avro'yu peşin vermek mesele. Gerçi Leiva maliyetini göze alan, Delaney maliyetini de göze alabilirdi, hemen hemen aynı rakamları bulacaktı. Şimdi hala mümkün olabilir ama zor iş, böyle bir hamle beklemiyorum.

Tolga Ciğerci'yi iyi ki aldık, yetmez ama en azından bu süreci atlatmamızda yardımı olur. Onu desteklemek lazım, onun önünde bir isim gerekiyordu ama görünen o ki (Tolga Ciğerci'ye ödenen rakamlara bakarak), onun altında, daha maliyetsiz ve scout işi dediğimiz bir isim gelebilir. Lass Diarra keşke olsa ama bir imkansıza yakın adım daha, Akpa Akpro vari isimlere bakmak gerekiyor. İhtiyacı karşılar, en azından ligi götürür. Gelecek adına da bir yatırım olabilirdi. 

Bu işin aciliyeti büyük, keşke en sona kalan hamle bu olmasaydı. Umarım transferin son gününe kadar beklemeyiz ve panik içerisinde bir adım atmamış oluruz. Hem iyi düşünmek hem de çok geç kalmamak gerekiyor. Ligin başlamasına az kaldı ama defansif orta saha konusunda hala bir kara delik var.

Son olarak, Melo gündeme gelecektir ki aman diyelim. Melo'nun Galatasaray geçmişine ve kendisine saygım büyük, emeği, hakkı büyüktür ama Galatasaray'da ki son sezonlarında bile temposu eleştiri konusuyken bugün geldiği nokta itibariyle orta sahayı taşıması, Selçuk İnan'la bir ikili oluşturması zor. Gerçekçi bir adım olmaz, Melo'nun ismine bakarak böyle bir adım atılmamalı. Korkum şu ki, eğer kimse alınamazsa son gün bu gündeme gelecektir..

3 yorum:

  1. başkan ben bundan daha kötü yönetilen kulüp görmedim. inadına yapıyorlar sanki. taraftar olarak şu şekilde davransalar valla kızmazdım.
    linnes chedjou hakan carole
    tarık semih koray olcan
    sabri ile uzatmıyorsun, telles'ten para kazanıyorsun. tarık semih olcan gibilere talip yok. en sinir olduğum şey parasını ödediğim adamı başka yere göndermek. en kötü balçova maçında oynatırım. mecbur kalıyorlar..
    selçuk ???
    donk tolga
    donk a talip yok. selçuk un yanına insan yiyen bi orta saha. buna 3 milyon falan verebilirsin. tolga'yı da 2 milyon bonservisle ve çok daha uygun bir yıllık ücretle alabilirdin.
    sinan wesley poldi
    emrah bilal yasin
    bruma ya 8 falan verirler, sat gitsin. umut gündoğan, salih dursun, jem paul, oğuzhan kayar gibileri kiraya ver gitsin. illa birisi kiralar.. hamit ile uzatmıyorsun. dzemaili'ye talip var madem hemen sat. bilal i göndermezdim açıkçası.
    rodallega
    de sutter
    umut bulut
    roda 1.7 milyon euroydu. de sutter'e de 300 bin euro bonservis versen. 2 milyon euro'ya oldu bitti. umut'a talip yok, mecbur 3. santrfor.
    hoca da riekerink. elbette 500 bin euro zam yapmadan.. bu kadar işte. gelenler gidenler derken kasada net 6-7 milyon euro kar edersin. durum budur deseler kimse kızmazdı bence. serdar aziz i elbette almıyorsun. ona verilen astronomik ücrete aranan ön liberoyu bulurdun. illa stoper diyorsan denayer i kiralardın.
    eren derdiyok ile umut un yerine imzalardın gelecek ilkbahar. serbest kalacaktı.
    cavanda'yı da ister al ister alma.. buyur abi, benim kadrom bu. ekonomik düşünmeye çalıştım. itirazlarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. abi insan bi cevap yazar, helal olsun keşke dursun yerine sen başkan olsaydın falan der :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevaplık bir yorum değil seninkisi, düşüncelerini dile getirmişsin. Yorumu okudum, paylaştım. Cevap yazdım say :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir