23 Ağustos 2016 Salı

Maddi Kayıpları da Olmayacak Ama Galatasaray'a Zarar Vermeyi Güdüyorlar


Bu iş vicdani boyutlara geldi artık, sözleşmesi var, dilediğini yapar gibi konuları geçtik. Nasıl bir düzen bu onu da anlamış değilim. Ortada bir zarar yok çünkü, x kulübün ona önerdiği rakamın üzerini tamamlıyor Galatasaray, bir maddi kayıp yok. Bu olsa tamam diyeceğim ya da talibi olmasa ve ayrılmak istemese yine bir derece diyeceğim de Umut Bulut'un şu tavrı Galatasaray'ı öyle zor durumlara sokuyor ki.

Bu takımdan ayrılırken tazminat dahi düşünmeyen, bunu istemeyen isimler tanıdık. Çoğu da yabancı isimlerdi ama aynı iş ahlakı maalesef bu tarz futbolcular için geçerli değil. Olcan Adın'ın ayrılmak için çabaladığını duyduk, hadi onu ayıralım da Umut Bulut ve Tarık Çamdal'ın her gelen teklifi reddetmesinin tarifi var mıdır, maddi bir kayıpları da olmayacakken. 

İstenilmemek, sevilmemek kötü bir duygu olmalı. Öyle bir ortamda daha fazla kalmak istemez ve gitmek için çabalardım. Bu isimler sevilmiyor ve bu hareketleri sonrasında da bu sevgisizlik katlanarak devam ediyor. Talipleri de var üstelik, isteniyorlar. Umut Bulut'a tonla takım teklif yaptı, bunun içinde Kasımpaşa'sı da var, Karabükspor'u da ya da yurt dışı bazı takımlardan gelen teklifler. Düzenimi bozamam demiş, e İstanbul'dan da istediler seni. Ayrılmıyor, kendilerinden nefret edilmesi hoşlarına mı gidiyor bilmiyorum.

Sabri Sarıoğlu gibi bir dönüş sağlamaları da imkansız, neyin çabası bu? Böyle bir hayalleri varsa da yalan olacak, şansları yok. Uğraşıyor Galatasaray böylelikle, maalesef geçmişin acı faturası bu, bugün bizleri oldukça zorluyor. Bu 3 ismin ayrılması durumunda oluşan açıkla yeni bir forvet mümkün mesela ya da x transfer.

Neyse ki kadro dışılar, geçen sezonun ortamı devam etmiş olsaydı bugün A takımla da devam ediyor olurlardı. Bu da bir gelişme ama yolları ayıramıyoruz. Teklif geliyor, bunu kulübe iletme gibi bir düşünce içine dahi girmiyorlar ve ayrılmamak için çabalıyorlar. Sözleşme fesih çabaları falan da hak getire. Yekta Kurtuluş'u beğenmezdik ama ayrılırken sorun yapmamış ve sözleşmesini fesih etmişti mesela, alacağı ücretin de yarı rakamına. Bir de şu tabloya bakalım.

Oynamak da zorundalar. Zamanında bu tavır içinde olmuş bazı isimlerin bugün takım bulamadıkları görünüyor ya da alt liglere indikleri. Eboue bir örnek, Engin Baytar ya da Yiğit Gökoğlan gibi diğer örnekler de var. Bu yaptıkları Galatasaray'a zarar ama futbol ahlakına da ihanet. Galatasaray'a zarar vermek istemelerini anlamıyorum, anlamayacağım. Yazık yani, ne denir ki..

2 yorum:

  1. tamam eski sözleşmeler abartılı olduğundan ayrılıklar zorlaşıyor.lakin aynı politika gene devam ediyor kulüpte.gelen yeni sözleşmelerde olası başarısızlıkta aynı sorunlara sebeb verecek.

    YanıtlaSil
  2. hocam o değilde iyi OM ler transfer edilmedikçe ve iyi bir taktisyen hoca ile çalışılmadıkça güzel oyun beklemek imkansız.

    ağır oyuncular pres yapmayan oyuncular futbol aklı al verleri kaldırmayacak oyuncular daha doğrusu geniş alan oyuncuları ile oynamak her zaman sıkıntı yaratır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir