31 Ağustos 2016 Çarşamba

Manchester'da Bir Aslan Var


Jason Denayer ismini bir ömür unutmak zor, şu gösterdiği duruşu, takındığı tavrı ve Galatasaraylılığı unutmayız, unutulmaz. Yaz aylarının başından bu yana kendisine gelen tüm teklifleri reddetti. Bunun içinde Porto'su da var, Premier Lig'de Everton'a kadar çeşitli takımlar da var, Portekiz ve İtalya'dan gelen başka teklifler de. Kiralık gidebilirdi, üstelik futbolunun üzerine daha çok koyabilirdi. Oralarda gelişme imkanı daha fazla, futbol ortamı ve bakış açıları. Ama o ısrar etti, son ana kadar inadına Galatasaray dedi ki daha önemlisi, 6 ay futbol oynamamayı göze alarak.

Bu büyük bir duruştur, Galatasaraylılıktır. Bu karakteri de bir ömür unutamayız, Dün gece saatlerinde gelmesi bekleniyordu, belli ki ışık almış ve hava alanına gitmişti ama sabaha kadar beklemesine rağmen o izni vermedi işte Manchester City. Neyin mücadelesi bu anlamıyorum, Guardiola kendisine şans falan da vermeyecek. City'nin istediği takımlara kiralık gitmediği için böyle bir tavır takındılar ama Denayer geri adım atmadı, City'de kaldı ama oynamamayı, şans bulamamayı da göze alarak. 

Guardiola'nın şu tavrını anlamak güç, futbolcu istiyorsa bırakmalıydı. Denayer'le ilgili bir düşüncesi olduğunu da sanmıyorum. Mangala'nın gidişi bu transferi engellemedi, Denayer eğer o takımlardan birini kabul etse zaten gitmiş olacaktı. Onu da geçtim, ellerinde iyi bir stoper rotasyonu olduğu gibi Guardiola'nın orta sahalardan, beklerden de stoper yaptığını biliyoruz. Denayer'in haliyle hiç şansı yok ama futbolcuyu böyle cezalandırması da çok mantıksız, saçma sapan bir hareket.

Ama bizler Mannchester'da bir aslan olduğunu biliyoruz, Denayer'in bu hareketini asla unutmayız ve Levent Nazifoğlu'nun da dediği gibi Ocak ayında bu adamı almak için tüm şartları zorlamalıyız. 7-8 milyon avro bonservis istiyorlardı, Ocak ayında daha da düşer bu rakam. Maalesef ki Serdar Aziz için 4.5 milyon avro o kadar kolay verilmemiş olsa, Denayer için elimiz haliyle güçlü olacaktı. Yanlış başladı bu transferi dönemi, sonrasında doğruyu buldu ama Denayer için hamle yapamadık.

Elimizde şu kadar stoper var diye bakmıyorum, bu konuda tamamen duygusal taraftayım. Bu duruşun ve Galatasaraylılığın hakkı verilmeli, transferi için de kendi elimden geldiğince takipçiyim. Bu formayı böyle futbolcular giymeli, Jason Denayer'in en az hepimiz kadar Galatasaraylı olduğunu düşünüyorum ki şu yaptığını da her Galatasaraylıyım diyen yapamaz, göze alamaz..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir