31 Ağustos 2016 Çarşamba

Nigel De Jong Galatasaray'da, İlk Gerçekleşmesi Gereken Hamleydi


İlk gerçekleşmesi gereken hamleydi ama sezonun son transferi oldu. Leiva'yı çok bekledik, olmadı. Lass Diarra gündem oldu, yine bekledik ama olmadı. Bu şartları göze aldığımızda da son 2-3 gün kala gündeme gelen Nigel De Jong ismine burun kıvırmak imkansız. Beğenmeyenini anlarım da beğenmediği için olmayan şeyleri oldu gibi gösterenleri anlamam. Şu adama "tahta bacak" dendiğini okudum, bu seviyede yorumları okumak üzücü ve alakası olmayan şeyler.

Milan'da pas yüzdesi %92, sağdan aldım sola kısa pas attım durumu da değil, iyidir bu konuda. Teknik anlamda Lucas Leiva farklıydı ya da Lass Diarra seviyesi bir tık daha yukarıda ama Nigel De Jong da 1-2 sene öncesine kadar Avrupa'nın en iyi defansif orta sahalarından biriydi. Geçtiğimiz sezonda da gündem olmuştu ama dönemin "veto" şartıyla karşılaştı, sonra Milan'da devam etti, akabinde de MLS. Onun adına MLS bir düşüş olarak görünebilir ama kalitesinden çok şey kaybettiğini düşünmüyorum. 

Sert, agresif bir futbolcu, bahsedildiği gibi "tahta bacak" falan da değil. Şu da soruluyor, geriden oyunu kim kuracak diye. Tolga Ciğerci son 2 maçtır bu işi yapan isim zaten, Selçuk İnan'ı da çeken isim durumunda. Hepsini geçtim, Sneijder'in Akhisar maçında gösterdiği görüntü devam etsin, zaten böyle bir sorun ortada kalmıyor ki Nigel De Jong'un sağlayacağı sertlikle birlikte daha ısıran, savaşan bir takım olacağız. Geçen sezonun en büyük sorunlarıydı, ısıramıyorduk, agresif değildik, kırılgan bir görüntü vardı.

Riekerink istedi kendisini, tanıdığı da bir futbolcu. Bu da yeterli zaten, 2.5 milyon avro yıllık ücret alacak, MLS'de 600 bin avro'ya oynadığı da yanlış bir bilgi. 6 ay bu parayı aldı, sonrasında 6 milyon avro'ya çıkıyordu ki bu ücreti, takımının da kendisini bedelsiz bırakma nedeni bu. Bonservis yok, son 2-3 kala da böyle kaliteli bir ismi kadroya katmak başarıdır. İyi bir transfer yaptığımızı düşünüyorum ve hayırlısı olsun.

Teknik konulara daha önce girdiğim için çok fazla uzatmayayım, dileyenler geçmiş yazıyı da okuyabilir;

1 yorum:

  1. eğer fizik olarak fit olursa harika transfer.net

    bu ligin sertliğinde olmazsa olmaz oyunculardan.fiziksel temaslı oynanıyor bu lig hocam.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir