29 Ağustos 2016 Pazartesi

Olcan Adın Granada'da, İyi Niyeti İçin Teşekkür Ederim


O dönemin yerli futbolcu dayatmaları, maalesef belimizi büken unsur. Mecburen aldık, üstelik Olcan Adın'ı da aldığımızda takımın bir teknik direktörü yoktu, başkanın kararı. Yüzde 80'imiz de ben dahil olmak üzere karşı çıkmadık, dönemin en iyi yerli futbolcularından biriydi çünkü ve bu transferin de şampiyonluk adına önemli bir mesaj olduğunu söylemiştim ama geçen 2 sezonda yaşanan çok büyük hayal kırıklıkları var.

Olmadı yani, yapamadı Olcan Adın. Hücumun kanatları adına düşündüğümüz bu isim maalesef Galatasaray'da istikrara az yakın olan maçlarını sol bek olarak geçirdi. Bonservisi yüksekti, yıllık ücreti de o dönem sözleşme uzatılan veya alınan her yerli gibi göklerde. Derken bugün zorlanıyoruz, ffp'nin şartlarına uyamıyoruz. Kimse kafamıza silah dayamıyor, o dönemin yerli futbolcu dayatması bir mazeret ama akıllı hareket edilebilirdi, etmedik. Gökhan Töre gündemdi ama riske girmedik, saha dışı sorunları konuşuluyordu ama o riski Beşiktaş kazandı mesela ama yaşı, maliyeti itibariyle daha akılcı adımdı. Bunu da gördük.

Olcan Adın demişken, geçen 2 sezonu düşünüyorum da Galatasaray formasıyla aklımda kalan tek bir iyi anı var, sanırım herkes bunu söyler. Fenerbahçe deplasmanında attığı gol ve şampiyonluk kutlamalarında çaldırdığı "kum gibi". Maalesef iyi bir maç hatırlamıyorum, sol bek olarak iyi görüntü verdiği oldu ama açık oynadığında iyi bir maç yazamıyorum. Kötü bir transfer oldu, üzerinde uzun uzun konuşmaya gerek yok.

Kadro dışı kalması doğruydu, çünkü Galatasaray'la bir geleceği yok. Aldığı ücret itibariyle de kesin gitmesi gerekiyorken sözleşmesinin fesih olduğu haberini aldık. Bir konuda teşekkür etmek lazım, diğer kadro dışı kalan isimler gibi uğraştırmadı, ayrılmak adına çok çabaladı. Yurt içinde bir takıma gitmek istemedi, yoksa Bursaspor ve Kayserispor gibi talipleri vardı ama o yurt dışı dedi ve yarın Granada'ya imza atacak. Herkes adına en hayırlısı ki bu iyi niyeti için bile Olcan Adın'a teşekkür etmeli. Göremiyoruz çünkü bu tarz hareketleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir