28 Ağustos 2016 Pazar

Sneijder Oynadığında, Ahkisar Belediyespor 1-3 Galatasaray


Şok bir başlangıç, ilk 3 dakikada kendi yarı sahamızdan çıkamadık. Carole'nin ayak altından kaçırdığı topla başlayan süreç, kornerde Selçuk İnan'ın Vaz Te'yi en iyi yerden izlemesiyle devam etti ve bir anlamda 1-0 geride başladık. Karabükspor maçını düşünerek bu tablo olabilecek en kötü başlangıç ama geçen 1 haftada Galatasaray'ın boş oturmadığını, çalıştığını ve uyandığını gördük. Müthiş bir 45 dakikaydı. Yüzde 85'lere dayanan topla oynama yüzdesi, şut denemekten çekinmeyen bir takım, akabinde pozisyonlar da bulan ve Sneijder'in önderlik ettiği.

İlk 45 dakikada Akhisar'ı kendi yarı sahasına iyi ittirdik, burada da başrol Sneijder'in. Karabükspor maçında bu alınamayan sorumluluklardan bahsediyorduk, bu sefer sahneye Sneijder çıktı ve iyi oyun onun üzerinden döndü. Topa sahip olduk, pozisyon da yakaladık, dolayısıyla da 1-1'i bulmak kaçınılmazdı. Hücumda kalmak önemli tabii, Eren Derdiyok faktörü bu. Genel görüntü iyiydi, tek kusur ise Eren Derdiyok'u yeteri kadar beslememek oldu.

Carole üzerinden konuşmak lazım, 3. golün asistini muazzam yaptı ama bu asist kaynaklı iyi oynadı gibi bir görüş var, bu hata. Savunmada da hatalar yaptı ama asıl hata hücum kısmında. Ligin en isabetli orta yapan isimlerinden biri ama az deniyor. Eren Derdiyok gibi bir forvetiniz varsa bunu sık sık denemek zorundasınız. Carole ise sol çizgiye iyi inmesine rağmen ya çalım deniyor ya da kısa pasla içeri dönüyor. Sabri Sarıoğlu en iyisini yaptı mesela, sürekli ortaladı. Başaramadı ayrı ama bunu denemek lazım. Caner Erkin örneğini o yüzden verdim, gelsin diye demiyorum ama bu tarz bir sol bek Eren Derdiyok'u ihya edebilirdi. Carole de eder ama sık denemesi lazım, iyi bir pivotumuz var artık.

İkinci yarıda ise Akhisar biraz daha pas yapmaya başladı, topa sahip olmayı denedi derken sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Chedjou & Hakan Balta ikilisi top bizdeyken müthiş savunmacılar, topla oynama, pas özellikleriyle ile fark yaratırlar da bir savunmacıdan önce bunu mu beklersiniz? Ağır kalıyorlar, ayakta kalamıyorlar ve çabuk yıkılıyorlar. Chedjou çok yıkıldı mesela, Hakan Balta da geri koşamadı, çok pas hatası yaptı. Rodallega'nın bu ikiliyi dövdüğü dakikalar da 2. yarıda. Bir de buna Eren Derdiyok'un sakatlığını eklediğimizde rakip yarı sahada hiç kalamadık, Akhisar'ın etkisi başladı.

Eren Derdiyok'un yerine Josue'nin girmesi beklemediğim bir hamleydi. Sahte 9 olarak başladı, sonra sağ kanada geçti ve Bruma'yı en öne attık. Bu kadar teknik oyuncuyla da pas yapıp, topa sahip olmamız lazımdı ama büyük baskı yedik. Kontradan Yasin Öztekin'in attığı gol bizler adına büyük bir şans oldu, 2-1 öne geçmemizi o an beklemiyordum. Son 10 dakikaya kadar da baskı yemeye devam ettik ama son 10 dakikada uyandı takım, pas yapmaya, topa sahip olmaya başladı. Akhisar'ın hücum direnci de o dakikada kırıldı ve 3-1'i de yine bir kontrayla bulduk.

Sahte 9 Bruma tuttu yani, kontra özelliğini müthiş kullandık ve 1 gol 1 asistle maçı tamamladı. Daha da güzeli Josue'yi beğendim, her iki golün oluşumunda da imzası var. İyi hareketlilik kattı, Sneijder de düşmeye başlamışken bunu telafi etti, nefes aldırdı. O dakikalar Riekerink bir orta saha da hamlesi yapmalı diye düşünürken belki de Hamit Altıntop ve Donk'a güvenemedi, bilinmez. 

İlk haftalar zor, 2'de 2'yle başlamak bu anlamda mükemmel. Takım iyi yolda, bundan eminim. Gelişen bir ekip, daha da iyi olacaktır. Hareketli ve pasa yatkın bir takım hedefleniyor, yeni gelen isimlerin de verdiği bu katkı mutluluk verici. Tolga Ciğerci, Eren Derdiyok ve Josue, iyi bir maç çıkardılar. Tolga Ciğerci yine maçın en çok mesafe kat eden ismi mesela, Selçuk İnan'ı da taşıyayım derken büyük oynuyor, gözden kaçmamalı ama beni en çok mutlu eden isim Sneijder oldu. O oynadığında takımın aklı çok yükseklerde..

2 yorum:

  1. Bazen isler rast gider ve avınız bir anda karsınıza cikiverir, sakin olursaniz kolay lokma olur...Akhisar tdirektoru Eren oyundan cikinca gereksiz ve hesapsiz bir atak oyununa gecti, gelen hesap agir oldu..Galiba bir an bruma ve yasin gibi acik alanda adeta bir citaya donusen futbolculari unuttu.Ben gs galibiyetinde bu hususun onemli oldugunu dusunuyorum.Sneijder biraz liderlik istediginde cevresinin de ne kadar hareketlendigini gorduk.Selcuk yerine hamit biraz daha cesitlilik katabilir.Hamit liderlik ustlenmeyi sevdigi icin sneijderin yukunu de azaltabilir.Tiote transferine gore yonetimin stoper arayisi olmadigi anlasiliyor.Dogru mu? Zaman gosterecek..Gs nin skor ve oyun gidisine gore artik tepki verebildigini belli seviyede gayretli oldugunu sanirim herkes gordu..Bunu kaybetmemek onemli..Olumlu:Rakiplerde yan top ve acik alan birakmama tedirginligi yarattik.Gol atan oyuncular onemli ve moral bulmalari takim gayretini yukari cekecek.Sneijder yazsak yeter sanirim.Olumsuz:Katı defans karsisinda oyuncular birbirinden cok uzak ve kopuk iş duran top ve yan toplara kaliyor.Yakin oynamakta zorlaniyoruz.1 puana razı tum takimlara karsi zorlaniriz.Ben halen rakibine havlu attıracak duzeyde bir takim goremiyorum.Riekerink in zor gunleri yaklasiyor...Saygilar

    YanıtlaSil
  2. İlk haftalar alınan puanlar önemli. 6 puan şuan için muhteşem. tabi bununla beraber takımın verdiği ışık bir o kadar önemli. carole hatalı oynadı beklenen ortaları yapmadı belki ama o dakika da o fizikle 3 kişiyle mücadele edip verdiği pası alıp asist yapması takımın kondisyon ve güç olarak iyiye gittiğii gosterıyor. gecen sezon yürüyen bir takım vardı. Hala soyluyorum hakan valta ve chedjou ıkılısı ıle olmaz acılen serdar aziz girmeli savunmaya denayer gelirse denayer le beraber olmazsa semihin de bu sezon ıyı olacagına ınanıyorum . semih fizikle oynayan bir oyuncu fizik olarak ıyı olursa başarılı bır sezon gecırebılır. ama takımdan herkezin ümitli olması sevindirici.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir