8 Ağustos 2016 Pazartesi

Tolga Ciğerci Galatasaray'da, İyi Transfer Ama Paralar O Kadar Alakasız Ki


Gelelim günün asıl bombasına. Tolga Ciğerci transferini ne kadar istediğimi az çok takip ettiniz. Çok gerekli bir hamleydi, orta sahanın unuttuğu tempoyu hatırlamak, orta sahada dikine topla çıkabilecek bir ismin tekrar kazanılması, orta sahaya biraz daha sertlik katmak anlamında. Topla da arası iyidir, duran top kullanır, şutu vardır, 6 numaraya alınmıştır da 8 numarada da oynar. Bunlar saha içi konular ki daha önce yazdım zaten, buradan okuyabilirsiniz; 


Leiva konusu ne olacak bilmiyorum ama, son görüntü bu işin yatacağı yönünde. Kendisine verilen süre bugün doluyor. Sadece Tolga Ciğerci bir anlam ifade etmeyecek, orta sahanın Leiva misali iyi bir isme daha ihtiyacı var. Hem sert, hem oyun aklı koyacak, geriyi de iyi süpürecek. Leiva doğru tanımdı, maliyeti veya sakatlık durumu eleştiriliyor olsa da. Aslında gidip Delaney'i 4 milyon avro bonservis ve 1.5 milyon avro yıllık ücrete almak en mantıklısıydı ama Tolga Ciğerci'nin alacağı ücreti gördükten sonra acaba Galatasaray orta saha transferini kapattı mı diye düşünmeden edemedim. Nasıl olsa Dzemaili de var diyerek.

Her transfer sonrası yazmaktan bıktım ama bunlar çok alakasız paralar. İsimler, aranan profiller doğru tespit edilmiş ama öyle paralar ödeniyor ki bir çuval incir berbat olabiliyor. Şöyle düşünün, Tolga Ciğerci'yi Beşiktaş almış olsa sizce yıllık ücreti 2 milyon avro olur muydu? Bonservis için 2 milyon avro bekliyorduk, 3 milyon avro olduğu ortaya çıktı. Tolga Ciğerci'nin Hertha Berlin'de kazandığı rakama göre 4 kat fazla para alacağını söyleyelim, nerede kaldı Galatasaray formasının ağırlığı. Her alınan futbolcuya 2 milyon avro yıllık ücret rahatlıkla dağıtılıyor, hani maaş bütçesini düşürüyorduk?

Sorulacak o kadar soru var ki, işin içine de girmek istemiyorum. Daha önce de yazdığım gibi, ipin ucu kaçalı çok oldu ve artık akışına bıraktım, sonumuzu bekliyorum. O süre zarfında da saha içinde kalmaya karar verdim ama şu durumu görünce de konuşmadan edemiyorsun. 8 milyon avro'luk çıkış maddesi konulmuş, 24 yaşında olan ve 3 milyon avro'ya transfer ettiğin bir isim için. Oldu da yükseldi diyelim ki var o potansiyeli, ne kazanacak Galatasaray bu işten? Verilen yıllık ücret kadar mantıksız bir durum.

İyi transfer, aranan profil. Bunlar ayrı, ben iş yapacağını, çok kişiyi pişman edeceğine de inanıyorum. Keşke böyle olsa da şu paraları unutsak. Temposu, kalitesi yüksek bir isim. Sakatlıklarla ilgili yaşadığı sorunlar büyük ama son dönemde toparladı, iyi zamanında bu transferi gerçekleştirdik. 6 numara için iyi bir alternatif, 8'e de kendisini yazmak mümkün. Ben 11'e de yerleşeceğine inanıyorum, yedek kalmayacaktır. Hayırlısı olsun, daha önce de yazdığım için bu saha içi konulara çok girmiyorum..

4 yorum:

  1. 2 milyon avro maaş akıl alır gibi değil.süper kariyerli oyuncu alırsın bu maaşa hafız.şu maaş tablosunu sadece şampiyon olup cl ye katılmak kurtarır.

    YanıtlaSil
  2. bu arada tolgayı birkaç kez izledim tv den.beğenmiştim.düz oyuncu değil.

    valla bu sezon yatırımı sakatlara yapıyoruz.umarım sakata gelmeyiz:)

    serdar aziz müzmin sakat eren derdiyok daha yeni büyük sakatlık geçirmiş.tolga desen öyle.burdan bakarsak kendi içinde mantıklı hamleler gibi duruyor:)

    hepsininde ful oynadığı sezon sayısı çok az.hele tolga nın hiç yok 2500+ dakikası.eren in 2 sezon sanırım.serdarın da 2 sezonu var ful.

    YanıtlaSil
  3. bide şu var transfer stratejisi olarak.sözleşmesi 1 yıl kalmış oyuncuları alıyoruz genelde.vede 2 milyon avro kemiksiz vermek olmazsa olmaz bir strateji

    YanıtlaSil
  4. Tolganin Hertaberlinde aldigi ucretin bir milyonun ustunde oldugu haberlerin gercegi yansitmadigi belirtiliyor. Cok cabuk tepki vermemek lazim ama basta dursun ozbek olunca herseyi aleyhe dusunmekte hakliyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir