8 Ağustos 2016 Pazartesi

Vasata Yolculuk, Roberto Mancini..


Büyük düşüşte, orası net. Inter'in de ona haddinden fazla şans verdiğini düşünüyorum. Geldiği yarım sezonda da başarısızdı, buna rağmen geçen sezon onun için neredeyse sıfırdan kadro kurdular ama iyi başlangıca rağmen devamı gelmedi, aynı transfer hareketliliği şimdi devam ederken de hazırlık maçlarında alınan facia sonuçlar sonrasında görevden alındı. Bildiğiniz gibi Inter el değiştirdi ama ffp yüzünden çılgın hamleler yapamamalarına rağmen yine de şartları zorluyorlar. Candreva böyle bir hamleydi mesela, bir örnek. Mancini tüm bunlara rağmen yapamadı, şu geçen 2 yılda aldırdığı sayısız futbolcuya rağmen. Oynanan futbol da keyif vermedi, istenilen sonuçlar da gelmedi. Üstelik son hazırlık maçlarında da facia skorlar izledik, Inter'in varlık dahi gösteremediği maçlar. Ayrılık geç oldu ama kaçınılmazdı, belki de sezon öncesi böyle bir karar vermek onlar adına en doğrusu. Mancini'yi severim, adamdır, büyük karakterdir, inanırım da kendisine ama düşüşte, vasata doğru bir yolculuk içerisinde. Nasıl toparlanır bilmem ama son Inter dönemi de onun adına bir enkaz. Mancini'nin yerine ise Frank De Boer geliyor, Dünya futbolunun inandığı ve gelecek gördüğü yeni teknik adamlardan. Premier Lig bekliyordum ama Inter fırsatını kaçırmadı. Başarabilir de, takip etmek lazım..

3 yorum:

  1. biz niye frank ı almadık onu anlamadım.yardımcısıda rikerink olurdu.

    :)

    ne dersin hocam güzel olmazmıydı.son maçta şampiyonluğu kaybettiğinden tam bi fırsat transferiydi aslında.önder özen yıllar evvel ne dedi.ya hedefleri olan yaşı genç hoca alacaksın yada başarıları görmüş tecrübeli bir hoca.biz ikisinide tercih etmedik.

    karabükspor bile juve efsanesi igor tudor u getirdi.beşiktaşın bilici getirmesi ile aynı mantık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frank De Boer'i istedik ama alamadık. Premier Lig bekliyordu, Everton diyorduk ama Koeman'ı aldılar. Ayrıca De Boer saygı duyulan bir td, herkek farkında potansiyelin. Tudor yolun başında. Ona bakarsan Sivas da Roberto Carlos'u getirmişti :)

      Sil
  2. kıssadan hisse:

    hocam bu şöhretli eski futbolculardan çok iyi teknik adam çıkmıyor nedense.hagi maradona mancini falan filan olmadı.zidane da biraz hazıra kondu gibi.gerçi casemiro hamlesi ile bişeyler yaptı ama bu sezon test edilecek tam anlamıyla.

    ben asıl 4-5 yıl sonra sneijder den bekliyorum.şimdiden stajını yapıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir