24 Ağustos 2016 Çarşamba

Ve Tolga Ciğerci, Yanıltmadı


12.5 km mesafe kat etti ki Bundesliga'da 14 km'yi zorladığı maçlar da olmuştu ama bu mesafe kat etmelerin tek başına bir şey ifade etmediğini düşünüyorum. Tolga Ciğerci'yi öveceğimiz esas nokta, sürekli dikine gitmeyi düşünmesi, yüzde 92'lik başarılı pas yüzdesi ve bunu da sürekli öne oynamayı düşünerek başarması, topla dikine çıkışları, özellikle 2. yarıda Selçuk İnan ve Sneijder'in alamadığı sorumluluğu alması.

Beşiktaş maçı zordu, neredeyse ayağının tozuyla çıktığı bir 90 dakikaydı, hatta 120 diyelim. Hataları da çok oldu ama 120 dakika ayakta kaldı, daha da önemli olan potansiyelini yansıtmasıydı. Karabükspor maçına da çok iyi başladığını söyleyemem, ayağından kaptırdığı ilk top rakibin gol pozisyonuna dönüştü mesela ama devamında müthiş toparladığı gibi, Muslera'yı da bir kenara bıraktığımızda ayakta kalan isimler 2 yeni transferdi. Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok.

Sneijder ve Selçuk İnan sorumluluk alamadı. Sneijder ilk yarıda sola o kadar kaydı ki, 2. yarıya girerken Riekerink 4-4-2'e döndü ve Sneijder'i sola çekti ama yine beklentinin uzağındaydı. Selçuk İnan ise Tolga Ciğerci'nin partneri, 4-2-3-1'de de 4-4-2'de de. Geçen sezonlarda Selçuk İnan'ın yanında oynayan isimleri Selçuk İnan'ın toparlamaya çalıştığını ve bu yüzden çok defansif hareket ettiğini söyleriz ama bu sefer tam tersi, Tolga Ciğerci bunu hem savunmada hem de hücumda yaptı.

Rakibe en çok basan adam, Galatasaray temposuzdu, Karabükspor ise anormal tempolu ki Tolga Ciğerci tek başına ayakta kalmaya çalıştı. Hücumda ise dikine çıkan yine tek o, şut deneyen, kilit pas düşünen, ısrarla dikine oynayan. Beşiktaş'ın Atiba'sı bu anlamda değerli işte, bu özellikleriyle vazgeçilemiyor ki Tolga Ciğerci 24 yaşında, Galatasaray da şu mevcut kadroda vazgeçemez. 6 numara hamlesini düşünüyoruz, Tolga Ciğerci'yi alternatif olarak kadrolara yazıyoruz ama bu durumda yedek kalacak isim o olmayacak, aksine 6 numaranın yanında oynayan isim olarak izlememiz mümkün. Hatta şu an adil nokta.


Opta'nın verileriyle Tolga Ciğerci'nin pas haritası. Anlatmak istediğim de bu, sürekli dikine düşündü ve takımı da hücum anlamında ayakta tutan unsur bu oldu. Topa sahiptik ama organize olamadık mesela, yukarıda da dediğim gibi Sneijder ve Selçuk İnan kayıptı. Kanatlardan sağlıklı şekilde gelemedik, Bruma'nın zorlamalarını izledik, Sinan Gümüş ise 2. yarıda daha çok 4-4-2'nin 2. forveti gibiydi. Bekler hücuma çıktı ama Eren Derdiyok'u ortalarla besleyemedik mesela, oradan da alınan bir verim yok. Sadece Tolga Ciğerci'nin dikine çıkışlarıyla rakibin dengesini bozması var elimizde. bana göre de maçın adamı oldu (Muslera bir kenara)..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir