1 Eylül 2016 Perşembe

63.3 Milyon Avro, Maaş Sınırının Altındayız


Bu tarz maddi durumlarda (benim için) en güvenilir kaynak Volkan Yılmaz Ağabey'imiz. Transfer döneminin ardından da herkesin merak ettiği buydu, acaba 65 milyon avro'luk maaş bütçesini aştık mı? O da Gamaspor için bu maaş bütçesini çıkarmış ki 63.3 milyon avro civarındayız ve görüldü ki Lass Diarra gibi bir maliyeti karşılamak neredeyse imkansızmış. Geçen sezon 52 milyon avro garanti ücret ödüyorduk mesela, bu sezon ise 44 milyon avro bu. Maç başı ücretler, bonuslar haricinde net olarak futbolculara ödenen garanti paradan bahsediyorum. Kalite farkına baktığımızda da geçen sezona göre hem daha iyi hamleler yaptık, hem daha iyi durumdayız. Hala yanlışlar var ama akıllanıyoruz, bariz olan bu. Gelecek sezonda da Chedjou, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop gibi isimlerin sözleşmeleri bitiyor, ayrıca yolların ayrılması gereken Tarık Çamdal ve Donk gibi isimler de olacak. Bu bilançoyu daha da düzeltmek mümkün, kurulan yapının üzerine genç ve maliyetsiz adımları da attığımızda düzlüğü görebiliriz..

7 yorum:

  1. maaş toplamı acayip yüksek hocam.neredeyse juventusun napolinin maaş toplamına denk geliyor.

    taraftar stadlara gelmiyor ama maaşlar çok yüksek olmaya devam ediyor.çoh enteresan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juventus'un maaş bütçesi bunun yukarısıdır.

      Sil
    2. bu arada juve nin 2015-2016 sezonundaki maaşları.

      http://2.bp.blogspot.com/-DF6q_VUBEtQ/VfrNn9vNZ3I/AAAAAAAAZ00/OZX07dYT-FY/s1600/433.jpg

      kendimizi juve ile kıyaslamakta yanlış.ama buna rağmen juve nin maaş bütçesi 60 milyon avro küsür.

      Sil
  2. 63 milyon maaş ne demek biliyormusun.kadroda 20 futbolcu olsa her futbolcuya 3 milyon avro kemiksiz versen 60 milyon yapıyor.bu nedir aga.

    bırakta juvenin maaşlı biraz yukarda olsun hafız.geçen sezon 60 milyon avro küsurdu juvenin maaş bütçesi.

    bence aysal kafası aynen devam ediyor.hiçbir olumlu gelişme yok ekonomik olarak.zaten kimseninde umurunda değil galatasarayın ekonomisi.sahibi olmadığı için kimse sahibi olmadığı şeyin(kurumun vs)ekonomisini düşünmez.

    YanıtlaSil
  3. Hocam yanlış bilinen bir durum var türkiyede futbolcu vergilerini kulüplerin ödediği zannediliyor ama öyle bir şey yok sadece futbolculardan en az vergi alan ülkelerden biriyiz yani bütçe 63M değil 53M lütfen bunu diğer mecralarda da dile getirin ve yanlış bilinen bir algıyı düzeltelim

    YanıtlaSil
  4. başlıkta biraz komik olmuş hocam . 63 milyon avro nun altındayız.sanki büyük bir marifet yapılmış gibi.kulüpler bonservisten çok maaş toplamından batıyorlar hafız.63 milyon avro batış sebebi.avrupanın ilk 10 takımına çok yaklaşmış bu maaş toplamıyla.bu işte bir saçmalık yok mu?

    yihuu 63 milyon avro maaş sınırının altındayız diye başlık atıyorsak sıkıntı büyük hocam

    YanıtlaSil
  5. bu arada bence toplam maaş bütçesi 20 milyon avro olmalı.net

    ancak o zaman doğru yapılanma oluyor demektir.dikkat edilirse türkiyeden avrupaya giden oyuncuların maaş ortalaması genelde 900 bin avro bandında.

    yani 900 bin avro veriyorsan oyuncuyu pazarlayabiliyorsun ve bonservis kazanabiliyorsun.serdar aziz elde patladı misal.yeteneksiz vede maliyetli.

    ciğerci maliyeti yüksek olsada elde patlamış değil.çünkü oynatırsın ve faydalı olur.satamazsın ama elde de patlamaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir