3 Eylül 2016 Cumartesi

Birhan Vatansever & Gökay Güney, Riekerink'in Şans Olduğunu Düşünüyorum


Hazırlık kamplarında da takımda olan, yeni sezonun kadrosunda da kalmayı başaran iki tane genç futbolcumuz var, Birhan Vatansever ve Gökay Güney. Riekerink de ilk etapta bu iş için gelmişti, o görevi de devam etmekte. Altyapılar da onun üzerine, koordinatörlüğü bir anlamda devam ediyor ama teknik direktörlük görevinde de bulunması elini fazlasıyla güçlendirdi. Bu da genç isimler adına büyük şans, eğer başarı da sağlanırsa gelecek adına çok sağlam bir adım olacak.

Birhan Vatansever'in Bergama Belediyesi'ne kiralık olarak gitmesi çok eleştirilmişti, alt lig takımı olduğu için. Ama kimse 30 küsür maç oynadığını konuşmadı. PTT 1. Lig'e de bir çok futbolcumuzu kiralık olarak geçmiş yıllarda gönderdik, gelişim sağlayabilen bir isim sayamıyorum. Az oynama şansı buldular çünkü, hiçbiri takımlarının en önemli parçalarından biri olamadı. Emre Can Coşkun aralarında en fazla şans bulan isim ama o bile yeterli düzeye gelemediği için gönderildi. Berk İsmail Ünsal var, takımda kalmayı başardı ama uzun zamandır 1.Lig'de çeşitli takımlarda kiralık oynadı ve beklenen seviyeye bir türlü gelemedi.

Bu anlamda Birhan Vatansever'in tercihi doğruydu, oynayabileceği, önemli bir parça olacağı takıma gitti ve oynadı. O liglerde de en kötü güçleniyorsunuz zaten, dayak yiye yiye. Birhan Vatansever'i de hazırlık maçlarında güçlü görmüştüm, biraz daha öz güveni yerine gelmişti, ayakları yere basıyordu. Şu dönemde de bir takıma kiralık gidebilirdi ama Riekerink tuttu, beklentisi var. Prandelli'nin de çok tuttuğu bir isimdi, hatırlayan hatırlar. Diyoruz ya, 6-8 numara arası bir futbolcu daha gerekliydi diye, belki de o şansı Birhan Vatansever bulacak, bilinmez. Top tekniği gayet yüksek, pasör bir isim olmasının yanında iyi de bir kesici olmaya başladı,, sertleşti ve müdahale gücü yükselmiş. Beklentim var yani, izlemek lazım, şans bulmalı.

Gökay Güney ise henüz 17 yaşında, profesyonel sözleşmesini ise henüz imzaladı. Riekerink'in üzerine titrediği gençlerden biri de o, hatta en önemlisi bile diyebiliriz. Hazırlık maçlarında takip edebildim tabii ama hazırlık maçlarında olmayan orta saha rotasyonumuz yüzünden tarzıyla çok alakası olmayan pozisyonlarda oynadı. Orta sahanın göbeğinde çok yapamadı, daha çok 10 numara özellikli, teknik kapasitesi olan bir isim. Riekerink'in beklentisi yüksek ama, kendisini A takımda tuttu, daha çok A2 takımda izleriz ama gelişimini bizzat takip edecek.

Sadece onlarla da sınırlı değil, çeşitli genç futbolcuların da A takımla idmanlara çıktığını görüyoruz, özellikle bu Milli aralar onlar adına büyük fırsat. Riekerink'in yeni bir uygulaması daha var, o hafta iyi çalışan, raporları iyi olan genç futbolcuları bir sonraki hafta A takımla idmanlara çıkaracak. Bu işe eğildik, doğru çalışmaların yapıldığını izlemek güzel. Riekerink'in bir şans olduğunu düşünüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir