11 Eylül 2016 Pazar

Gerçek "Paralı Eleman"ları Tanıyalım


Yeni bir algı oluştu, Umut Bulut giderken fedakarlık yaptı gibisinden. 1.045.589 avro tazminatı, kuruşu dahi hesap edilmiş. 1.850.000 avro ise Galatasaray'da aldığı ücret, 1 sezon kalmış olsaydı bu parayı kazanacaktı. 1 milyon küsürlük tazminatı alınca 850.000 avro'luk fedakarlık yaptı gibi görünüyor ama öyle de değil. Kayserispor'da aldığı ücret 850.000 avro, 2 yıllık sözleşme. 1 yıl Galatasaray'da yatmış olsaydı, sezon sonunda bu sözleşmeyi bir daha bulamayacaktı. Yani 850.000 avro fedakarlık yapmadı, artıya geçti. 

Bu işin iktisadi boyutu diyelim, asıl hikaye başka. Umut Bulut'u nasıl bilirdiniz diye sormak lazım. Geçmişine bakarak verilecek cevapların geneli şu olurdu; mücadele ediyor ve iyi niyetli. Oysa dün yaptığı açıklamalardan da görüldüğü gibi, niyeti de asla iyi olmayan, tamamen menfaat uğruna yaşayan, Galatasaray'da geçirdiği günleri, kazandıklarını da kendi adıma "haram" edebileceğim bir isim. Benim hakkım helal değil, sizi bilemem.

Böyle isimler "evlat" ilan edildi işte, bu adamlar hak etmediklerini kazandı. Tazminata bakın, başka da yorum yapamaya gerek olmayacaktır. Levent Nazifoğlu'na "paralı eleman" demiş, acaba paralı elaman bu tabloda kim oluyor? Bedavaya oynamadığını görüyoruz, kazanılanlar ortada ve veremedikleri. Hak meselesi bu, hak ettiğini düşünmüyorum. Tek suçlu da değil tabii, onunla bu sözleşmeyi yapanlara kadar herkes bu konuda suç sahibi.

Öyle ya da böyle, şükür ki gitti. Kulüpsüz kaldı, futbolu bıraktığında ve arkasına baktığında kimseyi bulamayacak olmak, Galatasaray camiasının da nefretini kazanmak Umut Bulut'un yanına kalanlar işte. Güzel ayrılmak isterdim diyor, inansın ki bundan daha güzel ayrılamazdı. Bu karakterde isimlerin bir daha Galatasaray formasını giymemesi dileğiyle..

2 yorum:

  1. yanlış tarafı tutuyorsun hafız.daha önce yazmıştım ve ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı.bu yöneticilerle bir yere varılmaz.umut 4 yıl emek verdi.en zor zamanlarında (babasının vefatı) formayı giydi.
    2 şampiyonluğa katkıda bulundu.umut her zaman iyi hatırlanacak üzerinde algı operasyonu(kirli algı operasyonu) yapılsada.

    daha önce yazdım bunun ekonomiyle falan alakası yok.umut yollandı maliyeti 1.9 milyon avro olan sigtorson geldi.şu son maçta umut sonradan oyuna girip golünü atamazmıydı?zamanında çok atmadı mı ?ne oldu?yanlış işler yaparsan sigtorsonda sakatlanır yedek forvetsizde kalırsın.

    galatasaray doğru yönetilmiyor.net

    fedakarlıktan falan bahsediyorsun.aga son gelen oyuncuların maaşını biliyormusun?ne ekonomisinden bahsediyorsun.hani umuta 1.8 çok dedin gelenlere de 1 milyon versen anlarımda.öyle bişeyde yok.bu neyin kafası aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir