17 Eylül 2016 Cumartesi

Galatasaray Savunamıyor, Hücum En Önemli Yol


Sezon açılışlarını severim, özellikle de kendi sahanda başladığın sezonları. Yeni transferler, yepyeni bir heyecan. Deplasmanda o kadar tadı çıkmıyor bu açılışların, böyle bir takıntım var. Maalesef ki Karabükspor maçı seyircisizdi, sonrasında da iki üst üste deplasman. Bana sorarsanız sezon gün itibariyle açılıyor, Rizespor karşısında.

Beşiktaş maçına 4'de 4 ile gitmek mümkündü, müthiş bir başlangıç olacaktı ama fena başlamadık sanki sezona. İstediğimiz oyunu oynayamadığımız doğrudur, baskılı, inadına hücum diyen o takımı henüz göremedik ama gelişiyor dediğim bir takım Galatasaray. Zaman içerisinde mutlaka iyi olacak ve Rizespor maçı da bu başlangıç adına çok önemli bir sınav. Beşiktaş maçı öncesinde mesajı net vermemiz gerekiyor.

Sakatlık sorunu bizi zorluyor, geçen sezon da bu durum yaşanıyordu ama çok büyük farklarla. Darbeye dayalı sakatlıklar yaşanıyor ve uzun ayrılıklar değil. Yine de ligin başında bazı isimlerin olmaması kötü. Podolski, Cavanda ve Sigthorsson gibi. Sağ bek sorunu yaşıyoruz mesela, Linnes kötü başladı, Sabri Sarıoğlu da iyi devam etmiyor. Cavanda gerekliydi, özellikle de hücum için. Podolski'yi de arıyoruz, hücum tarafında şut sıkıntısı çekiyoruz, Sneijder'den de öte bir durumda Podolski şut anlamında. Sigthorsson ise kulübeden gelebilecek iyi bir alternatif ama şu an yedek bir forvetimiz yok maalesef.

Muslera
Cavanda Chedjou Semih Carole
Ciğerci Selçuk
Yasin Sneijder Bruma
Derdiyok

Düşündüğüm 11 bu. Nigel De Jong'un sıkıntısının olmaması güzel ama Selçuk İnan'ı kazanma yolunda adımlar atılacaktır bu dönemde, umarım toparlamış olur. Tolga Ciğerci'den ise vazgeçmek imkansız, ligin ilk 3 haftasında en çok top kapan orta saha. Sinan Gümüş veya Josue de olabilir ama Yasin Öztekin'in geçen iki haftada attığı 2 gol onu yine 11'e yazdıracaktır. Cavanda ise iyi durumda deniyor, bence başlangıcı bu maç olmalı. Semih Kaya'nın da 11 olmasını bekliyorum, Hakan Balta çok iyi durumda değil ki savunmayı biraz hızlandırmak lazım. Semih Kaya'nın da belki de bulacağı son şans bu, iyi değerlendirmek zorunda.

Şu baskıyı, mücadeleyi, daha da önemlisi hücumu görelim artık. İyi bir Galatasaray görmek istiyoruz, oyunu rakip sahaya yıkan, farklı bir maç kazanabilecek bir takımı. Şartların da müsait olduğunu düşünüyorum, Hikmet Karaman asla çekinmeyecektir, o da hem iyi futbol, hem de hücum anlamında hamle yapacak, beklemez. Bu da ortaya iyi bir maç çıkarır, şu kaliteli hücum rotasyonunun hakkını verelim artık. Galatasaray savunamıyor, hücum tek yol..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir