24 Eylül 2016 Cumartesi

Günlerden Galatasaray, Rakip Beşiktaş.. O Zaman Biraz Yakım Nostalji


Bugün günlerden Galatasaray dedik, rakip Beşiktaş. Vodafone Arena'da Galatasaray adına ilk maç, deplasman yasağının kalkması da maç öncesi güzel hareketlerden. Madem gündem Beşiktaş, yine yakın bir nostalji yapalım ve eskileri biraz olsun analım. 


Milan Baros ile başlıyorum, Beşiktaş maçlarını çok seven isimlerin başında gelir. Fotoğraftaki maçta da 3 gol birden atmıştı, büyük golcüydü. Fenerbahçe maçında direkten dönen topun neredeyse her şeyin önüne geçmesi ne kadar acı.


Beşiktaş maçlarında daha çok gol kimliğiyle ön plana çıkardı. 9 maçta 4 golü var, belki de kariyerinde en çok gol attığı takım Beşiktaş olabilir. Bu maç öncesinde de Melo gibi sürpriz bir gol ayağı arayacağız, Tolga Ciğerci'ye mi kısmet dersiniz.


Olimpiyat Stadı'nda 2-0 kazandığımız Beşiktaş maçı ve Burak Yılmaz'ın o kötü zeminde neredeyse kendi yarı sahasından başlayarak attığı depar. İsmail Köybaşı ve Ersan Gülüm yetişemedi kendisine, gerçekten mükemmel bir goldü. Kral'a da selam olsun.


Didier Drogba, Beşiktaş'ı da boş geçmedi doğal olarak. Yine yer Olimpiyat Stadı, 1-0'dan çevirdiği ve 2-1'e getirdiği maç. O gün çok sevindik ama Fatih Terim'in son maçı olduğunu nereden bilebilirdik.


Şampiyonluğun geldiği karşılaşma, 33. haftada 2-0 kazandığımız Beşiktaş maçı. Sneijder'e bu maçtan 1 hafta önce şöyle demişlerdi, kariyerinde hiç Beşiktaş golü yok. O da haftaya görüşelim diye cevap verdi ve şampiyonluğun imzasını o maçta attı.


2-1 kaybettik bu karşılaşmayı, maçı 1-1'e getiren golü atmıştı Kewell. Fotoğrafın ise özeti şu, 7'den 77'ye, tüm ezeli rakiplere kadar herkesin çok sevdiği bir isimdi. Formayı kafasına uzatıp, bu sevinci de unutulmazlar arasına girdi.


Sasa İliç, o da unutulmazlardan. Sessiz, sedasız ama yürekten katkı vermişti, büyük futbolcuydu. 3-2 kazanmıştık bu maçı, ilk yarısını 2-1 geride kapatıp. Iliç'in 2 golü vardı bu karşılaşmada, maçı çeviren isim.


Gol Elmander'in, 90+'da attığı bu golle 3-2 galip gelmiştik ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir isyandı bu. Elmander vazgeçmemek demekti, o gün de vazgeçmedik ve kazandık. İlk fotoğrafta zaten bu golün sevinci, öyle bir ortam vardı işte.


En iyisini en sona bıraktım, Hasan Kabze ve şampiyonluk yolunun en keskin virajı. 1-0 gerideydik, şampiyonluk gitti derken sahneye Hasan Kabze'nin çıkması ve attığı 2 gol. 90+'da attığı son golü unutmak mümkün değil zaten, o gol öyle bir gol ki Hasan Kabze'nin daima başımızın üzerinde yeri var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir