26 Eylül 2016 Pazartesi

İyi Yoldayız ve Gelişen Bir Oyun Var Ama Konuşan Yok


Her gün yeni bir kaos, yeni bir negatif algı yaratma çabası. Böyle haberlere uyanıyoruz, bugün de Riekerink kaynaklı en az 3 tane olumsuz haber okudum. Doğrudur, yanlıştır bir yana. Israrlı şekilde bir saldırı var, her negatif noktanın en dibine kadar iniliyor ki taraftar Riekerink'in arkasında, algı peşinde koşanlar baltayı taşa vuracaktır.

Mevzu da Riekerink'in oyuncu değiştirme konusu. Bu konuda eleştiriyi yaptık, gerçekten de oyuncu değişikliği anlamında geç kalınıyor. Geride olduğumuz, skoru aradığımız anlarda değil ama bu durum, oyunu tutmamız gereken anlarda geç gelen değişiklikler bu konu. Zamanla düzelebilecek, gelişme sağlanabilecek bir durum ama, mutlaka Riekerink de farkında. 

Bundan ziyade oyunun gelişimini konuşalım. Büyük çoğunluğun maç öncesi görüşü "beraberlik" ihtimalinin müthiş olacağı, daha da kötüsü hiç şansımızın olmadığı yönündeydi. Oysa galibiyeti kaçıran taraf oldu, maalesef ki Chedjou'nun 2 bireysel hatasıyla. İlk yarıda oynanan muhteşem bir deplasman oyunu, en az 60 dakika rakibini kendi istediği tempoda tutan ve maçı yönlendiren bir Galatasaray. Bu büyük bir gelişimdir, beklentilerin üzerinde bir durumdur ama kimse konuşmuyor.

Şunu tartışalım ama, acaba hocanın teknik ekibi yeterli mi? Kaleci antrenörü ve kondisyoner noktasında istediği adımları attı ama Ayhan Akman ve Orhan Atik isimlerinin yeterliliğini tartışabiliriz. Şunu biliyorum, Riekerink yanında bir Hollandalı yardımcı da istiyordu ama kabul görmedi. İlk etapta yönetim kondisyoneri kendi buldu ama Riekerink yetersiz buldu, sonrasında istediği isim getirildi. Zamanla olacak sanki bu da.

Haber şu, Riekerink 60. dakikada Sabri Sarıoğlu & Cavanda değişikliğini yapmak istemiş ama Orhan Atik "henüz erken" diyerek buna mani olmuş. Doğru mu, yanlış mı bilmem ama Riekerink'in böyle yönlenmemesi gerekiyor. Önde olduğumuzda da hamle yapmaktan çekinmemeli, aynı 11'in 90 dakika zirve noktasında kalması imkansız olacak. Zamanla da bunun gerçekleştiğini göreceğiz. İyi yolda olduğumuzu ve oyunun geliştiğini tekrar söylemek isterim.

1 yorum:

  1. JOR`un yanına Neskeens gelse yardımcı olarak çok iyi olurdu diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir