6 Eylül 2016 Salı

Riekerink'in Saygıyı Hak Ettiğini Düşünüyorum, Değiştirmek İstedikleriyle


Her şey bir doğum günü kutlamasıyla başladı. Fatih Terim'in doğum gününü kutlamaktan da daha doğal bir şey yok bu arada, geçtiğimiz yıllarda bunu görmemek yanlıştı. Bir Galatasaray efsanesi, kendi camiası. Yıllarca formasını giymiş, teknik direktörlük günlerinde de kimsenin hayal edemediği başarıları kazanmış. 4 yıldızın 1'i onun, öyle diyelim. 

Taşlar da yerine oturdu bu arada, yaz döneminde gerçekten Fatih Terim & Galatasaray anlaşması olmuş, son ana kadar teknik direktör bekleyişinin de nedeni bu. Terim de istifa ettiğini söyledi ama kabul görmedi, devam etmesi söylendi ve devam ediyor. Milli Takım'da yaptığı operasyonun da nedeni bu, devam ediyorsam benim istediğim olacak gibisinden. Galatasaray ise son ana kadar bekledi ama zaman kalmayınca zorunluluktan Riekerink ile devam etme kararı aldı.

Belki de hayırlısı oldu, bilinmez. Riekerink'in Galatasaray kariyeri hep zorunluluklardan başlayan bir hikaye. Altyapı koordinatörü olarak geldiği bu camiada öncelikle geçici teknik direktör oldu, sonra da teknik direktör bulanamadığı ortamda da sezon ona emanet edildi. Bugün geldiğimiz noktada ise beklentimin, düşündüklerimin de çok üzerinde olduğumuzu söylemem lazım.

Bir konuda hata var maalesef, bunu da Fatih Terim yapıyor. Yeni bir gündem değil bu, bir süredir konuşuluyor ama söylemesi gereken "Galatasaray'ın bir teknik direktörü var, iyi de gidiyorlar, ben de Milli Takım direktörüyüm, bu tarz şeylerin konuşulmaması gerekiyor". Bunu söylemiyor işte, sürekli açık bırakılan kapılar, Haliyle de gündem hiç değişmiyor ki bu Riekerink'e haksızlık. Galatasaray yönetiminin de hatası var, ancak bugün Dursun Özbek söylenmesi gereken şeyi söyledi, günlerdir herkes sessizdi, yine açık kapı bırakılıyordu.

Fatih Terim'i çok sever ve sayarım. 28 yıllık hayatımın Galatasaray'la ilgili mutlu olduğum çoğu noktasında da imzası var, benim için çok değerli. Benim bu saatten sonra onun için hayal ettiğim şey "Galatasaray Başkanlığı". Olur mu bilmem, olmasını çok isterim ama şu aşamada Galatasaray'ın teknik direktörü olmasını ben de istemem. 

Riekerink'i zorunluluklardan getirmiş olabiliriz, hatta ondan bir teknik direktör yaratmaya çalışıyoruz ama iyi bir başlangıç var, kurulan doğru kadro, başarıya inanmaya başlayan bir taraftar. Hepsinden de öte, bu adamın uygulamaya çalıştığı şeyler beni heyecanlandırıyor. Kimsenin cesaret edemeyeceği toplara giriyor, taraftarın uzun zamandır söylediği, dile getirdiği durumlar gerçekleşmeye başlıyor, bir sevgi, inanç ortamı oluştu. Neden bozulsun şimdi bu, neden sürekli geriye bakma gereği duyalım.

Saygıyı hak ettiğini düşünüyorum, Yaptıklarıyla da değil sadece, düşünceleri ve değiştirmek istedikleriyle. Bekleyelim, zaman tanıyalım. Riekerink'le geleceği görmek istiyorum, başarılı olur ya da olmaz ama yapmak istedikleriyle de bunu hak ediyor..

1 yorum:

  1. Galatasaray taraftarı aslında biraz Türkiye gibi, her şey çok kolay unutuluyor. Çok romantik, çok eskiye takılı, çok sevdiklerini çok seviyor ve hatalarını görmezden geliyor ve bu yüzden de hiç büyüyemiyor. Fatih Terim'in başarılarını kimse silemez evet, ama bu saatten sonra Galatasaray'ı değil çalıştırması, anması bile samimiyetsizliktir. Ki zaten Fatih Terim'den samimiyet beklemek de saçma, o da benim aklıevvelliğim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir