6 Ekim 2016 Perşembe

Bruma'nın Defansif Aksiyonunu da Unutmaması Güzel Değil Mi..


Tolga Ciğerci'nin rakipsiz ilerleyişi. Bu istatistik defansif aksiyonu anlatıyor ama pas, topla buluşma, pas isabet yüzdesi gibi konularda da açık ara önde. Eksik bulmak adına hücum yönü ön plana çıkarılıyor ve buradan bir Melo kıyası gündeme geliyor ama gerek yok ki. Birileri birileriyle kıyas halinde olmak zorunda değil, ayrıca farklı adamlar. Melo farklı bir tarzı, yaşadık ve bitti. Tolga Ciğerci ise kendi farkını yaratıyor, yarattığı fark da şu an Galatasaray'ı ayakta tutan en önemli güçlerden biri.

Burada konuşmak istediğim adam Bruma, Tolga Ciğerci'nin bu yönünü zaten sık sık dile getiriyoruz, bilinen konular. Bruma'yı en son Galatasaray'da bıraktığımızda tek iyi özelliği belki de defansif aksiyonuydu. Sağ tarafta kullanıyordu daha çok, solda oynamaması da hücum gücünü elinden alan en önemli unsurdu ama sağ tarafı iyi kapatıyordu, defansif anlamda katkı sağlıyordu. Kendisinden beklenti doğal olarak hücum tarafındaydı ama savunma anlamında bir gelişim sağlamıştı. Tabii hücum beklentisinden ötürü bu görülmedi.

Sonrasında Real Sociedad günleri, öz güven depoladığı zamanlar. La Liga günleri de aslında müthiş geçmedi, Real Sociedad opsiyonu da kullanmadı ve geri döndü ama öz güven işte, Bruma hayata döndü. Galatasaray kariyeri de iyi başlamıştı ama Fatih Terim'in ayrılığı, sonrasında sakatlık ve geri dönüş derken düşüş büyük oldu. Özellikle de öz güven anlamında ama kiralık geçirdiği dönem bu anlamda iyi geçti, döndüğünde de kendisine güvenen, inanan bir teknik adam buldu ve bu performans. Riekerink'in bu çıkışta payı öylesine büyük ki.


Sevindiğim nokta ise Bruma'nın hücumda sağladığı kalitenin yanında defansif aksiyon anlamında da geçmişi unutmaması. Aynı katkı değil belki ama savunma konusunda katkısı var. Pres yapıyor, çok iyi top kapabiliyor, mücadeleye girdiğinde düşmüyor, ayakta kalıyor, pas araları var ve bekine de yardımcı olduğunu düşünüyorum. Kendi yarı sahasından alıp kurmaya çalıştığı oyunlar var, sorumluluğu da büyüdü. 

Şu listede olması bile büyük iş. Sağladığı gelişimin üzerine, eskiden kazandığı özellikleri de unutmaması. Yine yazmak istiyorum, acilen yeni sözleşme. Sözleşmesinde son 1.5 yıla giriyoruz, yaz döneminde para kazanılmak isteniyorsa en acil hamle bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir