13 Ekim 2016 Perşembe

Erken Yargı Doğru Değil, Zaman Lazım Ama Şu Savunma Görüntüsü Tehlikeli


Yeni Euroleague düzeninin olmazsa olmazı geniş rotasyon, çok sayıda maç oynanacak, bunun lig mücadelesiydi derken herkesi kullanmak durumundayız. O doğrultuda da geniş bir kadro kuruldu ama Ergin Ataman'ı dar rotasyonlarda tanıdık, geniş bir rotasyonda nasıl bir sınav vereceğini zaman gösterecek. İyi başlamadığımız kesin ama, geniş rotasyon içerisinde doğru 5'i bulmakta bile zorlanıyoruz.

CSKA Moskova son şampiyon, Avrupa'nın en iyi hücum takımlarından biri ve yıllardır istikrarlı şekilde ilerliyor. Şu zamanda da CSKA ile oynamak istemezdim, Galatasaray yeni bir takım ki çok fazla zamana ihtiyacı var. Yine de kendi sahamızda 109 sayı yemek kabul edilemez. 84 sayı attık belki ama rakibin rahat olduğunu düşünüyorum, çok kolay sayı buldular. Önce boyalı alanda durduramadık, devamında da şutlarına bir çare yoktu. Direnç gösterdiğimiz anlar oldu ama CSKA istediği her an istediği şekilde sayı buldu.

Zamana ihtiyaç var, yeni bir takımız. Yetenekliyiz de, bireysel anlamda hücum anlamında önemli silahlar var ki bugün atılan 84 sayı da bir organizasyon üzerinden değil, bireysel çabalarla geldi. İlk periyot Sinan Güler çıktı sahneye, ikinci periyotta Russ, üçüncü periyotta ise Tyus ve Emir gibi. Son periyotta tamamen sahadan silindik, devreye giren bir isim olamadı, çünkü oyun koptu. Üçüncü periyotta bir an var, Emir'in potanın içinden çıkan bir üçlüğü. Fark orada 3'e inebilirdi, devamında ise 25 sayı fark yedik. Kırılma anı oydu ama orada farkı 3'e indirsek bile işimiz zordu, çünkü savunma yok, durduramıyoruz. Böyle bir takıma karşı da hücuma hücum diyerek oynayamazsınız.

Zaman diyoruz ama bir plan gerekli, sistem yok. Bir sistem üzerinden dönmeli hücumlar, savunma konusunda da çok daha sert olmalıyız ama Tyus dışında savunan yok. 3. periyotta savunma ateşi biraz olsun yanmıştı mesela, Tyus hem savunmada hem hücumda büyük etki etti ve geri döndük ama bütün maç ikinci bir ismi yanına yazamadık mesela. Geniş rotasyonla efor dedik belki de ama bu oyuncu grubunun savunma kimliğine bürünmesi imkansız zaten ama biraz daha direnç ortaya koyulabilirdi, zamana yayabilirdik bunu ama yapamadık.

Oyuncu bazında bakarsak çok fazla sorun var. Tek bir örnek vereyim, iyi bir üçlükçü olarak bildiğimiz Diebler tek şut denemesi yapamadı mesela. Russ ve Dentmon iki oyun kurucu ama Sinan Güler ve Emir'e kaldı o iş, onların da düştüğü anlarda kaybolduk zaten. Tyus dışında savunan yok derken takımın bir planı yok zaten, sistem yaratmak zorundayız. Şu geniş rotasyon içerisinde doğru 5'i bulamıyoruz. Yenilgi belki doğal, en güçlü takımlardan birine karşı oynadık ama şu atmosferde hiç direnç gösteremedik. Zaman lazım, bekleyeceğiz ama eleştiri de doğal olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir