21 Ekim 2016 Cuma

Geniş Rotasyon ve Ergin Ataman, Farklı Tellerden Çalıyorlar


Geniş rotasyondan bahsediyoruz ama gerçek anlamda bir tane oyun kurucumuz yok. Sinan Güler yönlendiriyor takımı, o da elinden geleni yaptı ama 35 dakikayı gördü neredeyse. Ergin Ataman hala takıma hakim değil ve geniş rotasyon içerisinde de kaybolmuş durumda. 12 kişi de oynuyor, rotasyonun dibine vurayım derken fark eriyor, rakip öne geçiyor ama seni ayakta tutan şey bireysel performanslar. Austin Daye yaktı o ateşi, beraberinde takım savunması büyüdü ama kaybettik. Üstelik telafisi olmadığını düşündüğüm bir maç, kaybetmenin herhangi bir telafisi yok.

İyi başladık, özellikle hücumda çok ateşliydik. Göksenin Köksal çok ince görüyordu mesela o anlarda, aynı etki savunmada da vardı derken iyi bir ilk periyot geçirdik. İkinci periyot ise rotasyonun dibine vurduğumuz anlar, sürekli bir oyuncu sirkülasyonu. O anlarda da organizasyondan koptuk, Russ konusunda ısrar ettik ama Schilb'i unuttuk mesela, oysa ilk periyotta takımı yönlendiren isimlerden biriydi. Tyus'u unuttuk, hem hücumda hem de savunmada yine takımı ayakta tutan isimlerin başında geliyordu. Best Balıkesir maçında Russ'a hiç tahammül göstermedi mesela hoca, Kızılyıldız karşısında ise ısrar etti. 2. periyotun izahı yok ki yarattığı enkaz da büyük oldu.

Üçüncü periyotta ise fark açıldı, geriye düştük, dağıldık derken Austin Daye sahneye çıktı. Özel bir isim, hücumda çok büyük bir silah. Daye'nin hücumu, Tyus'un savunması ve Sinan Güler. Bu üç isimle savaştık, fark kapandı, öne geçtik ama Daye'i koruyamadık. 2. periyotta geniş rotasyon içinde kaybolan bir Ergin Ataman vardı, kalan 15 dakikayı ise neredeyse 5 kişiyle oynadı. Yoruldu herkes doğal olarak, son 2-3 dakika büyük bir sıkıntıyla geçti. Daye yoruldu ve soğudu, sadece Sinan Güler'in eline baktık. Dentmon da sorumluluk alayım derken tüm taşları dağıttı ve kaybettik.

Son 1 dakikanın özetini yapayım. Preldzic'in bir şutu var, girse 5 sayı olacaktı fark, dönüşü basket yedik. Sonrasında Dentmon'un top kaybı, geriye düştük. Tyus'un kaçan faulleri ve bizim adımıza maç topunda Daye'nin potaya gitmek yerine şut tercihi. Felaket geçen son 1 dakika, her anlamda iflas ettik ve bize bakan, elimizdeki maçı kaybetmiş olduk. Maç bittiğinde Kızılyıldız'lıların sevincine baktım da onlar adına öyle kıymetli bir galibiyet işte, Galatasaray adına ise telafisi olmayan büyük bir kayıp.

Son periyotun anahtarı sistemli hücumlardı, sistemin dışına çıkmadık, Sinan Güler takımı muhteşem yönlendirdi ve Tyus'u da iyi kullandığımız anlardı. Yoruldu ama takım, maçın sonunu getiremedi. Geniş rotasyon diyoruz, şu rotasyon içerisinden bir tane gerçek oyun kurucu bulamıyoruz, yine Sinan Güler'e bakıyor eller. Hatta işler bir noktada geçen sezon olduğu gibi olacak, Schilb ve Micov'u da bu listeye ekleyeceğiz, tabii Preldzic destekli. Russ yok, olmadı, Dentmon'a ise güvenemiyoruz. Ve Tyus dışında da yine pivot desteği yok. Pleiss'i biraz daha iyi gördüm ama yanlış kullanılan bir isim, Thompson da yetmiyor gibi. Bu sefer bir Chuck Davis de yok ve son periyotların olmazsa olmazı Errick McCollum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir