29 Ekim 2016 Cumartesi

Marina Maljkovic Kadro Mühendisliği Konusunda Ders Veriyor, Kusursuz Tempo


Antrenör takımı izlemeyi özlemişim, kadın basketbol takımımız için bu tanımı kullanmak mümkün olacak. Mütevazi görülen ve küçülen bir ekibiz ama yeniden yapılanma anlamında bir plan yapıldı, bu konuda da en iyi isimlerden biri olan Marina Maljkovic takımın başına getirildi. İlk 3 maçta da iyi gidişatı, keyifli basketbolu ve planın ilk aşamada iyi başladığını görmek fazlasıyla iyi.

Oynadığımız 3 maçta 88 sayılık bir ortalama yakaladık, kadın basketbolu açısından çılgın bir rakam bu. Doğuş'a 97 sayı atmak bir derece makul görülür ama Euroleague takımı olan Mersin'e 92 sayı atmak ve büyük farkla kazanmak çok büyük iş. Zorlu bir maç bekliyordum ama ilk dakikadan son ana kadar Galatasaray'ın temposuna cevap veremedi Mersin Büyükşehir Belediyespor.

Muazzam bir tempo bu, çok hızlı bir basketbol oynuyoruz ve bunu da derin rotasyonla uyguluyoruz. Zaten başka türlü bu temponun devamı imkansız ama genç isimler şans buluyor, bir yandan da geleceği kazanmak anlamında yürüyoruz. Tüm sezon buna devam edebilir miyiz göreceğiz ama çok keyifli bir takım olduğumuz kesin, izlerken keyif alıyoruz. 

Tek sorun pota altı gibi görünüyor, pota altı savunması noktasında daha zorlu maçlarda sıkıntı yaşayabiliriz. Atletik bir ABD'li istiyor o pozisyon ama şu kadro yapısında da imkansız. Vitola'dan daha iyi bir Avrupalı bulabilir miyiz bilmiyorum, oraya bir ABD'li almak Yvonne'den vazgeçmek anlamına gelir ki bu takımın temposunun en önemli silahlarından biri, özellikle de ön alan baskısı anlamında.

Uzunlarımız da hareketli ve şutu olan isimler, bu da hücumda farkı yaratan unsur. Papova ve Yvonne'nin müthiş scout işleri olduğunu görüyoruz, Jefferson ise Loyd'un ardından bu takımın yıldızı durumunda ki sezon özelinde ne yapacağımız da Jefferson'a bakıyor diyebiliriz. Sürekli potayı zorluyoruz, delici kısalar var ve Işıl Alben bu takımı müthiş yönlendiriyor. Uzunlar hareketli ve içeri kat ediyor, kısalar delici derken çok fazla boş şut imkanı da yaratılıyor, bu konuda da fazlasıyla yüzdeli bir takımız. Işıl Alben'i bu anlamda da iyi kullandık ve Marina Hoca'nın elinde Işıl Alben'in çok farklı bir noktaya geleceğine inanıyorum.  

Bazı istatistikleri vereyim, Jefferson 23 sayı 8 ribaund 3 asist ve 5 top çalma, Işıl Alben 16 sayı 6 ribaund 8 asist, Vitola 16 sayı 6 ribaund, Papova ise 18 sayı 7 ribaund. Pınar Demirok'un 8, Yvonne Anderson'un ise 7 sayısı var. Yüksek temponun getirisi bir tempo, son ana kadar bu tempoyu da kurumayı bildik, bir noktada üç hücum üst üste kendi yarı sahasından çıkamadı Mersin. Nefes aldırmadık bugün, umarım sezonun geneline de bu yayılmış olur. Daha da önemlisi, kadro mühendisliği anlamında Marina Maljkovic büyük ders verdi, umarım izlemesi gerekenler izlemiştir..

7 yorum:

  1. Sultanlarımız neler yaptı öyle. Fark 30+ olmuş pres, pota altında savaş, hızlı oyun sıkı disiplinle devam etti. Sahadan sildiğimiz bir Eurolegue takımı. Maçın her anından zevk aldım. Kaptan Işıl’ın maç sonundaki taraftarla selfi turu da hoştu. Özlediğim görüntüler bunlar. Ayrıca Işıl hariç takım 20 yaş ortalamalı. Sadece günü yaşamıyor yarınlara da umut taşıyor olacağız bu sene. Sıkça eleştirdiğim Bay Topsakal bu hamlesiyle alkışı hak etti. Umarım bu yapı devam eder. Efsane Bozidar’ın kızı Marina “armut dibine düşmüş dedirtti. Böyle bir oyun beklemiyordum. Bu takım için kombine alınır. Sezonu nasıl tamamlarız bilemem ama son topa kadar mücadele edecek, keyif verecek bir takım gördüm. Dilerim sakatlıksız bir sezon olur.

    YanıtlaSil
  2. Şu satırların bir benzeri keşke futbol takımı icin de yazilabilseydi...

    YanıtlaSil
  3. Bosnadan aldığımız 17 yaşındaki kız sakatmı oynamıyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde 4 yabancı kullanabiliyoruz, onlar da Jefferson, Papova, Yvonne ve Vitola. Daha çok genç takımda oynamak için geldi zaten.

      Sil
  4. Yanlış bilmiyorsam avrupa maçında da oynamadı en azından o maçlarda oynayabilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir