31 Ekim 2016 Pazartesi

Memphis Depay & Galatasaray, Dış Basın Kaynaklı Zor İşler


Dış basın kaynaklı bazı haber sitelerinde yazılıyor, Galatasaray'ın Memphis Depay'ı kiralık olarak isteyeceği konuşuluyor. Marsilya, Lille gibi ilgiler var, Almanya'dan da Wolfsburg. Yanisi şu, maddi anlamda güçlü ekipler peşinde, Depay için istenilen olanakları sunabilecek takımlar. Galatasaray'ın bu anlamda şansı yok gibi bir şey, kiralanması bir ihtimal (onda da opsiyon imkansız ve gelmesi de ancak yeniden doğma ihtimali adına olur) ama onu da zor görüyorum. Beşiktaş'ın Talisca hamlesine benzer bu durum, o da büyük sürprizdi, bu da aynı şekilde olur. Çok fazla ihtimal vermiyorum ama konuşulan bir hamle ihtimali diyelim.

Şöyle bir durum doğdu ki bence bu hata, forvet özellikli kanatlara yöneliyoruz sürekli. Bruma, Podolski, Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin zaten bu özellikte, bana sorsanız orta saha özellikli bir kanat ihtiyacından bahsederim ve hayalim de Ben Arfa misali bir isim olur ama Depay gibi de bir ihtimal doğsa buna kimse hayır diyemezdi diyorum. 

Kafamda bir 4-3-3 ihtimali belirirdi mesela;

Muslera
Denayer Serdar xxxx Carole
Jong Ciğerci Sneijder
Depay Derdiyok Bruma

Sneijder'in Hollanda Milli Takım'ında bu pozisyonda oynadığını izliyoruz, sol iç orta saha gibi. Bizde de kaydığı nokta bu ama 4-2-3-1 olunca formasyon işler değişiyor, bu şekilde oynaması da bir fayda getirmiyor. Depay misali bir kanat alınca buna dönülebilir mesela, düşüşte olduğu doğrudur, Manchester United adına hayal kırıklığıdır belki ama önemli bir potansiyeldir, orada olmamış olabilir ama Türkiye Ligi'ni de sallar geçerdi diye tahmin ediyorum.

Bruma'nın olası transferi üzerine şöyle de yorumlar vardı ya da hayal diyelim. Oldu da Manchester United Bruma'yı istedi, Depay takası kaynaklı bu işe evet der miydiniz gibisinden. Bruma sonrası olabilecek ihtimallerden de biri aslında ama talipleri bol ve güçlü. Maddi anlamda da çok yukarıdalar ve şu aşamada da bir kanat transferi lüks diyebiliriz. Stoper, sol bek, forvet, hatta orta saha. Başka eksikler var, devre arası da bu anlamda sıcak olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir