29 Ekim 2016 Cumartesi

Şartlar Ne Olursa Olsun, İpekçi'de Alınan Fenerbahçe Mağlubiyetini Normal Göremeyiz


Şartlar ne olursa olsun, içeride alınan Fenerbahçe mağlubiyetini normal görmek mümkün değil. Bunu dile getirmek ise ayrı bir akıl tutulması. Daha zor şartlarda da mücadele ettik, bunu en iyi Ergin Ataman biliyor. 6 kişilik rotasyonla da Fenerbahçe'yi bu sahada yendik, kendisi o gün tribündeydi ama takım onun takımıydı. Ben bu kabullenmişliği anlamıyorum ve bunu dile getirmenin de büyük bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Ergin Ataman Galatasaray'ı en iyi bilen isimlerden biri ki camianın en has insanlarından biridir ama bu sezon yaşadığı ruh hali beni fazlasıyla üzüyor.

Maç için çok yazacak şey yok, aynı konuları tekrarlamaya devam edeceğiz. İyi bir başlangıç vardı, Vesely'nin oyuna girmesinden sonra sertleşen Fenerbahçe savunması ve şuurunu yitiren Galatasaray hücumları. Bu takım Sinan Güler'in eline bakıyor hücum organizasyonu anlamında, şu bütçenin getirisi bu olmamalıydı. Sakin kalamıyoruz, daha organize olamıyoruz. Savunma ayrı nokta, 100 sayı civarında yemek bir Galatasaray klasiği durumunda, bir de Vesely & Udoh derken pota altımızda resmen voleybol oynadılar. Onlara karşı biraz olsun karşı durabilen isim Pleiss'di, onun da nasıl durabildiğini zaten izledik. Krstic'le sezona başlamayı hedefliyordu Ergin Ataman, düşünsenize Pleiss yerine bu maçta onun da olduğunu.

Fark ne zaman biraz olsun kapanma noktasına gelse ve bir Galatasaray kıpırtısı izlesek bir anda rüzgar değişti, Fenerbahçe'nin farkı yine açmasını izledik. Zorlandıklarını düşünmüyorum, bence rahat bir maç çıkardılar. Pota altında zaten ezildik, kısa savunmasında da Göksenin Köksal kenara geldiğinde ortaya bir şey kalmıyor. Geçen sezona oranla 3-4 milyon dolar daha fazla bütçeyle kurulan bir takım bu ama geçen sezonun gerisindeyiz. Bu kadro mühendisliği de kabul edilemez, geniş ama nicelik anlamda kayıp bir rotasyon içerisinde varlık gösteremiyoruz.

Dentmon'un zoraki şutlarına, Russ'un da bireysel çabasına bakıyorduk işte, daha fazla anlatılacak bir şey yok. Russ da ilginç adam, çok büyük hatalar da yaptı ama şapkadan tavşan çıkardığı anlar da fazla. Russ'ın eline baktı bu takım son periyotta, böyle geri dönmeye çalıştı. Dentmon iki zorlama üçlük attı mesela ama savunmada karşı duramıyorsun. Herkes kısa kalıyor, Tyus & Thompson da bugün döküldü, tek karşı durmaya çalışan Pleiss ama onu da boy avantajı kurtardı ki duramadı da zaten, o da yıkıldı 2. yarıda. Yok yani, kimsenin rolü belli değil, plan yok, sistemi falan zaten konuşmayalım. Her maç sonunda yaz dönemini anmaya tekrar devam ederiz. Öyle bir maçtı ki biraz kıpırdandığımız anda bile geri döneriz diyemedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir