23 Ekim 2016 Pazar

Sneijder, Selçuk İnan Yok.. Onlar Denemezse Tolga Ciğerci Vurur


Bu sezon gol atamayan futbolcular içerisinde en çok şut çeken isim Tolga Ciğerci'ymiş, 23 şutla. Bugün de 24 kez şut atmışız, saymadım ama büyük çoğunluğu Tolga Ciğerci'ye ait. Peki bu iyi mi kötü mü, herkes tartışıyor bu konuyu. Şunu da ekleyeyim, Almanya günlerini düşünerek şut özelliği iyi bir isimdi ama burada da ısrarla denemesine rağmen etki gösteremedi. Peki etki edememesine rağmen neden bu ısrar?

Cevabı basit aslında, başka deneyen yok. Şut dediğimizde Galatasaray'da ilk sayacağımız isimler hemen hemen bellidir. Sneijder, Selçuk İnan, Podolski diye listeleriz, gerisi gelir. Özellikle de Sneijder geçmiş yıllarda ligimizin en çok şut deneyen ismi olurdu, açık ara. 

İşi bu sezona indirgeyelim, Galatasaray'da kim şut deniyor? Sadece Tolga Ciğerci, 2. bir ismi işin içine katamıyorum. Bazen Bruma deniyor, hatta Trabzonspor karşısında 1.5 yılın ardından Carole'nin dahi ilk kez şut attığını gördüm. Başka bir isim yok, ne Sneijder ne Selçuk İnan. Israr etmesi ve denemesi gereken isimler bunu yapmadığında da Tolga Ciğerci sorumluluk alıyor, deniyor. Buna da devam edecek, şu görüntüde etmelidir de.

Çok fazla top sekiyor ve yay civarında topla çok buluşuyoruz. O anlarda Sneijder genellikle solda kalıyor, Selçuk İnan ise orta sahada. Tolga Ciğerci zorlayan isim, gerek topla çıkarak, gerekse sekeni toplayarak. Pas ihtimali olduğunda bunu deniyor, kilit paslara baksak eminim ki Bruma'nın ardından Tolga Ciğerci'yi yazarız ama şut anında da deniyor, çekinmiyor. O anda da denersiniz, başka bir şansınız yok. Başka türlü kaleyi göremiyoruz zaten, hücum sorunlu. Trabzonspor karşısında da bunu yaşadık ve Bruma'yla birlikte tek zorlayan isim de Tolga Ciğerci oldu.

Sneijder ve Selçuk İnan gibi isimleri şut noktasında görmediğimiz sürece Tolga Ciğerci bu sorumluluğu almaya devam edecektir. Kaçanlardan da asla sorumlu değil, o bunu yapmasa başka yapan yok çünkü, o sorumluluğu kimse almıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir