3 Kasım 2016 Perşembe

5 Yılda Uefa'dan 340 Milyon TL'lik Gelir, Gurur Duymak İsterdim Ama Duyamıyorum


Mackolik'ten aldığım bir istatistik. Son 5 yılda, 4 büyük takımın Uefa'dan aldığı gelirler bu şekilde. Toplam bilançoya baktığımızda da Galatasaray'ın elde ettiği 340 milyon tl'lik bir gelir var, en yakın rakibi Trabzonspor bu süre zarfında 128 milyon tl kazanmuş mesela. Neredeyse yarı yarıya bir tablo. 4 sezon üst üste Şampiyonlar Ligi oynadık, bu sürede de bir çeyrek final, bir de 2. tur var. Gelirler de o anlamda yüksek oluyor ama bu durumla gurur duymak gerekirken maalesef duyamıyorum.

Galatasaray'la ilgili şu zamanlarda konuştuğumuz her şey maddiyatla alakalı. Mevcut yönetimi asla başarılı bulmuyorum ve şu başarısızlık tablosunda onların da payı büyük. En yakını şöyle diyeyim, geçen sezonu 6. bitirdik, kurulan kötü kadro neticesinde de Şampiyonlar Ligi'nde yol alamadık. Bu ligler hep başarının getirdiği maddiyata odaklı ligler, bunu başaramadılar. Bir de artı noktası var, geldiklerinde maddi sorunlarla alakalı söyledikleri şeyler de bugün söylenen şeyler arasında uçurum var. Kimseyi kimseden ayırmıyorum bu anlamda.

Yine de asıl nokta başka, böyle gelirlerin ardından sezonları büyük zararlarla kapatmaya devam ettik, borçlar büyüdü, alakasız işler yaptık. Galatasaray, Galatasaray olduğunu hatırladı Aysal döneminde, başarı anlamında, vizyon anlamında ortaya konulan çok büyük değerler var ama ekonomik anlamda da günün temellerini maalesef o zamanlar attık. 

Ekonomi daha iyiye gitmedi, aksine geriledik. Günün şartlarını, yabancı kontenjanını ya da başka durumları da elbette göz önüne alıyorum, maalesef işimiz de her anlamda zorlaştırıldı ama rekor gelirler arasında ekonomik sıkıntılar daha da büyüyerek ilerliyorsa sorun büyük demektir. Bizlerde de hata var, o günleri sorgulamadık, daha çok işin başarı noktasındaydık.

Şimdi ne olur bilemem, Riva ve Florya için onay alındı ama ne kadar gelir elde edilecek, bu projeler ne noktada gibisinden sorulara verilecek cevaplar ben de değil. Ben de sizler gibi izleyerek göreceğim ve mevcut yönetimin de kimsenin almadığı yetkileri aldığını söyleyelim. Hem de büyük bir çoğunlukla. Yine bir başarısızlık tablosunda da geriye dönemeyiz, satılacak bir şey de kalmıyor ve böyle bir durumda da yönetim kadar onları destekleyen tüm genel kurul üyeleri sorumlu olacak..

1 yorum:

  1. Yanıldığınız bir konu var, evet 98 milyon Euro gelir var ama kur 6 yıldır 3.45 değil. Sanırım hesap buradan yapılmış ancak TL olarak bakıldığında daha düşük bir gelir var. Bilgilerinize.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir