19 Kasım 2016 Cumartesi

Bu maç denilince akla gelen isim Marcio, ne yedekti ama


22 Aralık 1999, Fenerbahçe deplasmanında son kazandığımız tarih. Hatırlıyorum maçı, rotasyonlu da bir kadroydu. Hatta 11'i de yazalım;

M.Bölükbaşı
F.Akyel Capone Popescu Ergün
Okan Suat E.Belözoğlu H.Şaş
Marcio H.Şükür

İlk yarısını 2-0 önde tamamlamıştık, 52'de Moldovan'ın golüyle maç 2-1'e gelmişti ama 2-1'le de tamamladık. Bu maç denilince akla gelen isim Marcio, gerçekten iyi bir yedekti. Hakan Şükür ve Arif Erdem'in arkasında iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum, çok konuşulmadı ama iyi bir katkısı vardı. Sezon başında Capone'yle birlikte gelmişlerdi, Capone'nin katkısı daha büyük oldu ama Marcio da iyi bir isimdi. Bu maçta gollerden biri de Hasan Şaş'tan gelmişti.

Daha mühimi ise maç sonunda oluşan puan durumu. 2. ile 8 puanlık bir fark olmuştu ve sonrasında da bu fark açılmaya devam etti. Ligin ilk yarısında yakaladığımız bu puan farkı sayesinde de ligin ikinci yarısında bu kredi bizim Uefa Kupası yolundaki en önemli silahlarımızdan biri oldu. 4 puan farkla o sezonu şampiyon tamamladık, Beşiktaş deplasmanında da Fevzi Tuncay'ın ayağının altından kaçan top olmasa şampiyonluk olayı da zora girecekti ama ligin ilk yarısında yakalanan o fark gerçekten önemliydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir