19 Kasım 2016 Cumartesi

Bu plandır işte, Ergin Ataman'ın çalıştığı ve çalışınca olduğunu hatırladığı bir maç


Olympiakos galibiyeti de kıymetliydi, fazlasıyla sevindiğimiz ve ayağa kalkmamız adına iyi bir fırsat olarak gördüğümüz bir maçtı. Galibiyetin şöyle bir anahtarı vardı ama çılgın yüzdeli attığımız şutlar. Yüzde 55'leri gördüğümüz bir 3 sayı yüzdesi vardı ve bu şut istikrarıyla da iyi bir galibiyet elde etmiştik. Bu yönde etkili silahlarımız var, ligde oynanan Fenerbahçe deplasmanında da yine yüksek yüzdeli şutla başlamıştık ama her zaman böyle devam edemezsiniz, bu sağlıklı bir plan değil yani. 

Darüşşafaka maçı ise farklı, iyi bir plan vardı, Ergin Ataman çalışmış ve odaklandığında da oluyor işte, bunu geçmiş yıllarda da göstermişti. Darüşşafaka'nın 5 numara sıkıntısından hep söz ediliyor, elimizde de Pleiss gibi bir silah olduğunu nihayetinde hatırladık. Hücumun ana odağında o vardı ve kendisini pota altında o kadar iyi kullandık ki. Size güvenildiğinde, siz de o güveni aldığınızda savunmada da oluyor işte, Diebler'da da bunu yaşadık. Şu an takımın en iyi kısa savunucularından biri, hücumda da nihayetinde üzerinden dönen setleri de görüyoruz derken beklenen katkıyı veriyor. Umarım Pleiss'i de kazandığımız maç bu oldu diyebiliriz.

Dentmon ve Russ noktasında konuşmamız gerekenleri konuştuk, bundan kaynaklı da Sinan Güler'in 40 dakikayı zorlayacağını düşünüyordum. Onların varlığında da böyle oldu çünkü, elinden geleni yaptı ama Sinan Güler'in tüm maçı yönlendirdiği bir takımın da limiti belli. Bugün ise böldük bu işi, Sinan Güler'i belli zamanlarda daha sağlıklı kullandık. Emir'in iyi günlerinden biriydi, hem takımı yönlendirme, hem de skor anlamında. Micov'u da ekledik buna, Schilb'i de yazdık derken forvetler üzerinden şuta değil de pota altına da sıklıkla döndüğümüz, çemberi zorladığımız bir gündü. 

Savunma noktasında da ilk defa bu kadar agresif olduğumuzu gördük. Belki de rotasyonun mecburen daralmasıyla alakalı olabilir ama dar rotasyon içerisinde Ergin Ataman yine iyi bir iş çıkardı. Daye'yi skor anlamında işin içine sokamadık ya da Tyus'a da geçmiş maçlarda olduğu gibi büyük işler düşmedi ama gerek hücum gerek savunma anlamında doğru bir plan vardı. Tempoya izin vermeden, maç boyunca sakin ve akıllı kalarak kazanılan bir maç. Daha rahatta bitebilirdi ama rakibin attığı öyle şutlar da oldu ki, son ana kadar yine bitirdik diyemedik ama bu sezon ilk defa bir maçın ardından böyle mutluyum..

2 yorum:

  1. Ergin Ataman’ın kim olduğunu hatırladığı bir maç oldu. Olympiacos maçının aksine bu defa Ataman dokunuşunu hissettik. Tibor Pless’a sırtı dönük top verip, hadi üret demek yerine potaya yakın, bitirebileceği noktada top verince ne kadar verimli olduğunu gördük. Ayrıca bu sezon sıkça yaşadığımız pota altından kolay sayıya izin vermedik. Daçka’nın kat eden, delici kısaları Wanamaker, Wilbekin ve Clyburn’u hesaba kattığımızda aslında ne kadar iyi iş çıkardığımız ortada. Daçka galibiyeti umuttur ama sorunlar çözüldü diyemeyiz. Koç böyle konsantre olup, iyi hazırlanacak. Bu konuda istikralı olursa Ataman, takımımız sorunları çok olmasına karşın ligde ilk dördü zorlar. Russ ve Dentmon’un kontratından kurtulabilirsek ( çok zor olduğunu düşünüyorum, takındığımız hoş olmayan tavırla inada binecek gibi iş çünkü) savunması sağlam, oynatma odaklı bir oyun kurucu ile sezonu zirveye oynar geçiririz ligde. Öte yandan şunu bir kez daha anladım. Geniş rotasyon Ergin hocayı aşıyor adam dar rotasyonla daha iyi. Umarım Austin Daye’i kaybetmeyiz bu arada. Takım için çok kıymetli bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dentmon'u affedecekler bence, giden isim Russ Smith olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir