28 Kasım 2016 Pazartesi

Chedjou dönemini kapattık, iyisiyle kötüsüyle


Daha önce de yazmıştım, Chedjou'nun dönemi kapandı arkadaşlar. Bu saatten sonra forma giyebilme ihtimali olduğunu düşünmüyorum, gözden tamamen çıkarıldı. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, Ocak ayında da Afrika Uluslar Kupası yolculuğu olacak ki kendisi üzerinden plan yapmak imkansız. Sözleşmesinin uzatılmasını çok istedi ama şu şartlarda imkansız, beklentinin de uzaklarında olduğu için.

Ujfalusi'den sonra ihtiyaç lider stoperdi, Chedjou'dan da beklenen buydu ama profili bu değil. Ocak ayı döneminde anlaşılmıştı hatta ama Drogba transfer gerçekleştiğinde Chedjou transferini sezon sonuna ertelediler, sonrasında da ilk hamle oldu zaten. Geldiğinde belki de Fransa'nın en iyi stoperiydi belki de, özellikleri itibariyle de Türkiye'nin en farklı stoperi belki ama bir stoperden beklediğiniz öncelikli ihtiyaçları Chedjou'dan karşılayamadık.

İyi bir pasör mesela, oyunu iyi kuruyor, topla dikine çıkabiliyor, sürpriz golleri var ve duran toplar noktasında da önemli bir koz. Ama dalgın, çabuk dağılıyor, odaklanamıyor. Ondan kaynaklı yenen gol sayısı da çok olduğu gibi istikrarlı geçirdiği bir dönem yok. Hamza Hamzaoğlu'yla gelen şampiyonluk sezonunda iyi işler yaptı ama Galatasaray'da 4. sezonu, genel tabloya baktığımızda da negatif unsurlar çok daha fazlası. Agresif değil, çok fazla hamleli değil, temaslı oynamıyor, o güveni maalesef veremedi.

Bu yaşa gelmiş bir stoperin de yanında lider bir profil arıyor olması ayrı bir konu. Chedjou ile bu sezona da başladık ama felaket girdi sezona, gözden düşmesi de çok sürmedi. Serdar Aziz & Hakan Balta ikilisi daha çok güven veriyor, oyun kurma işini yine Hakan Balta yapabiliyor ama beklenen agresiflik ve hamle gücü Serdar Aziz'de mevcut. Ama yine de bir lider stoper ihtiyacı var, sol ayaklı olması da çok daha iyi olurdu. Ocak ayında bu konuda bir hamle bekliyorum ama kim olur bilemem. Bazı isimler saydık ama onlar da sağ ayaklı, büyük ihtimalle de sağ ayaklı bir stoper gelecektir ama tecrübesi, liderliği kıymetli olacak, Serdar Aziz'i de yükseltecek.

Chedjou'nun yolu ise ülkesine düşer, yüksek ihtimal Marsilya ile anlaşır. Ocak ayında bir bonservis beklentim yok, belli ki uzak diyarlara gitmek istemeyecektir. Maaş bütçesinden düşecek, bu da olumlu bir durum. Yeni gelecek stoperin boşluğu da böylece oluşmuş olacak. Daha iyisini beklerdim Chedjou'dan, genel tablo maalesef olumlu olmadı..

1 yorum:

  1. Şayet şampiyonluğu hedeflediysen defans göbeği kesinlikle üst düzey futbolculardan oluşmalı.Ne yazık G.Saray defans göbeğini oluştururken F.Bahçe kadar doğru tercihler yapamadı.S.Aziz sert çabuk ama tek hamlelik dengesiz stoper. Ağır H.Balta üstün top tekniği ve oyun okuma özelliğine rağmen sadece iyi stoperlerin sakat ve cezalı ise mecburiyetten defansda kullanılacak futbolcu. Ancak şu an takımın stoperde vazgeçilmezi.G.Saray a bireysel hatalarıyla sayısız goller yedirten Semih Kaya yı stoper diye saymıyorum zaten.Chedjou dan vazgeçen yönetimin artık bir arpa boyu ilerlemeyeceği belli olan son derece vasat Semih i hangi nedenle hala takımda tuttuğuna da şaşmamak mümkün değil.Chedjou Fransa da başarılı olup yılın defans oyuncusu seçilirken yanındaki partneri de çok üst düzey futbolcuydu. Chedjou nun talihsizliği G.Saray da kariyerinde olabilecek en kötü partnerler ile oynamasıydı.Chedjou bugün F.Bahçe de ki stoper Simon Kjaer ile yanyana oynasa bu derece eleştirilmez ve kolay vazgeçilmezdi.
    Aslında Chedjou nun yerine bir değil iki tane üst düzey stoper alınmalı.Bunlar M.City deki Company, bir ara M.United daki N.Vidic, ve Corluka ayarında stoperler olmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir