30 Kasım 2016 Çarşamba

Chedjou'nun son şakası, Galatasaray 1-1 Elazığspor


Chedjou gidecek, Galatasaray formasıyla da çok yüksek ihtimalle son maçını oynadı. Gider ayak son dakikada yaptırdığı penaltı ve yedirdiği golle de son şakasını yapmış oldu. Maçın geneline de bakınca Chedjou & Cavanda hattından gol yememek büyük sürpriz olacaktı ki Elazığspor son 20 dakikada kaçırdığı gollerle ve kurduğu baskıyla beraberliği, hatta galibiyeti dahi hak etmişti. Maçın Galatasaray adına adamı Cenk Gönen, bu da izlemeyenler için dahi her şeyi özetler.

Koskoca Galatasaray, Elazığspor karşısında 2. yarıda 2 tane pas yapamadı. Son 20 dakikada verilen pozisyonların ve yenen baskının haddi hesabı yok zaten. 2. yarıda oyuna giren adamlara bakalım peki; Podolski, De Jong ve Bruma. Skoru tutmak adına De Jong, hücum edebilmek adına Bruma oyuna giriyor. İlk 11'i konuşmaya bile gerek yok, yedek kadro diyoruz ama çoğu sezonun genelinde oynayan isimler. 

İlk 11'i geçtim, 18'e bakıyorum ve bir tane genç isim yok. Mustafa Kapı olayında yaptığı şovdu o vakit, bu bariz belli ama biz o dönem Riekerink'i destekliyorduk. Birhan Vatansever, Kerem Çalışkan gibi isimler yok mesela, oysa biz Riekerink'i altyapı hocası olarak, gençlere şans vermesiyle bilirdik, en azından bunu bekliyorduk. As oyunculara yakın bir 11, oyuna giren isimler derken şu takımın böyle bir futbol oynaması kabul edilemez. Genç isimlerle daha kötüsü olmayacaktı yani, en kötü tablo yine buydu.

Galatasaray tarihinin de en disiplinsiz dönemlerinden birini yaşıyoruz. Otorite sorunu var, bunun yanında adalet dengesi de kayıp. Selçuk İnan ve Yasin Öztekin tepkilerinde haklıydı mesela, adalet dengesini sorguladılar. Sinan Gümüş ise büyük hatalı, dayanağı nedir, şu berbat futboluna bakarak mı bu tepki? Yarın başkası da tepki verecek, bu böyle devam eder. Kadro dışı bırakıyorsun ama 1 hafta sonra o isimler geri dönüyor, Sinan Gümüş için de bu tarife geçerli olur. Hata biraz da bizim, Sinan Gümüş'ü bu noktaya getiren de biziz.

Eren Derdiyok'la maça başlanıyor ama yine onunla alakasız bir oyun, Selçuk İnan çıkıyor Josue 8'e alınıyor ama tüm bu hamleler tamamen lakayıt görüntünün eseri. Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş kendi futbolunu kovalıyor, saha dışı gibi taktik anlamda da bir disiplin yok, şu isim de mücadele etti diyebileceğim tek futbolcu Cenk Gönen. Josue ve Cavanda konusunda ise yanılgım çok büyük, şu tabloyu hiç tahmin etmiyordum.

Beklemek ise hata, hala boşa kürek çeviriyoruz. Kaybedilen zaman ise cabası, Galatasaray'ın Riekerink'le daha iyi olmasının imkanı yok. Bu takımdan çok şey beklemişiz, böyle bir disiplinsizliği Galatasaray tarihi pek az yazmıştır..

3 yorum:

  1. Twitter kullanmıyorum ama sizi takip ediyorum. Tek tük takip ettiklerimden, yorumlarına ve üslubuna değer verdiğim kimselerden birisiniz. Biz maalesef taraftar olarak heyecanlı, sabırsız ve gündelik insanlarız ama/ancak aptal değiliz. Cahil veya kör hiç değiliz. Cavanda'nın Dany benzeri beyni olmayan bir ayak olduğunu, Chedjou'nun 2 sezondur el bombası olduğunu-bu kadar pozisyon hatası yapan stoper hiç görmedim-Carole'ün bu takımda yedekten öte olmaması gerektiğini, Hamit'in neden kaldığını Joshue'nin niye alındığını, Eray'ın sözleşmesindeki paranın niye verildiğini, Molde'nin starı Linnes'in niye tek maçta kesik yediğini... bilmediğimi, yanlış gördüklerimi dilim yettiğince aklım erdiğince anlattım yazdım. Ne acı ki haklı çıktım ona çok üzülüyorum. Yanıldık çünkü Riekerink bir proje değildi. Öyle olmayacağı belliydi keza kendisi şu an Sneijder torpillidir yönetimin oyuncağıdır, kuklasıdır. Bu kadro ona ait olamaz.Hangi akıl santrofor yerine sağ bek sokar. Maalesef vizyonsuz bir yönetime sahibiz. Magazin de cabası. Ayranımız yokken içmeye konuşmalar atla gidiyor...Sinan Gümüş'ün bile rezil bir oyundan sonra eldivenleri yere attığı, Hamit'in çaktırmadan laf sokuşturduğu, Yasin egosunun tavan yaptığı, Selçuk'un küstürüldüğü yönetim tarafından gıybetin kol gezdirildiği bir ortamı göremeyecek kadar kör değiliz. Riekerink kimdir onu bile bilmiyoruz. Adamın yardımcıları yok. Orhan Hoca'nın lisansı bile yok. Ayhan Akman oraya belli ki sadece kavga etmeye bodyguardlık yapmaya gelmiş. Bu halde başarı olur mu? Olmaz olamaz. Bunu daha tarih yazmadı. Bu takım 2 sezondur rakip kaleye ancak bireysel yetenekle gidiyor. Alışkanlıkları var. Aynı hataları tekrar tekrar yapıyor/yapacak. Sahada bir sistem görmek mümkün değil. Bu halde standart oyun da beklenemez. Ne acı ki eli sopalı teknik adamlar bu ligde başarılı olmuşlardır. Son örneği Dick Advocaat herhalde. O kadar lafı o kadar oyuncuya soktuktan sonra pabucun pahalı olduğunu hatırlattıktan beri Fenerbahçe oyununa bakınız. Şenol Güneş kurallarını inceleyiniz. Abdullah Avcı'nın kendi takımındaki dominantlığını irdeleyiniz. Biz kendimizi kandırmayalım. Şu an Galatasaray'ımızı sahaya çıkaranlar maalesef dışarıdan komut verenlerdir. Bu takımın başarısı ki umarım yanılırım hayalden öte mucize olur. Bu sezon belli ki çok sancılı geçecek. üzgünüm, mutsuzum, umutsuzum...Mehmet ŞEKEROĞLU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınız için ben çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Aslında bir hata da biz taraftarlarda Hamzaoğluna destek vermedik elbette kendi hataları vardı. Biz ise hatayı bu vizyonsuz yönetimden daha iyisini getirebileceğini düşünerek yaptık. Sinanı oynatmadı eleştirdik görüyoruz ki sinan kupa maçlarında bile koşmayan mücadele etmeyen top ayağına gelince oynayan biri. Bu kadar genç bir oyuncunun savunmaya yardım etmemesi mücade etmemesi inanılacak gibi değil nasıl bir sorumsuzluk taşıdığı formanın farkında bile değil. Hamzaoğlu döneminde bundan çok çok iyi bir takım vardı. En büyük hatayı biz taraftarlar bu beceriksiz yönetimden daha iyisini getirebileceklerini düşünerek yaptık. Yazık ki koskoca GALATASARAY böyle rezillerin eline kalmış.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir