8 Kasım 2016 Salı

Eduardo Vargas & Galatasaray, forvete biraz daha hız katılır


Bazı futbolcuların kulüp performansı ile Milli Takım performansları bir olmaz, Eduardo Vargas'ı da o isimler arasına yazmak mümkün olacak. Özellikle Sampaoli'nin Şili'sinde harikalar yarattığını belirtelim, Şili formasıyla 60 maçta 30 golü var mesela. Kulüp takımlarında gösterdiği performans ise aynı oranda. değil. Buna Valencia, Napoli ve Hoffenheim gibi takımlar dahil. Vargas için iddialı diyebileceğimiz bonservisler de ödendi oysa, Napoli onu 13.5 milyon avro'ya almıştı mesela. Bu sürede kiralandığı takımlar oldu, en son Hoffenheim onun için 6 milyon avro ödedi ama beklentiyi yine karşılayamadı ve bu sezon 4 maçta sadece 88 dakikası var.

Eduardo Vargas'ın bir özelliği de neredeyse her dönem Galatasaray'ın gündemine giriyor olması. Fatih Terim döneminde de isteniyordu mesela, hatta bu yaz dönemi de görüşülen forvetlerden biriydi ama Sigthorsson kiralandı. Sigthorsson'un da sakatlıktan kurtulamaması ve bir türlü forma giyememesi herkesi düşündürüyor, bu görüntüde de Ocak ayında kendisiyle yollar ayrılacak. Kiralık olarak transfer edilmesi bu noktada avantaj olmuş diyebiliriz. Beklenti vardı, en azından Eren Derdiyok'u baskı altına alması, forma rekabeti noktasında ama onun forma giyememesi belki de Eren Derdiyok'u düşüren etmenlerden biri oldu.

Galatasaray'ın bir forvete ihtiyacı var, tartışılması gereken ise Vargas'ın aranan isim mi olduğu yönünde. Kanat özellikli bir forvet, hızlı bir isim. 4-2-3-1'in forveti veya kanadı değil bu anlamda, daha çok 4-4-2 gibi bir formasyonun tamamlayıcı forveti gibi. Sampaoli'nin sisteminde roller, hücum düzenleri çok daha farklıydı, orada rakamlara çok takılmamak lazım, bir anda hücum eden 6-7 isim olabiliyordu ve Vargas'ı da bu anlamda mükemmel kullandılar. Ama kulüp takımları düzeyinde bu olmadı, beklentiyi karşılayabildi diyemem. Galatasaray'da da Eren Derdiyok'la nasıl bir ikili olurlar ya da nasıl kullanılır bilemiyorum.

Kiralanması gündeme gelecektir, Hoffenheim de bu konuda zorluk çıkarmaz, gözden çıkardıkları bir isim. 4-3-3 gibi bir formasyonda da kanat forvet anlamında iş görür ama mevcut 4-2-3-1 için zor. Ama hareketli bir isim, böyle bir forvete de ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Çift forvete dönüldüğünde de Sigthorsson'a göre Eren Derdiyok veya Podolski'yi daha tamamlayabilecek bir isim. Yaşı 26, kumar olsa bile denenebilecek bir isim. Zarar edilmez, görmek lazım..

1 yorum:

  1. görüyor ve yusuf erdogan diyerek artırıyorum :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir