7 Kasım 2016 Pazartesi

Mancini'nin altın çocuğu Ontivero, Ocak ayında dönüyor


Bir Ontivero var uzakta diyebilir miyiz, pek düşünmüyorum. Mancini'nin altın çocuğu Ontivero, bir anlamda kimsenin bilmediği adam. Tokatspor maçında gösterdiği performans akıllarda tabii de, o heyecanla bugün için ümitli olan hala var mıdır? 

Şunu biliyorum ama, Montreal'a kiralanması 1.5 yıllık olmasaydı ve bu yaz döneminde Galatasaray'da bulunuyor olsaydı en azından bir kamp döneminde şans bulması muhtemeldi. Endogan Adili'ye bile şans veren Riekerink'in Ontivero'yu da en azından görmek isteyeceğini düşünüyordum. Hamza Hamzaoğlu bunu denemedi mesela ya da Prandelli. Riekerink mutlaka denerdi, bakardı. Yüksek ihtimal yine olmazdı ama en azından insanların kafasında da bir soru işareti kalmazdı. 

Endogan Adili ile ilgili giderdik mesela, Ontivero'yla alakalı da giderirdik. Neyse, Montreal'le kiralık sözleşmesi bu Ocak ayında bitiyor ve Galatasaray'a dönecek. Menajerinin de bu yönde bir açıklaması var ama şansının olacağına pek ihtimal vermiyorum. Hatta o zamana kadar Riekerink kalacak mı, o bile meçhul. 

22 yaşında Ontivero, kariyerinde ilk kez ciddi ciddi istikrarlı şansı şu 1.5 sezon içinde yaşadı ama MLS'de. Montreal formasıyla sezon içerisinde toplamda 34 maça ulaşmış, 6 gol 3 asisti var. Arada videoları düşüyordu önümüze, son zamanlarda o da kesildi. 

O değil de, 550 bin avro'luk bir ücreti var, yarısını Montreal ödeyecek ama bir sonraki sezonda 650 bin avro'ya gelen yıllık ücret. Ne kadar karanlık bir transfer değil mi, kariyerinde tek resmi maçı olmayan bir futbolcu için bu paralar. 2 milyon avro'luk bonservise girmiyorum bile.

2 yorum:

  1. bu adam için sol ayaklı aguero demişlerdi bence üzerinde durulması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence katkı vermesi güç, yazıda da belirttim. ama en azından görmek lazımdi hazırlık kamplarında. Şu var, kiralık olduğu yıllarda da bir etkisi olmadı maalesef. MLS de ölçü değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir