16 Kasım 2016 Çarşamba

Savunma bir yana, bu takım şut atabildiği kadar var


Sürekli aynı noktaya geri dönmekten sıkıldık belki ama farklı şeyler yazamamak üzücü. Olympiakos maçının bir ivmelenme yaratacağını düşünmüştüm ama ligde oynanan Fenerbahçe maçı, ardından da hedef maçı diyebileceğimiz Kaunas mağlubiyetleriyle iyiye dair bir şey kalmadı. Aynı duruma geri döndük, savunamıyoruz işte. 

Bir de buna oyun kurucusu eksikliğini ekliyoruz, nedeni de çoğu zaman hücumda tıkandığımız zamanlar ve görülen o ki çılgın üçlük attığımız kadar bu maçların içindeyiz. Fenerbahçe maçının ilk 1.5 periyotu bu sayede ayakta kaldık, Olympiakos maçını da kazandıran temel unsur buydu ama bir mücadele, karakter vardı o maçta. Ben bu ruhsuzluğu, tükenmişliği kabul etmeyi kaldıramıyorum.

Kaunas maçının ilk periyotuna bakıyorum, Sinan Güler'in sırtında giden bir hücum ve Sinan Güler'ın sırtında da ancak bir periyot gidebilirsin, bu adama kim yardımcı olacak. İkinci periyotta ise Dentmon ne yaparsa noktasına geldik, hücum organizasyonları sıfırladı, her hücum zorladık, Dentmon'un havada pas mı vereyim şut mu atayım noktasında bulduğu sayılar vardı sadece. 

Oyun da zaten orada kopuyor, Ergin Ataman'ın anlamsız ısrarları noktasında. Olympiakos maçını kazandıran bir 5 vardı mesela, o 5'i bu maçta bir arada görebilen var mıydı? Ya da Olympiakos maçına felaket başlayan ve bağıra bağıra "biz bir arada olmayız" diyen ilk 5'le neden bu maça da çıktık? Ergin Ataman kendi elleriyle bitiriyor bazı şeyleri, oysa Euroleague isyanı onun isyanı değil miydi.

Son periyota bakıyorum, bir şekilde ivme kazanıyoruz, fark 10 sayıların altına iniyor ve geri dönme noktasında da Kaunas'ı köşeye sıkıştırdığımız anlar. Hakemlerin de etkisi var, bunu es geçemem ama yine aynı ısrarlar, Micov kötü durumda işte ama tüm hücumlar onun üzerinden dönüyor ve zorlama şutlar geliyor. Neden Daye'ye dönmüyoruz ya da Diebler'ın suçu son haftaların formda ismi olması mı? 

Güvenebileceğimiz ve topu eline teslim edeceğimiz guard yok, kilit nokta bu. Sakinlik katacak, skor anlamda seni oyunda tutacak, güveneceğin guard yok. McCollum'u geçen sezon birçok noktada eleştirdik ama bu takım şu an onu arıyor mesela, mevcut guard'ları susuz götürürdü. Oyun içinde de aynı sorun, savunma noktasına değiniyoruz ama bu takım çılgın yüzdelerle şut atamadığında esas mesele başlıyor, hücum organizasyonu da sıfır maalesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir