29 Kasım 2016 Salı

Yasin Öztekin'in 11 başladığı maçlarda henüz mağlubiyet yok


Galatasaray'ın asıl ihtiyacının sağ açık olduğunu yazmıştım, bu sorun Yasin Öztekin kaynaklı değil ama. Yasin Öztekin'i sağ tarafta kullanmanın onu en az yüzde 50 aşağıya çektiğini düşünüyorum ama mecburiyet, sol tarafta daha etkili bir Bruma var. Bu yüzden de forvetten öte bir sağ açık gerekiyor, Yasin Öztekin'i de 12. adam gibi kullanmak çok daha verimli olacak.

Konu bu değil tabii, geçen haftalara bakalım. Yasin Öztekin'in bu sezon 11 başladığı maçlarda henüz mağlubiyetimiz yok. Kaybedilen maçlarda ise Yasin Öztekin'in ya yedek ya da 18'de olmadığını görüyoruz. Bu sezonun en formda 5 ismini sayacak olsam içlerinde Yasin Öztekin olur, sevin, sevmeyin ya da beğenip beğenmeyin fark etmez, doğru olan budur.

Sağ tarafta yüzde 50'si ile oynamasına rağmen mücadele tarafı bu sezon için yüksek. Gol atıyor, attırıyor, bu detay da var ama mücadele anlamında gerçekten iyi. Geçen sezon, ondan önceki sezonun getirdiği havanın kurbanıydı, bu sezon ise toparladığını, özünü hatırladığını düşünüyorum. Katkısı da bu anlamda yüksek, en azından Sinan Gümüş'ün arkasında kalmayı asla hak etmiyor.

Bursaspor maçında attığı gol güzeldi bu arada, genelde etkili anları yine sola geçtiği zamanlarda geliyor ama sağ tarafta oynama mecburiyetini de iyi kaldırdı, en azından mevcut kadroda mutlaka 11 oynaması gereken isim olduğunu düşünüyorum. Transfer noktasında ise o pozisyon bir transfer ister ama bu Yasin Öztekin'le alakalı bir nokta olmaz.

Bazı isimleri sevmemek, beğenmemek maalesef ki düşünceleri çok değiştiriyor, ön yargı yaratıyor. Yasin Öztekin için de bu geçerli, bazı kişiler şu performansı görmez, haklarını vermez. Sevip, sevmemek önemli değil, mevcut olan içinde olanı görmek lazım. Oraya transfer gerekli, bunu ben de yazıyorum ama mevcut kadroda da Yasin Öztekin'in 11 başlamamasını bana kimse açıklayamaz..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir