17 Aralık 2016 Cumartesi

5li #2; Sadece bir sezon Galatasaray forması giyip, olumlu anlamda iz bırakanlar

Twitter'a sorduğumda büyük ilgi gördü, cevaplar için herkese teşekkür ederim. İnsanların nostaljiye ihtiyacı var, zaten bu konuların amacı da biraz o. Galatasaray'da sadece bir sezon oynayıp, olumlu anlamda iz bırakanları sordum. İlk 4 isim kesin aslında, orada hem fikiriz ama 5. isim noktasında ince görenler oldu, bir anda aklımıza gelemeyecek futbolcular ama en çok oy alanı seçmek durumunda kaldım. Bir de bunun olumsuz anlamda iz bırakanları olacak, orada ateş daha yüksek olacak.


Mario Jardel / 2000 - 2001 

Çok büyük bir transfer. Nasıl anlatayım, Falcao'nun Porto'dan Atletico Madrid'e transfer olması gibi. O dönem için konuşuyorum tabii, Galatasaray'dan beklenmeyecek bir hamleydi ki sponsor bağlantısı da vardı. Asıl konuşulması gereken ise Jardel'in satılması, satılırken ondan elde edilemeyen gelirler, bir futbolcunun nasıl hiç edilmesi. Lig istatistiğine girmiyorum, Şampiyonlar Ligi'nde sadece 1 sezonda Galatasaray formasıyla attığı 11 golü var. Geçenlerde Quaresma istatistiği paylaşılmıştı, Beşiktaş formasıyla tüm Avrupa Kupalarında 11 gol attı diye. Büyük golcüydü, Hakan Şükür'ün ardından da o yeri fazlasıyla doldurmuştu ama ne yazık ki sadece 1 sezon izleyebildik.


Frank Ribery / 2004 - 2005 

Dramatik bir hikaye daha, belki de Galatasaray tarihinin en fiyasko hikayelerinden biri. Ribery'nin Galatasaray sonrasında geldiği konum malumunuz, Bayern Münih'in bayrak futbolcusu oldu bu adam. Galatasaray'ın Ribery'i nasıl bulduğunu bilmiyorum, geldiğinde de Anelka'yla aynı dönem geldiği için Galatasaray'a yöneltilen eleştiriler de aklımda. Ama o yarım sezonda büyük etki etti, gelecek için herkesi heyecanlandırdı, büyük kazanırız derken çok büyük kaybettik. Marsilya'ya gidişi, Bayern Münih transferi ve arkasında bıraktığı kariyer. Ne yazık ki onu da sadece yarım sezon izledik, Galatasaray tarihinin gördüğü en büyük potansiyellerden biriydi belki de.


Abdul Kader Keita / 2009 - 2010

Kreatif kanat oyuncularına hala hasretiz, Keita öncesinde de durum böyleydi, sonrasında da öyle oldu. Bugünlerde Bruma ile o ihtiyacı fazlasıyla gideriyoruz ama Bruma sonrasında da bunu yazacağız. Keita da sadece 1 sezon Galatasaray forması giyip iz bırakanlardan. Taraftarı heyecanlandıran futbolcu işte, neden satıldığına hala anlam veremem. Aldığımız paranın 250 bin avro fazlasına Katar'a yollamıştık, bonservisi peşin aldığımız için de bunu başarı diye adlandırdılar ama takımın en önemli isimlerinden biri, daha da önemlisi taraftarı stada geçen futbolculardan biriydi. Daha uzun süre izlemek isterdim, izlemesi çok tatlıydı.


Sebastien Perez / 2001 - 2002

Keita için yazdıklarımı okudunuz, Perez için daha fazlasını yazıyorum. Perez / Eboue arası sağ bek bulamadık, açık ve net. O dönem birçok yabancı futbolcuyu kiralık olarak oynatıyordu Galatasaray, Perez de onlardan biriydi. Çok temiz katkı vermişti, Galatasaray formasının hakkını sonuna kadar verenlerden. Lucescu keşke devam edebilseydi, Perez / Fleurquin gibi isimleri çok daha uzun izleyebilirdik ama Fatih Terim'in değişim harekatında bu isimleri kaybettik, çok üzülmüştüm. Kendisiyle yaptığım bir röportaj da vardı, dileyenler tekrar okuyabilir;



Dean Saunders / 1995 - 1996

Biraz daha eskiye gidiyoruz, Dean Saunders gibi bir forveti vardı Galatasaray'ın. 27 maçta 15 gol atmıştı ki kritik anların golcüsüdür, Ulubatlı Souness'i Ulubatlı yapan günün kahramanıdır. Kariyerli bir isimdi, bu anlamda önemli bir transferdi ama o da sadece bir sezon oynayabildi. Daha uzun kalmasını isterdim, Fatih Terim de geldiğinde bunu istedi ama Saunders ve Freidel gibi isimleri kaybetmiştik, hatta Van Gobbel'i de ekleyelim. Çocukluk dönemimin kahramanlarından, hatta Galatasaray'ı ciddi anlamda hatırladığım zamanların diyeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir