6 Aralık 2016 Salı

Andrea Ranocchia & Galatasaray, tarz noktasında çok alakasız bir iş olmaz mı


Chedjou'nun ayrılığı yüzde 99 ihtimalli, Ocak ayında ise Galatasaray'ın yeni bir stoper alma ihtimali yüzde 100. Haliyle de basında bazı isimler konuşuluyor, bizler de o isimler üzerinden gitmeye devam ediyoruz. Gamaspor kaynaklı bir haberdi ve Gökmen Özdemir'in Galatasaray noktasında özel haberlerine de değer veririm, ciddiye alırım. Andrea Ranocchia ilk olarak yazılmıştı, Mamadou Sakho ise ikinci yazılan isim ama Ranocchia'yı konuşalım bugün.

En başta belirteyim, Galatasaray'ın aradığı profil asla değil. Mancini döneminde de gündemdeydi, hatta transferi de gerçekleşmek üzereyken Ranocchia Inter'de kalmaya karar vermişti ve bunun üzerine biraz da mecburiyetten Burdisso gelmişti. Aradan 3 sezon geçti, Ranocchia yine gündemde. Yaşıyla ilgili sıkıntı yok, 28 yaşında ama kalite noktasında sorun var, oyununun gerilediğini düşünüyorum.

En başta tarz noktasında Galatasaray için alakasız bir iş olur. 1.95 boyunda, havadan çok hakim, önemli bir tecrübeye sahip, ayağını temiz sayabileceğimiz bir futbolcu olmasına rağmen ağır, aranan lider profilinde de olmayan bir futbolcu. Olabilirse sol stoper de ilk tercih olmalı, Sakho sol stoper mesela. Serdar Aziz şu an kadroda olmasaydı Ranocchia için burun kıvırmazdım ama ikisini aynı 11 içerisinde pek fazla düşünemiyorum. Menajer önerisi gibi görünüyor, maalesef biz de o öneriler üzerinden yürümeye devam ediyoruz.

Bu sezon Serie A'da 5, Avrupa Ligi'nde 3 maçı var. Çok fazla süre alabildiğini de söylemek güç ki Inter'le ayrılma noktasına gelen bir isim. Galatasaray'ın da kiralık olarak gündemine taşıyacağını düşünüyorum. Mancini çok severdi Ranocchia'yı, oynatan oydu ama Mancini'den koptuğunda da çok fazla gündeme oturan, önem verilen bir isim olmuyor. Bu transfer için Mancini'den de bilgi alınmış olabilir, beklemek lazım.

Hava toplarında da sıkıntı vardı, orası kesin ama Serdar Aziz ile bu sorunu biraz da olsa çözdük diye düşünüyorum. Chedjou & Hakan Balta ikilisi bu noktada yetersizdi, Ranocchia da olursa bu noktada çok daha iyi bir noktaya gelinebilir ama ağır bir isim. Serdar Aziz'e şimdi olduğundan çok daha fazla iş düşmesi anlamına gelir bu, daha hareketli ve süpürücü olmak zorunda, Ranocchia'nın da arkasını toplamak adına. Tecrübesi noktasında da asla lafım yok ama dediğim gibi, aranan profil olduğunu hiç düşünmüyorum. 

3 yorum:

  1. italyadan gelecek stopere kesinlikle hayır demem.

    YanıtlaSil
  2. Cavanda icin cok yanlis, josue icin ise gs futbolcusu degil demistim. Ranocchia hic bir zaman beklendigi stoper olmadi ve paraşütsüz düşüşte. Transfer işini, hele sportif direktörün olmadigi yerde, Emre Utkucan ve ekibine biraksak en sağlıklı karardır...

    YanıtlaSil
  3. Eğer bu adam gelecekse teknik adam da Gurban Bardyev olmalı. 3 lü savunmaya sönülürse bu adam ve bardyevle iyi bir savunma hattı oluşturulur dıye dusunuyorum. ama senınde üzerinde durdugu gıbı bardyev kimin aklına gelıpte takımın basına getırılıcek. ekonamik sıkıntılar ceken takınlar ıcın bır bır hoca az butce ıle cok iş ama nere o günler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir