29 Aralık 2016 Perşembe

İlk halka, Kolbeinn Sigthórsson


Galatasaray'da resmi maçlarda süre alamayan isimler üzerine yazdığım bir yazı vardı. O listenin de yıldızı Grosskreutz olmuştu ama onun yine 2 tane hazırlık maçı var. Sigthorsson'un ise elimizde doğru dürüst kaydı bile olmadı. Transferin son 2 günüydü imza attığında, imza attığının ertesi de Milli Takım'a katılmıştı. Zaten olan orada oldu, 3 hafta denilen sakatlıktan bugünlere.

Kaydı yok adamın, imza attıktan sonra çektirdiği bu fotoğraflar var, bir de geçtiğimiz günlerde kondisyonerler eşliğinde koşulara başlamıştı. Şanssız bir durum, yarattığı hayal kırıklığı var ama bu iş üzerinden yönetime vurmam imkansız. Ben bir forvet hamlesi beklemiyordum mesela, Sigthorsson'un gelişi sürpriz oldu. Hamza Hamzaoğlu döneminde de istemiştim aslında, farklı bir profildi ama taraftarın beklentisi başka oldu. 

Burak Yılmaz'ın ardında Sigthorsson için tepki koydu taraftar, Eren Derdiyok'un ardında Sigthorsson için ise daha pozitifti herkes. Bunu da anlamıyorum mesela ama geçmişe dönmeyelim, önümüze bakalım. Dediğim gibi, farklı profil. Ön alanda baskı yapacak, mücadele edecek, savaşan forvet tipi. Elmander'den yana böyle tarzda bir ismimiz yok, Umut Bulut'u saymıyorum. Kiralık gelmişti, ücretler uygundu derken son 2 gün için mantıklı bir adımdı ama kullanamadık. 

Bu sakatlık sürecinde Sigthorsson bir an önce geri dönmek için ne kadar çabaladı bilmiyorum, Ya da sakatlığı neydi, 3 haftadan bahsediliyordu sakatlık yaşadığında. Takımla dahi çalışmaya başlayamadı ve bu sakatlığı da Milli Takım'da yaşadı. Yönetime inanmayan ve her fırsatta eleştiren biriyim ama Sigthorsson konusunda aksi bir şey diyemem, yanlış transfer değildi.

Sözleşmesinin fesih ediliyor olması da doğru, bu saatten sonra katkı vermesi imkansıza yakın. Çünkü ne zaman döneceğine yönelik bir bilgi yok, kamp döneminde de takımla çalışmayacaksa kalmasının bir anlamı olmayacaktı. Giderken zorluk çıkarmıyor ama, hem kendisi hem de menajeri, bu da güzel bir şey. Yarım sezonluk bir alacak aldı, 400 bin avro'ya denk gelen. Menajeri de transfer komisyonundan vazgeçti, yıllık ücretler noktasında da 1.2 milyon avro'luk bir boşluk doğdu.

Keşke izleyebilseydik, iyi ve farklı bir alternatif olabilirdi. Podolski'nin de Çin durumu oluştu, Galatasaray'ın mutlaka forvet hamlesi yapması gerekecek. Şimdi bir isim, yaz döneminde de bir yeni isim daha..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir