4 Ocak 2017 Çarşamba

İkinci halka, Hamit Altıntop


Hamit Altıntop'la alakalı hatırlayacağım iyi şeyleri de Tuzlaspor maçı itibariyle unuttum dediğimde twitter'da tepki aldım. "Ne yaptı da böyle düşünüyorsun" gibisinden yorumlar geldi. Yazanlar da haklı, Galatasaray'da yaşadığı 5 sezonda sakatlıklarıyla ve kazandıklarıyla, hatta kazandığı üzerine yaptığı yorumlarla gündeme gelen bir isimdi. Tepkili olan da haklı, kimse bir şey diyemez.

Pozitif arıyorum işte, iyi şeyler olmuştu. İlk sezonu gibi, herkes hayal kırıklığı der ama öyle değil. O sezon bütün büyük maçlarda gerçekten dev performansları oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray adına en çok maçın adamı seçilen isimdi mesela, Schalke 04 maçında attığı gol de unutulmayacak cinsten. 

3. sezonu ya da. Melo'nun sakatlandığı günleri hatırlarsınız, uzun bir sakatlıktı ve hemen hemen herkesin "şampiyonluk gitti" dediği zamanlar. Öyle olmadı işte, Hamit Altıntop o boşluğu fazlasıyla doldurdu, hatta Melo'dan da iyiydi performansı ve şampiyonlukta büyük pay sahibiydi. Bunlar iyi şeyler işte.

Beklenti bu değildi ama, genel tablo hayal kırıklığı. Aradaki 2 sezonun neredeyse hepsinde sakattı, herhangi bir katkısı yok. Bir de bunun üzerine kazandığı ücretle alakalı "rızık" gibisinden yorumlar geldiğinde antipati dozu daha da artıyor. Real Madrid'de sakat geçirdiği dönemde yaptığı fedakarlık var mesela, Galatasaray'da da bunu görmek istedi insanlar ama "rızık" gibisinden bir yanıt aldılar. Yine diyorum, ona verilen sözleşmedir, hakkıdır. 

Transfer olduğu dönem neden geldi de diyemem, yabancı sınırı malumunuz. Hamit Altıntop da kaliteli bir futbolcuydu,ve böyle bir ismi getirmenin de elbette maliyeti olacaktı. Bunu göze aldık, belli dönemler beklediğimizi aldık ama genele baktığımızda yaşanan hayal kırıklığı büyük oldu. Keşke daha iyisi olabilseydi, büyük tecrübeydi ama bunu da yansıtamadı.

Konuşulması gereken ise bu sezon. Hamit Altıntop'un önemli bir alacağı vardı ve bu alacağı da yeni sözleşmeye yıllık ücreti olarak yansıtıldı. Bu parayı ödeyecekti Galatasaray zaten, Hamit Altıntop ise burada devam edebilmek adına kulübün borcunu yeni sözleşmeye yansıttı ve maç başı ücretler üzerine bir sözleşme yaptı aslında. Akıllıca bir hamle onun açısından ama Galatasaray'ın Hamit Altıntop'la devam etmesi bir artı sağlamadı.

Yürümüyor yani, futbol Hamit Altıntop'u bırakmış. Onun da futbolu bırakması gerekecek, temposu bitmiş durumda, ayaklar gitmiyor. Bu sezon şans bulduğu anlar oldu, yürümedi. Son Tuzlaspor maçı, kaybettiği topa hareketlenmiyor bile, kırmızı yiyen futbolcular kadar baltaladı o gün takımı. Şu eleştirilir, Birhan Vatansever neden o şansı bulamıyor da her kupa maçında 11'de Hamit Altıntop vardı. Orta saha da alternatifsiz, bir şekilde Hamit Altıntop'a dönmek zorunda kaldık ve tablo bu. Maalesef ki Tuzlaspor maçında o görüntünün ardından ben de Hamit Altıntop'u iyi hatırlayamam.

Şimdi ne yapar sorusu konusunda ise, talipleri vardı ve ayrılmak istiyordu da. Almanya'ya dönebilir, Türkiye içerisinde kalabilir ama boşta kalmaz. Gittiği yerde de saha içerisinde bir katkısı olabilir gibi görmüyorum, yaş malum, ayaklar gitmiyor, iyi durumda değil. Futbol aklından şüphem yok, ileride çok başka yerlerde olacaktır ama yarattığı antipati ile Galatasaray defterini kapattı.

4 yorum:

  1. Hamit olayında suçlu Özbek%Özbek yönetimi. Geçen yıldan borcunuz var bir şekilde sözleşme yapılacaksa makul bir maaşla menajer yapılsaydı. Hamit'in çok parlak Schalke ve B.Munchen kariyeri artı R.Madrid'e uğramışlığı var. Levent ve diğer beceriksizlerden daha iyi transfer yapar en azından daha makul maaşlarla birkaç sağlam gurbetçi katılırdı takıma. her zamanki gibi sinsice hatalar yapıp futbolcuyu taraftarın önüne attılar. Hamit kötü bitirdi ve hatalı ya onunla sözleşme imzalayıp hocaya fırsat bulduğun her an 1 dk olsa oynat da maç başlarıyla yolunu bulsun diyenler? Birhan gibi gençlere formayı haram edenler? Donk transferinde Kasımpaşa'nın Umut'u verin anlaşalım teklifine ııh diyip 2.5 boservis ona sezon sonu da Umut'a al 1 milyon avroyu git diyen iş bilmezler? Dilerim önümüzdeki yıllarda Hamit ve GS'ın yolu yönetici olarak kesişir. Sağlam bir karakter ve önemli tecrübe. Futbolcu olarak katamadıklarını saha kenarından katsın isterim. Bu yönetimin istikrarlı olarak yaptığı kriz çıkarmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir suclu aranacaksa eger suclu Hamit'ten baskasi degildir. Ozellikle menajer yapilsaydi verecegi katkilar uzerinden savunmak gulunc. Kendisi menajer degildir ve hayatindan bir transfer yapmisligi yoktur. Aksine ondan beklenen futbol oynamasi, o hic bir zaman goremedigimiz sutlari ve oyun zekasidir. Fiyat performans olarak tam bir hayal kirikligidir. Uzerine yaptigi antipatik rizik aciklamalari mide bulandirici. Kendisi Galatasaray hayatini bitirmistir, bundan sonra Galatasaray'da her hangi bir konumda gorev alacagi anda taraftar baskisi son seviyede olacaktir. Artik "rizkini" istedigi sekilde kullanabilir. Taraftar gozunde iyi hatirlanmayacaktir bu da adam olana yeter.

      Sil
  2. Sevgili meçhul, Hamit neden takımda kaldı? Yönetimin ya da bizlerin iyi performans göstermesi yolunda beklentisi mi vardı? Ayrıca dikkat çektiğin gibi maaşının fazlalığı, indirim yapmaya yanaşmaması, sakat geçirdiği yıllar vb gibi imaj sorunu da yaşamıştı. En sağlıklı olanı vedalaşıp başka bir zaman, başka koşullar diyerek ayrılmaktı. Geçen yıldan kalan borcun bu sezon maaşı olması+ maç başı 20.000 avro civarı paraya kaldı. Fiziki durumu nedir bunun bilgisi bizde yoktu o zaman ama yönetimde vardı. Takım genç, koşan oyunculardan kurulu olsa itirazım yok. Saygın bir isim ağabeylik yapardı. Ama takım eli belinde eski şöhretlerden kurulu ve ihtiyacımız olan enerji, agresiflik. Yani sağlıklı dönse bile takıma uygun değil. Menajer değil, futbolcu almadı buyurmuşsun. Almadı ama saygın bir imajı ve sağlam kariyeri var. Ben madem borç var ve bu para bir başlık altında ödenecek sahada başarılı olamayacağı kesinken yeni bir projeyle olsaydı dedim. Şöyle düşün yönetim Favre’ye gitti, Le Guen’e gitti Özbek ya da Levent Nazifoğlu ciddiye bile alınmadı. Transfer yapmadı buyurmuşsun. GS’da bir futbol aklı var mı? Para yoksa en iyi yapılacak gurbetteki gençler. Düşün bakalım Tolga Ciğerci’nin Burak Bey’in de sıkça yazdığı Kaan Ayhan’ın ya da adını bilmediğimiz gençlerin karşısına Levent ve Özbek yetersizleri yerine Schalke ve B.Munih efsanesi Hamit’in “GS’da yeni bir yapılanmamız sen de bunun parçası olmalısın” dediğini. Tolga zaten alındı ama nasıl? 3.000.000 avro bonservis ve 2.000.000 avro garanti paraya. Tolga H.Berlin’de vergiler hariç 450.000 avro kazanıyordu ve düşüşteydi, geçen sezon 11 maç oynamıştı. Hatırla menajeri imza töreninde maaşı fazla bulunuyor ama göreceksiniz hak edecek dedi. Bursa başkanı Serdar Aziz için “bu kadar iyi şartlarda satmayı beklemiyorduk” demedi mi? Serdar yerine Kaan Ayhan’ı alsak en az 1.5 milyon maaş ve 3.5 milyon bonservis parası cepte, performansa girmiyorum bile. Bonservisi elinde alınmayıp Celtic’e giden orada harika sezon geçiren Dembele’yi hatırla ve transferde çok bonservis ödediniz sorusuna Levent Nazifoğlu’nun “bonservis ödemezsek de imza parası var” sözünü ekle bakalım gülünç gelecek mi sana !! Bu arada Nazifoğlu’nun futbol danışmanı Ayhan Akbin. Tara bakalım googledan gülebilecek misin!

    YanıtlaSil
  3. İlk geldiğinde de pek sevinmemiştim. Bana göre pek Real Madrid yada Bayern Munich takımlarında direk oynayacak kapasitede görememiştim. Ki son sezonlarında Ribery ve Robben in arkasında bayağa yedek beklemişti. Sorun şu bu adamın banko mevkisi yok. 4-2-3-1 in 3 lüsünün sağında oynamaz çünkü şut yeteneği dışında bu mevki için yeterli özelliği yok. Hızlı değil, çalım atmaz.
    4-3-3 ün ileri üçlüsünde oynamaz çünkü çalım ve hız ın dışından ters kanat ataklarında içeri girmeyi unutur. Orta 3 lüde ise ne yazıkki çevik değil. Pres yeteneği var ve pas yeteneğide ancak çevikliği olmadığı için ve top sürüşü üst seviye olmadığı için oynayamaz.
    4-4-2 nin orta 4 lüsünün kanatlarında oynayamaz çünkü kanattın sonuna kadar topla gidip içeri çevirecek gücü yok.
    4-4-2 nin merkezi ve 4-2-3-1 in 2 lisinde oynayamaz çünkü çevik olmaması daha az bir sorun olsada pres için fazla sert değil ve uzun top gibi yeteneği olmaması onu bu mevkide yeterli yapmıyor.Birde bu mevki için pas konusunda hızlı değil . Bek için ise yeterince defansif bilgisi yok. 90 dk hem hücum hemde savunma yapmaya hiç bir zaman fiziği yeterli olmadı. Ancak Ergün Penbe gibi uzaktan orta konusunda iyiydi ancak bu onu bek için yeterli yapmıyordu.

    Büyük ihtimal ile Fatih Terim o sene sistemini değiştireceğini düşünerek(Tamam Wesley Sneijder devre arası geldi ancak kafasında hep Kaka gibi forvet arkası vardı.) Uefa formasyonuna dönmeyi planladı. Bu yüzden Hamitten bir adet Okan Buruk yaratmaya çalıştı. Tamam yetenekleri buna izin veriyordu ancak fiziği yeterli değildi ki yetmedi. Yanlış hatırlamıyorsam Fatih Terim bu sistemi denedi. İlerde Drogba ve Burak Yılmaz, arkalarında Wesley Sneijder sağ tarafta Hamit, sol tarafta Selçuk arkalarında Melo ama fazka işe yaramadı bu sistem.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir