9 Aralık 2016 Cuma

Olcan Adın Akhisar Belediyespor'da


Galatasaray'a transferini çok istemiştim, o dönemin yabancı kontenjanı içerisinde önemli bir hamle gibi düşündüm ama yaşattığı hayal kırıklığı büyük oldu. Biz kendisinden iyi bir kanat performansı bekliyorduk ama en iyi yaptığı iş olan "şut" atmayı dahi unutan bir Olcan Adın vardı.

Galatasaray'da oynadığı en iyi performanslar "sol bek" oynadığı dönemde. Kazandığı ücret ise Telles veya Carole'nin arkasında kalacak sol bek yedeğine oranla da çok yüksekti. Haliyle eleştirildi ve Galatasaray günlerini hayal kırıklığı olarak nitelendiriyoruz. Kendine o dönemde iyi de bakmadı, futbolundan öte kazandığı parayı ve fiziksel özelliklerini konuştuk.

Elinden geleni yapmıştır mutlaka, Galatasaray için yeterli değil tabii. Şartlar böyle gelişmese belki de sol bek performansını en azından lig için yeterli görebilirdim ama şartlar farklıydı. İyi maçları da oldu yine de, Fenerbahçe deplasmanını unutamayız mesela. Adamlığını, karakterini de asla tartışmam, bazı söylemleri hatalıydı ama sorunsuz bir adamdı. Bu yüzden de Akhisar Belediyespor'da başarılı olmasını isterim.

Transferin son 2 gününde serbest kaldı, o noktada da herhangi bir takımla anlaşmak zor. La Liga bekliyordum, Granada gibi takımların ilgisi vardı ama boşta kaldı, Ocak ayı da gelmeden Akhisar Belediyespor'a imza atmış oldu. Tecrübeli bir futbolcu, en azından kalitesini Anadolu için fazlasıyla kanıtlamış bir isim. Tolunay Kafkas'ın da kendisini tanıdığını düşünürsek mutlaka katkı sağlayacaktır.

Hayırlısı olsun diyelim, umarım başarılı olur. Kendine de bakmış gibi görünüyor, Galatasaray'da daha kiloluydu, şu fotoğraflara baktığımızda yatmadığını, boşta kaldığı günleri iyi değerlendirdi diye düşünüyorum. Şu gün imza atması da güzel, en azından takımla çalışmalara başlayacak ve futbol oynamadığı süreyi iyi değerlendirecek. Keşke Galatasaray'da da kendine bakmış olsaydı, bu hayal kırıklığı hikayesinde biraz da sorunu kendisinde aramak durumunda..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir