19 Aralık 2016 Pazartesi

Ranocchia ismi geçtiğinde anlam verememiştim ama varmış bir bilinen


Galatasaray'ın savunması felaket noktalarda, bunu uzun uzun konuşmaya gerek yok. Savunamıyoruz maalesef, bu konuda bir gelişim de göstermeden. Muslera olmasaydı başka şeyler konuşabilirdik, yenilen 15 golün üzerinde olacak rakamlar gibi. 15 maçta 15 gol, maç başına 1 gol yiyoruz yani. Hadi bu işin lig kısmı, Elazığspor veya Erzincanspor gibi rakipler karşısında da tablo değişmiyor.

Takıldığım nokta başka, yenilen gol sayısından ziyade yenilen gollerin içeriği. 15 golün 8'ini kafayla yemişiz, felaket bir rakam. Geçmiş maçlara da girmiyorum, Osmanlıspor maçına bakalım sadece. Webo'nun attığı 2 kafa golü var, kaçırdığı da 5-6 kafa oldu sanırım, hepsi de net pozisyon. Çılgın bir rakam, çare bulamıyoruz. Geneli de duran top savunması noktasında, kendi ceza sahamız içerisinde yerleşmeyi bilmiyoruz, alan paylaşamıyoruz ya da adam adama gibi bir durum varsa da tutamıyoruz işte.

Galatasaray'ın stoper alacağı kesin, aranan isim de daha liderlik yapabilecek, olursa da sol stoper oynayabilen bir isim olması. Ranocchia ismi geçtiğinde eleştirmiştim, bu vasıflara uymadığı için ama varmış bir bilinen. Bence 1 değil, 2 stoper gerekecek. Liderlik yapabilecek, mümkünse solda oynayacak bir stoper yine lazım (Hakan Balta'ya duyduğum saygı sonsuz, buna rağmen) ama havadan durdurmak gerekecek. Sadece bunu stoperle de açıklayamayız, bek noktasında da tablo bu. Savunmanın boyu kısa, havadan etkisiz. Sabri Sarıoğlu'nun üzerinde vuruluyordu bazı kafalar mesela, bunun gibi.

Serdar Aziz bu konuda en iyisi, Semih Kaya devreye girdiğinde daha çok vurdurmaya başladık mesela. Serdar Aziz'i de eleştirdiğim noktalar var ama mevcut stoperler arasında en iyisi. Chedjou da vurduruyordu, Semih Kaya da, Hakan Balta da vurduruyor. Eren Derdiyok bize karşı oynayan bir isim olsaydı mesela bu savunma karşısında farkı büyük olurdu ki geçen sezon Kasımpaşa maçlarını hatırlayın. Ya da bir Türkiye Kupası finali hatırlarım, Fernandao'nun bizim stoperleri ezdiği. 2 .5 sezon oldu, çare bulamadık, bu durumun üzerine gidemedik.

4 yorum:

  1. Sezon başında birçok kez G.Saray ın üst düzey 2 stopere ihtiyacı olduğunda ısrar etmiştim. G.Saray Chelsea de yedek bekleyen İvanoviç ve M.City in Belçikalı defans oyuncusu Kompany ayarında sert, ayağı iyi, rakibi ısıran, hava hakimiyeti olan,forvetlerin çekinebileceği 2 stoper bulmalıdır.Bugün F.Bahçe nin en iyi yaptığı iş defans göbeğini çok tecrübeli üst düzey stoperler ile takviye etmesidir.G.Saray maalesef yıllardan beri defans göbeğini bir türlü güçlendiremedi.Ağır, yumuşak stoperlerde ısrar etti.G.Saray a devre arası veya sezon sonu öyle stoperler alınmalı ki, şu an defansın en iyisi diyebildiğimiz Serdar Aziz yedek klübesinde olabilsin.

    YanıtlaSil
  2. Hakan balta sol bekten devşirme hava topu sıfır. serdar kronik sakat eldekilerin en iyisi. sabri orta sahadan beke cekılme ne yaptıgı ne oynadıgı nasıl oynadıgı uzaylılar tarafından araştırmaya alınmış biri. carole yıllarca sol bek olmadıgından ıyıymıs gıbı gordugumuz bırı her hızlı rakıp karsısında afalladı sımdıye dek. semih attıgı gol dısında savunma oyunucusu olarak ne işe yaradıgını bılmedıgımız bır adam. ched dos den devşirme geldiğinden bu yana hıc bır zaman begenmedıgım balon. boyle oyunculardan olusan bır savunma kurgusunun gol yememesı ıcın hıc bır sebep yok. asıl bu takıma gol atamayan takımlarda sorun var. de jong selcuk sneijder 32 yi devirmiş bir orta saha hal boyle olunca konusmaya gerek bıle kalmıyor. su adamların arasında serdarın yanına en cok yakısan bana kalırsa donk olurdu oda yetersız oldugu ıcın 3 lü savunma oynamamız lazımdı. eldekıler boyle olunca yapacak bısey kalmıyor. linnese 45 dakka tahammul edemeyen rıkırık sabrının her mac pozisyon hatalarına bıreysel hatalarına becerıksızlıklerıne nasıl dayanıyor yada daynadırılıyormu cozemedım. su takımı yonetenler arasında takımın bu durumunu analız edemeyen bunca ınsan varya yazıklar olsun. twitterdan 3-5 kişi topla bunlardan daha ıyı analız eder.

    YanıtlaSil
  3. Vergard Forren sözlesmesi bitiyor 12.ayda.

    Birde sag stopere kiralik biri alinabilir.

    YanıtlaSil
  4. Kuzey Ligleri arastirilmali stoper icin.
    Toivio ve Forren ikilisi harika olur.
    İkiside lider ozellikli.
    Ayaklari chedjou ve hakandan daha iyi.
    Boylari uzun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir