13 Aralık 2016 Salı

Şampiyonluk ihtimali, şu 3 adamın isteği ve ortaya koyacağı karakter ile alakalı


Trabzonspor maçından sonra Riekerink'e verdiğim desteği çekmiş, Fenerbahçe maçı sonrasında da şampiyonluğa olan inancımı yitirmiştim. Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum da, ilk 2'nin 3 puan gerisindeyiz ve 4. Fenerbahçe ile de 4 puanlık bir fark oluştu.

Son 3 haftada şartlar istediğimiz ölçüde olgunlaştı, ancak bu kadar olabilirdi ve şu noktada yine şampiyonluk ihtimali var. Hatta Galatasaray'ın genetiğine baktığımızda da bu tarz yarışlardan genelde başarı ile çıktığını görürsünüz. Ama güvenemiyorum işte, Riekerink o güveni vermiyor, daha derine inmek istiyorum ve karşıma yönetim çıkıyor, inancım öylesine sarsılıyor ki.

Neyse, konu bu değil. Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki ihtimali 3 isimden geçiyor. Muslera ve Bruma gibi isimleri yazmıyorum mesela, onlar zaten takımı şu noktada tutan adamlar. Selçuk İnan, Sneijder ve Podolski üçlüsü üzerindeyim ben, bu takım onların ortaya koyduğu karakter kadar ayakta kalacak, şampiyonluk iddiasını sürdürecek. Sevindiğim nokta da son 3 haftada bunu görmem, istek, arzu ve isyan var, isyan eden adamlarla bu takım güzel.

Riekerink'in iş değil bu, kendisinin böyle bir vasfı yok. Talimatla iş gördüğünü daha önce de yazdım, ne denirse onu yapıyor. Teknik direktörlük melekeleri üzerine de maalesef bir artı noktası yok, farkı şu diyemiyorum ve bu noktada geçen sezonun da gerisinde. Üzücü olan şu, Riekerink gitsin desem de yönetim faktörüyle birlikte şu aşamada kim yerine gelir. Ezberden bir isim söyleyememek acı olan, bu yüzden de mevcut tablo üzerinden düşünmeye devam.

Bu tablo da saha içindeki liderleri ön plana çıkacak, onların ortaya koyduğu karakter kadar iddia yaratacaksınız. Selçuk İnan böyle bir isim, takımın kaptanı. Sneijder saha içindeki lider, oyunun merkez noktası. Podolski ise bitirici ayak. Üçünün de önemi büyük, son haftalarda da o isteği, isyanı görüyoruz. Haliyle de ligde gelinen nokta itibariyle şampiyonluk için imkan var, daha zor zamanlardan da çıkmayı başardı Galatasaray, genetiği bunu gösteriyor..

5 yorum:

  1. Çok şükür bugünde Riekerink'e salladık. Bir Türk takımı taraftarına en fazla Fatih Terim layık olur. Fazlası bünyeyi bozuyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu üçlünün miladı dolduğundan belki bu kadar ağır tempomuz var. Sol kanat mı 10 numara mı belli olmayan anca şutör yaşlanmaya başlamış Sneijder, top ayağında süper topsuz oyunda beter Podolski ve kafası gibi vücudu da ağırlaşmaya başlamış Selçuk. Acilen kule stoper, tempolu box to box bir 8 numara ve Lens misali bir sağ kanat lazım. Yoksa şampiyonluk hayal. Mahşerin üç atlısı bu takıma yetmez diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Ben kısa vadeli düşündüm, ligin de konumuyla alakalı.

      Sil
  2. Selçuk hariç katılırım

    YanıtlaSil
  3. selçuk ve semih ten artık iyi bir bir şey bekleme bence sadece bundan kötüye gitmemesini dile,sneijder bana kalırsa sezon sonu gönderilmeli kafasında amerika var bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir